Rakell

Rickard Rakell gjorde sitt första hat trick i NHL-karriären, det räckte till en poäng för Anaheim Ducks som förlorade med 4-3 efter straffar mot Edmonton Oilers.

Rakell gjorde sina två sista mål i hat tricket under matchens sista 21 sekunder. Ducks var då i underläge med 5-3 men krigade ordentligt för att få in en reducering. Då snappade Rakell upp pucken i slottet och föste in den bakom Al Montoya till 4-5. Han kvitterade sedan till 5-5 med 6,3 sekunder kvar att spela då han bröt in i skottsektorn och fick två chanser. Svenskens första mål kom i den första perioden och betydde 1-1.
Med Rakells sena mål blev Ducks de första laget på 14 år att forcera fram en förlängning efter ett tvåmålsunderläge med 21 sekunder eller mindre kvar att spela. Övertiden slutade sedan mållös och efter straffar drog Edmonton Oilers det längsta strået sedan Connor McDavid avgjort i den tredje omgången. McDavid hade dessutom tre passningspoäng och var en stor anledning till att Oilers till slut kunde ta sin tredje raka seger. Leon Draisaitl gjorde ett mål och en assist. Hans mål kom redan efter 13 sekunder av den första perioden och var det tredje snabbaste målet i NHL den här säsongen.

Oilers är 15 poäng från ett wildcard, de har en bortamatch kvar att spela innan de vänder hem för fem raka hemmamatcher. Ducks ligger trots förlusten kvar på tredjeplatsen i Pacific Division.
Här är summeringen från nattens matcher:
Nashville Predators - St. Louis Blues 4-0 (2-0, 2-0, 0-0)
Hemmalaget Predators hade inga problem att städa bort gästerna Blues som förlorade sin sjätte raka match. Hemmalaget dominerade spelet från första nedsläpp och gick ifrån till 4-0 på de två första perioderna. Målskyttar blev Colton Sissons, Kevin Fiala, Scott artnell och Austin Watson. Calle Järnkrok noterades för en assist.
Nollan var Pekka Rinnes sjätte för säsongen. Han behövde göra 27 räddningar för att förtjäna den.

Buffalo Sabres - Boston Bruins 4-1 (2-0, 1-1, 1-0)
Det blev ingen superdebut för Rick Nash i sin nya klubb Boston Bruins. Efter att ha trejdats från NY Rangers tidigare under dagen hoppade han in i kedja med David Krejci och Jake DeBrusk. Nash spelade 17:27 men hölls utanför målprotokollet.
Hemmalaget vann med 4-1 efter mål från Benoit Pouliot och Kyle Okposo i den första perioden och Evan Rodriguez och Marco Scandella i den andra och tredje. Bostons mål gjordes av Charlie McAvoy fram till 2-1 i öppningen av mittperioden.
Förlusten var Bostons andra i rad, laget har inte förlorat i raka matcher sedan den 15 november.

New York Rangers - Detroit Red Wings 2-3 (0-1, 1-1, 1-0, 0-1)
Red Wings tog andra segern på lika många dagar och tog ännu ett steg mot ett wildcard från Eastern Conference. Matchen avgjordes med sex sekunder kvar av förlängning efter att Trevor Daley avgjort för gästerna.
Red Wings ledde med 0-2 en bit in i det andra perioden men släppte tillbaka Rangers in i matchen. Jesper Fast satte 2-2 efter halva den tredje perioden. Ryan Spooner som ingick i trejden med Rick Nash hade två assist i sin Rangers-debut.

Minnesota Wild - San Jose Sharks 3-2 (0-1, 1-1, 1-0, 1-0)
Wild hämtade in ett 2-0-underläge och kunde till slut ta extrapoängen efter att Jared Spuregon spelats fram av Jason Zucker i förlängningen. Segern betydde lagets fjärde i rad.
Men det var som skrivet Sharks som tog ledningen. Svensk-amerikanen Joakim Ryan satte 0-1 efter 14 minuter av den första perioden och 2:28 in i mittperioden hittade Chris Tierney nätet med sitt 15:e mål för säsongen.
I slutet av perioden reducerade Matt Cullen till 1-2 och i slutet av den tredje kom kvitteringen när Eric Staal satte sitt 30:e kasse för året. Tack var segern ryckte Wild i jakten om tredjeplatsen i Central Division. Laget är nu tre poäng före Dallas Stars.

Arizona Coyotes - Vancouver Canucks 1-3 (0-1, 0-0, 1-2)
Daniel Sedin såg till att hans Canucks kunde ta två poäng borta mot Coyotes. Svensken blev tvåmålsskytt för 42:a gången i sin NHL-karriär. Han inledde matchens målskytte med att sätta 0-1 efter 2:16 av den första perioden.
I den tredje kvitterade Alex Goligoski till 1-1 innan Sedin satte målet som skulle bli matchvinnande. Brock Boeser sköt och Sedin styrde in pucken för sitt 18:e mål gör säsongen. Med knappt sex minuter kvar att spela fastställde Darren Archibald slutresultatet när han satte pucken i numerärt underläge.
Jacob Markström vaktade Canucks kasse och svarade för 42 räddningar, så många har han inte gjort tidigare under den här säsongen.

Så gick snacket:
"Det känns alltid bra att göra mål, men det är betydligt bättre att vinna" - Rakell om sitt hat trick.
"Vi är ett bra lag men har inte fått resultaten med oss. När man inte får det så ifrågasätter man vad som pågår men vi har hållit i och det betalar av sig just nu. Om vi kan vinna våra matcher…vem vet vad som kan hända" - Red Wings Trevor Daley.
"Det kändes bra på isen. Jag kände mig stark, tog puckar på mål, hade ett stolpskott så det kändes ganska bra. Jag tyckte jag och mina kedjekamrater klickade och spenderade mycket tid i deras zon" - Rick Nash om sin debut.