Johansson

Marcus Johansson nattens svensk och Devan Dubnyk fortsätter att spika igen. Här är en summering av nattens matcher i NHL:

Philadelphia Flyers - Pittsburgh Penguins 4-5 (2-3, 2-1, 0-1)
Penguins letade fortfarande efter säsongens första bortaseger inför matchen i Wells Fargo Center men det började inte så bra för gästerna. Jakub Voraceks skott från blålinjen letade sig enkelt in bakom Marc-Andre Fleury. Ett par minuter senare studsade pucken oturligt för Penguins och Wayne Simmonds kunde lägga in 2-0 tämligen enkelt.
Men tre mål inom loppet av 54 sekunder vände matchen. Sidney Crosby gjorde de två första inom loppet av 34 sekunder och Matt Cullen fullbordade vändningen när klockan stod på 6.39 i den första perioden.
I den andra spelade Phil Kessel fram Evgeni Malkin till tom bur och 2-4 innan det var dags för Flyers att göra två relativt snabba mål. Radko Gudas stoppade pucken tre gånger från att gå ur zon och fick med hjälp av Simmonds fram pucken till Claude Giroux som reducerade till 3-4. 4-4 gjorde Voracek när han på straff fintade höger, gick vänster och la in pucken bakom Fleury.
Segern skulle i alla fall gå till Penguins. Evgeni Malkin stod välplacerad till vänster om Steve Mason och kunde enkelt lägga in den retur som Flyers-målvakten släppte efter 8.33 i den tredje perioden på Olli Määttäs skott.
Patric Hörnqvist noterades för passningspoäng på bägge Crosbys mål.

Detroit Red Wings - Boston Bruins 0-1 (0-0, 0-1, 0-0)
En av nattens enmåls-matcher spelades i Joe Louis Arena. Matchen avgjordes i den andra perioden när Tim Schaller gjorde sitt första mål för säsongen. Schaller stod placerad på mållinjen till vänster om Jim Howard och hittade en lucka på Howard från den snäva vinkeln.
Tuukka Rask var tillbaka i Bostons mål efter att ha vilat de senaste tre matcherna och höll nollan med sina 24 räddningar. Därmed bröts Red Wings sex matcher långa segersvit.
St. Louis Blues - Los Angeles Kings 1-0 (0-0, 0-0, 1-0)
Det var målsnålt även i St. Louis. I Scottrade Centre fick publiken vänta ända till 3.43 in i den tredje perioden innan de fick se Jaden Schwartz göra sitt första för säsongen och matchen enda mål.
Fint framspelad av Vladimir Tarasenko och Jori Lethera fick Schwartz öppet mål och Kings målvakt Peter Budaj, 24 räddningar i matchen, fick se sig besegrad.
Jake Allen gjorde 27 räddningar för Blues.

Jake Allen Blues Kings

Montreal Canadiens - Toronto Maple Leafs 2-1 (0-0, 1-0, 1-1)
I Bell Center skulle Montreal förlänga sin segersvit. Målskyttet i matchen inleddes med att Alex Galchenyuk stormade fram, fick en passning från Alexander Radulov och pangade in 1-0 bakom Torontos målvakt Frederik Andersen från den vänstra tekningscirkeln i den andra perioden.
William Nylander fick chansen att kvittera på friläge men Carey Price, som gjorde 37 räddningar för Canadiens i matchen, räddade. Kvitteringen kom istället i den tredje perioden när Nylander hittade klubban på Nazem Kadri med ett skottpass, Kadri styrde bara pucken vidare och såg den glida in vid sidan om Price.
Shea Weber avgjorde matchen när han bokstavligen dundrade in ett slagskott bakom Andersen när Maple Leafs hade två spelare i utvisningsbåset i mitten av den tredje.
Montreals segersvit är nu sju matcher lång.

Radulov_Weber

New Jersey Devils - Tampa Bay Lightning 3-1 (2-0, 1-0, 0-1)
I Jersey tog Devils sin fjärde seger för säsongen. Corey Schneider spikade så när igen helt i kassen och blev med sina 32 räddningar en nyckelfigur till Devils seger.
Adam Henrique och Damon Severson såg till att hemmalaget gick ifrån till en 2-0-ledning i den första perioden och Devante Smith-Pelly såg till att ledningen var 3-0 efter den andra.
Tyler Johnson reducerade till 3-1 i den tredje men Devils kunde hålla emot.
Minnesota Wild - Dallas Stars 4-0 (1-0, 0-0, 3-0)
För tredje matchen i rad höll Devan Dubnyk nollan och för andra matchen i rad vann Wild med 4-0 när Dallas kom på besök i Xcel Energy Center.
Wilds första mål var ett finländskt samarbete. Mikko Koivu hittade Mikael Granlund i slottet framför Kari Lehtonen. Granlund väntade till rätt läge innan han satte pucken i nät.
Den andra perioden blev mållös men i den tredje spurtade Wild in tre mål.
2-0 gjorde Nino Niederreiter, 3-0 gjorde 32-årige Eric Stall i powerplay och 4-0 gjorde Tyler Graovac. Jason Zucker visade fint spelsinne när han snurrade runt och gav Graovac öppet mål.
Segern var Wilds sjätte för säsongen.
Arizona Coyotes - Colorado Avalanche 2-3 (1-0, 0-1, 1-2)
Säsongen går fortsatt tungt för Arizona Coyotes. I natt kom sjätte förlusten när Avalanche var snäppet vassare i Gila River Arena.
Radim Vrbata gav visserligen hemmalaget ledningen när han fullföljde ett flygande anfall med att stänka in pucken till höger om Chad Pickard som vaktade Colorados mål men gästerna jobbade till sig en kvittering, en kvittering som Matt Duchene lyfte in med en backhand i den andra perioden.
I den tredje tog Rene Bourque tillvara på en sargstuds som friställde honom framför hemmalagets mål. Matt Duchene gjorde sedan sitt andra i matchen och Colorado fick en ledning som de inte skulle släppa. Tobias Rieder reducerade visserligen efter assist av Oliver Ekman-Larsson men närmare än så kom inte Arizona.

