NYI-TBL M6: Beauvillier avgör match 6 i sudden

Vilt segerjubel utbröt i Nassau Coliseum efter att New York Islanders vänt 0-2 till seger med 3-2 efter förlängning mot Tampa Bay Lightning i match 6 natten till torsdag svensk tid. Islanders lyckades studsa tillbaka efter den tunga 0-8-förlusten i förra matchen och nu väntar ett sjunde och avgörande möte i västra Florida.
Fansens glädje fann inga gränser efter att Anthony Beauvillier avgjort i sudden.

• Jag var bara så glad, jag skrek och alla hoppade på mig. Såklart en otrolig känsla och jag hade inte kunnat vara gladare, summerar matchhjälten Beauvillier.
    Mathew Barzal, Scott Mayfield och Anthony Beauvillier visade vägen för Islanders som hittade tillbaka till sin identitet vid precis rätt tillfälle. Det hade varit enkelt för New York att vika ner sig efter att Anthony Cirelli gjort 2-0 för gästerna i mitten av den andra perioden. Istället fick publiken se den berömda kämparandan som varit Islanders signum under tränaren Barry Trotz. Jordan Eberle reducerade innan perioden var över efter förarbete av Barzal.

NYI-TBL M6: Eberle sätter en backhand i kontring

• Vi behövde det målet, säger Trotz till NHL.com/sv om Eberles reducering.
    - Jag tycker att vi spelade bra i första perioden men den slutade med att de gjorde mål. Men det kändes ändå bra och jag hade en känsla av att vi skulle reda ut detta. De gjorde 2-0 och sedan stod matchen och vägde. Om de hade gjort 3-0 där så hade det blivit svårt, men det var ett viktigt mål för oss och sedan var vi tillbaka på ruta, ett mål bakom precis som i den första perioden. Sedan tycker jag vi gjorde en bra tredje period och i förlängningen tog vi vara på chansen.
    - Jag tycker att det var Mat's bästa match i serien. Han använde sin skicklighet och hanterade pucken väl och var bra över hela isen. Det var viktigt och han var verkligen en faktor.
    Kedjan med Barzal, Eberle och Leo Komarov var på spelhumör och ställde till en hel del trubbel för Lightings försvar under hela matchen.
    - Vi försökte bara ge oss själva chansen att få spela match 7. Det var den enda tanken vi hade i huvudet ikväll. Vi hamnade i ett 0-2-underläge, men ville bara fortsätta att trycka på och se till att göra två mål och ta det till sudden, vilket vi lyckades med. Budskapet ikväll var att inte tänka på resten av serien utan bara fokusera på ikväll och ge oss själva chansen (att tvinga fram match 7), säger Eberle.
    Trotz fick frågan efteråt om vad han sa till sina spelare inför förlängningen, som inte blev särskilt långvarig eftersom Beauvillier lyckades avgöra efter bara 1:08.
    - Jag sa bara till dem att hålla sig till planen, fortsätt göra det vi gör bra. Att detta är speciella stunder, att vårda pucken och fortsätta på samma sätt som under de tre första perioderna och se till att vara på tårna, säger Trotz.
    - (Denna matchen) kommer rankas som en av de bästa (i min karriär) med tanke på situationen. Jag älskar den här gruppen som spelar nu och deras karaktär. Sedan denna byggnaden och vad den har betytt för många av spelarna men framför allt vad den betytt för våra fans. Detta är ett otroligt ögonblick, säger Trotz.
    För Islanders innebär segern viss revansch på efter att ha åkt ut mot Lightning i match 6 av Eastern Conference-finalen efter förlängning förra säsongen. Laget visade prov på sin kämparanda och nu har man chansen att åka till Tampa för en sjunde och avgörande match.
    - Jag har aldrig förlorat en match med 8-0 i slutspelet innan, svarar Trotz på frågan om han någonsin upplevt en matchserie som den här.
    - Det var något som jag inte upplevt innan, men jag har upplevt jobbiga förluster och sedan studsat tillbaka med en vinst och jag har upplevt fina segrar som sedan följts upp med en förlust. Man har en vision om hur en serie ska bli, men det blir aldrig på sättet som man tror. Men det är en del av magin med slutspelshockey.
    - Det var en bra hockeymatch mellan två bra lag. Alla fyra lag som är kvar är väldigt bra lag som alla har sin egna personlighet och styrkor och svagheter. Det har varit en grym serie så här långt, säger Trotz.
    Match 7 spelas natten till lördag svensk tid (start 02:00) i Amalie Arena.