Åtta matcher stod på schemat i NHL natten mot onsdagen. Sju av dessa kom att spelas. Mötet mellan Nashville Predators och Carolina Hurricanes sköts på framtiden som en försiktighetsåtgärd för att kunna trygga hälsan och säkerheten för spelare, tränare och personal.

Bland de matcher som väl spelades märktes dubbla mål från en hårdför svensk som fått en rykande het start på säsongen, en drabbning mellan de senaste två årens förstaval i draften och en het övertidsbatalj mellan två bittra rivaler.
Beskrivningen gäller förstås Patric Hörnqvist, Jack Hughes och Alexis Lafreniere samt Washington Capitals och Pittsburgh Penguins.
Men vi börjar i Florida där Panthers tog sin andra raka seger under säsongsinledningen. Ännu vinstlösa Chicago Blackhawks bjöd upp till kamp, men anförda av Hörnqvist och Carter Verhaeghe (två mål vardera) kunde Panthers hålla undan och vinna med 5-4 på övertid.
- En enormt viktig seger för oss, sade Floridas tränare Joel Quenneville till NHL.com/sv. Vi tar poängen och går vidare. Vi vet att vi måste förbättra delar av vårt spel, men jag gillade vårt tempo ikväll. Jag vet inte om vi hade det tempot någon gång förra säsongen.
Ovan nämnda Verhaeghe - värvad av Panthers från förra säsongens Stanley Cup-vinnare Tampa Bay Lightning - öppnade målskyttet 13.25 in på första perioden. Kort därefter, 16.16 närmare bestämt, presenterade sig Hörnqvist när han vräkte in säsongens andra mål. Placerad på sitt "kontor" framför mål i numerärt överläge, fångade han upp en retur från Keith Yandles skott och tryckte in 2-0 för Panthers. Dominik Kubalik reducerade till 2-1 innan perioden var slut, framspelad av Lucas Wallmark som gjorde sin första poäng för säsongen.
Carter Verhaeghe återställde tvåmålsledningen tidigt i andra perioden, ett mål som inkluderade en assistpoäng för Alexander Wennberg - hans första poäng i Panthers-tröjan. Wennberg kom till Panthers inför säsongen efter att ha spenderat NHL-karriären i Columbus Blue Jackets.
Blackhawks visade dock styrka genom att komma tillbaka till 3-3 - detta genom mål från Kubalik (igen) och Patrick Kane. Lucas Wallmark plockade upp sin andra assistpoäng på Kubaliks andra mål.

FLA-CHI: Kane lyfter upp en backhand i taket

6.06 in på tredje perioden skickade Blackhawks' Philipp Kurashev in sitt första NHL-mål i karriären, ett handledsskott på avstånd som säsongsdebuterande Sergei Bobrovsky sannolikt önskar att han agerat annorlunda på. Men i underläge 4-3 och med 7.17 på klockan klev Hörnqvist fram igen. Återigen i powerplay, återigen placerad framför mål och återigen via ett skott från Keith Yandle. Denna gång styrde dock Hörnqvist in pucken istället.
- Han (Hörnqvist) har den där förmågan att spela på rätt sätt framför mål, berömde Quenneville. Han är ett irritationsmoment för målvakter. De tvingas spela djupt i sina mål. Det har varit många lösa puckar runt målet de senaste matcherna och förr eller senare kommer de studsa in. Ibland kan det vara dubbel eller rentav trippel bevakning framför mål av det försvarande laget, men han vet hur man parkerar på rätt ställe och han är villig att kriga för pucken.
4-4 stod sig perioden ut, varpå matchen gick till övertid där Frank Vatrano avgjorde till Panthers fördel efter 2.50.

NATTENS SVENSKAR
1. Patric Hörnqvist, Florida Panthers (2 poäng, 2+0). Tre mål och en assist på två matcher för svensken i Panthers-tröjan - Hörnqvist är stekhet.
2. Mika Zibanejad, New York Rangers (1 poäng, 1+0). Centern noterade sitt första mål för säsongen.
3. Adrian Kempe, Los Angeles Kings (1 poäng, 1+0). Kempe blev målskytt när Kings jagade kvittering mot Avalanche.
NATTENS TRE STJÄRNOR
1. Jack Hughes, New Jersey Devils (3 poäng, 2+1). Förra årets draftetta noterade sin första tvåmålsmatch i NHL-karriären.
2. Mackenzie Blackwood, New Jersey Devils (47 räddningar, 94,0%). Stod emot ett bombardemang från Rangers och hjälpte, tillsammans med Hughes, Devils till seger.
3. Brian Elliot, Philadelphia Flyers (40 räddningar, 100%). Nollade Buffalo Sabres i sin första start för säsongen.