Grubauer_Sedin

Vancouver Canucks - Washington Capitals 2-5 (1-2, 1-1, 0-2)
Nattens svensk heter Marcus Johansson. Med sina två mål såg han till att Capitals kunde ta två poäng med sig hem från Vancouver. Johanssons och matchens första kom efter 17.57 av den första perioden. Johansson gled in framför Vancouver-kassen samtidigt som backen Matt Niskanen sköt från blålinjen. Johansson fick träff på pucken som blev otagbar för Jakob Markström.
Hans andra mål kom i powerplay i den andra perioden och betydde 1-3. Capitals-spelarna bjöd på fint passningsspel innan Johansson tillslut vispade in pucken framför Markström.
Johansson hade även en assist på Tom Wilsons 0-2-mål i den första perioden.
T.J. Oshie och Karl Alzner blev de övriga målskyttarna i Capitals. I Canucks gjorde Jannik Hansen och Bo Horvat målen.
Andre Burakovsky och Nicklas Bäckström hamnade också i poängprotokollet med varsin assist.
San Jose Sharks - Nashville Predators 4-1 (1-0, 2-1, 1-0)
Nashvilles tripp till västkusten har knappast gått lagets väg. Efter att ha förlorat mot Ducks (6-1) och mot Kings (3-2) kom i natt lagets tredje förlust när Sharks blev för svårt i SAP Center.
Sharks tog sin tredje raka seger och den grundlades i den första perioden när Joonas Donskoi satte 1-0 efter 15.28. I den andra perioden ökade Joe Pavelski på till 2-0 i powerplay efter 2.47 innan Tommy Wingels gjorde 3-0 efter 3.04. James Neal reducerade till 3-1 men i den tredje perioden fastställde Joe Thornton slutresultatet 4-1.
Martin Jones gjorde 27 räddningar för Sharks som är obesegrat på hemmais så här långt in i säsongen.
Buffalo Sabres - Florida Panthers 3-0 (1-0, 1-0, 1-0)
Ingen Robin Lehner i Buffalos mål när Florida gästade KeyBank Center under lördagen. Men matchen fick ändå en svensk prägel.
Johan Larsson inledde målskyttet efter 7:47, på en passning från Brian Gionta. Larsson fick lite tid Roberto Luongos vänstra tekningscirkel och handledsskottet satt över målvaktens vänstra axel, ribba in.
Kyle Okposo ökade på ledningen till 2-0 i powerplay efter knappt sex minuter av den andra perioden när han snappade upp en retur framför mål efter att Sam Reinhart styrt Rasmus Ristolainens skott. Reinhart satte sedan 3-0, även det i powerplay, 8:48 in i den tredje perioden.
I Buffalos mål gjorde den svenske andremålvakten Anders Nilsson sin andra raka start och han räddade samtliga 33 skott. Det var Nilssons första nolla sedan den 4 mars 2012 och hans andra totalt i NHL-karriären. Floridas Roberto Luongo noterades för 22 räddningar.

Risto_Jagr

Nattens utropstecken:
Penguins vändning från 2-0 till 2-3 på mindre än minuten i den första perioden stick givetvis ut. Att Crosby dessutom gjorde två av målen säger en hel del om Crosbys betydelse gör Pens.
Nattens tre stjärnor:
Sidney Crosby, Pittsburgh Penguins, 2 mål 0 ass
Marcus Johansson, Washington Capitals, 2 mål 1 ass
Devan Dubnyk, Minnesota Wild, Tre hållna nollor i rad
Så gick snacket:
"Vi spelade strukturerat och deras skott kom oftast utifrån. Alla gjorde ett bra jobb ikväll." Buffalos Anders Nilsson efter 3-0 mot Florida.
"Att ha Tuukka i målet är viktigt eftersom du vet att han att han kan hålla dig kvar i matchen. Han ger dig självförtroende att spela ditt spel" - Dominic Moore, Boston Bruins.
"Jag är definitivt inte förvånad, jag vet hur bra han är. Han är en av de bästa i världen" - Shea Weber om lagkamrater Carey Price.
"Det är kul" - Devan Dubnyk som givetvis berömde sina lagkamrater också "Man håller inte nollan på egen hand"