NYR-NJD: Hughes överlistar Georgiev

NATTENS CITAT
"Jag har en hög nivå självförtroende just nu. Det har jag alltid haft, men nu känns det som vi har något på gång här. Vår tränare Lindy (Ruff) har stort förtroende för mig, men jag måste också leverera och hittills har det gått bra. Det känns bra just nu. Vi måste fortsätta vinna här och jag måste fortsätta producera." - Devils' Jack Hughes efter sina tre poäng (2+1) i nattens 4-3-seger mot Rangers.
NATTENS ÖVRIGA RESULTAT
New York Rangers - New Jersey Devils 3-4
Jack Hughes gick segrande ur mötet mellan de senaste två årens draftettor; Hughes (2019) och Rangers forward Alexis Lafreniere (2020). Hughes noterade tre poäng, inklusive karriärens första tvåmålsmatch i NHL. Lafreniere gick poänglös - detta för tredje matchen i rad. Mika Zibanejad skrev in sig i målprotokollet med sin första fullträff för säsongen och Artemi Panarin samt Adam Fox noterades för två assist vardera. Men det räckte alltså inte för Rangers som föll hemma i detta rivalmöte.
Los Angeles Kings - Colorado Avalanche 2-3
Adrian Kempe blev målskytt för Kings när laget jagade på för att hämta upp underläge 3-0 i tredje perioden. Kempes mål kom 14:22 in på perioden och innebar 3-2. Närmare än så kom dock inte Kings som föll på ordinarie tid. I Avalanche noterade Nathan MacKinnon två assist och nådde därmed 500 poäng i NHL. Även Gabriel Landeskog plockade upp en passningspoäng.
Andre Burakovsky var inte med i Colorados laguppställning i matchen. Svensken sattes upp som "day-to-day" på klubbens skadelista.

LAK-COL: Kempe smäller till i powerplay

Pittsburgh Penguins - Washington Capitals 5-4 (övertid)
På temat rivalmöte passar Penguins mot Capitals in perfekt. För andra matchen i rad drog Penguins längsta strået. Efter att ha besegrat Capitals på straffar under söndagen krävdes det denna gång förlängning för att kora en vinnare. Penguins hämtade upp underläge 4-2 i matchens fem sista minuter genom mål av Teddy Blueger och Evgeni Malkin, innan Sidney Crosby bärgade två poäng genom att avgöra på övertid. Crosby noterades dessutom för två assist. I Capitals stod Tom Wilson för dubbla mål.
Philadelphia Flyers - Buffalo Sabres 3-0
För andra dagen i rad möttes Flyers och Sabres. Där Sabres avgick med segern via klara 6-1 under måndagen, svarade Flyers upp och nollade Sabres 3-0 i denna drabbning. Brian Elliot gjorde sin första match från start mellan stolparna för Flyers - och det med bravur. 40 räddningar och en nolla senare stod han som matchhjälte. Travis Konecny, Jakub Voracek och Kevin Hayes nätade för Flyers. Oskar Lindblom och Erik Gustafsson plockade upp varsin assist.
Följ oss på [Facebook och Twitter för ytterligare exklusivt material och NHL-nyheter!]
Ottawa Senators - Winnipeg Jets 3-4 (övertid)
En sen kvittering från Blake Wheeler med 1.17 kvar att spela av tredje perioden såg till att Jets hämtade upp underläge 3-1 till 3-3. Väl på övertid klev danske fartkulan Nikolaj Ehlers fram och avgjorde till gästernas fördel.
Detroit Red Wings - Columbus Blue Jackets 3-2 (övertid)
Bobby Ryan har hittills varit en succévärvning för Red Wings. Mot Blue Jackets gjorde han sitt fjärde mål på sina första tre matcher för klubben - och blev därmed den första spelaren i Red Wings historia att lyckas med just den bedriften. Övertid krävdes för att avgöra denna batalj och matchvinnare blev Tyler Bertuzzi som tryckte in sitt första mål för säsongen 15 sekunder in på övertidsperioden.

DET-CBJ: Bertuzzi styr in suddenavgörandet