Gibson-Forsbeg

Счет 2:1 полностью устроил "Нэшвилл", который одержал десятую подряд, с учетом прошлого сезона, победу на своем льду в Кубке Стэнли и выиграл тактически важный в плей-офф матч №3.
Несмотря на это, итоговый результат не полностью отражает суть происходившего на Bridgestone Arena во вторник. "Предаторз" уверенно переиграли оппонента, перебросав его 40:20, и единственным серьезным препятствием для "Нэшвилла" в этот вечер стал голкипер "Анахайма" Джон Гибсон.

Nu har Anaheim fått känna på vad det innebär att spela slutspelshockey mot Nashville i Bridgestone Arena den här säsongen. En arena där hemmalaget nu vunnit sex raka slutspelsmatcher och alltid tycks hitta ett sätt att vinna.
Nashville hade det mesta och det bästa av spelet och sköt hela 40 skott mot John Gibson i Anaheims mål. Men trots många chanser dröjde det ända fram till 17:17 av den tredje perioden innan Roman Josi kunde slå in det matchavgörande målet i powerplay. Gibson stod för 38 räddningar och gjorde en storstilad insats.
- Jag måste göra mitt jobb oavsett om de skjuter 10 eller 50 skott. Det är därför jag är är. De kom ut hårt i kväll, men vi kämpade och tävlade. Vi ledde hela vägen in i tredje perioden. Förlusten svider, men det är en lång serie, säger John Gibson till NHL.com.

Ja, det var i högsta grad en svettig afton för Gibson. Nashville spelade väldigt hårt på kassen och skapade mycket trafik framför målet. När Anaheim något överraskande sett till matchbilden dessutom tog ledningen med 1-0 i slutet av den andra perioden genom Corey Perry, då lade Nashville i en växel till runt kassen.
- Jag tycker "Gibby" stod upp och gav oss en chans, och det är egentligen allt du kan begära av din målvakt. Men jag tycker inte vi gjorde ett tillräckligt bra jobb framför honom med att hantera pucken och ha koll på deras spelare runt kassen, säger Ducks tränare Randy Carlyle till NHL.com.
Nashville tryckte på gasen rejält i den tredje perioden. Först kvitterade Filip Forsberg efter knappa fyra minuter, och Predators hade sedan fler puckar inne i nätet. Först var det Colton Scissons som petade in en puck samtidigt som Harry Zolnierczyk ramlade över Gibson i målet. Och strax därefter gjorde Ryan Johansen mål, sedan Mattias Ekholm satsat hårt och kört rakt över Gibson. Båda målen dömdes dock bort, och Ekholm utvisades för interference.
- De får två mål bortdömda för målvaktsinterference när de tar pucken in på kassen. Det var uppenbarligen deras taktik, att få in pucken på mål och fortsätta in med kroppen. Vi kände det tidigt i matchen att de drev hårt på mål och försökte trycka in våra spelare i målvakten, säger Randy Carlyle till NHL.com.
Och till slut skulle det bli avgörande. Med bara fyra minuter kvar av matchen tog Chris Wagner en onödig utvisning djupt nere i Nashvilles försvarszon, och Nashville fick chansen att avgöra i powerplay. Den chansen tog de. Viktor Arvidsson jobbade hårt framför mål och styrde ut pucken till Roman Josi, som klappade in sitt femte slutspelsmål med mindre än tre minuter kvar av matchen.
- Jag såg inte riktigt pucken. Den studsade ner till deras spelare och det är så det är. Det har varit en del medstudsar och flytmål under hela slutspelet och det är något vi blivit vana vid, säger John Gibson till NHL.com.
Som helhet var Nashville det bättre laget, men en hårt ansatt John Gibson gav dem ändå chansen att vinna i slutändan.

• Han var otrolig. De körde på honom hela kvällen och han hamnade på rygg fem-sex gånger. Men han stod pall och tog alla puckar han ska ta och en del han inte ska ta. Så han höll oss kvar i matchen, säger kapten Ryan Getzlaf till NHL.com
    - Han var fenomenal och hade kunnat stjäla en match åt oss här. Han var skillnaden och gjorde flera viktiga räddningar, särskilt i tredje och jag tyckte han såg fantastisk ut hela kvällen, säger Andrew Cogliano till NHL.com.
    Cogliano menar att det är något laget nu kan ta med sig till den fjärde matchen, men att det också kräver en helt annan arbetsinsats för att kunna slå Nashville i sanslöst högljudda Bridgestone Arena.
    - Vi vann inte tillräckligt många närkamper i deras zon för att hålla fast pucken, så vi fick inte så mycket tid i deras zon som vi vill ha för att skapa chanser, säger Andrew Cogliano.
    Efter förlusten är det nu fördel 2-1 i matcher för Nashville, och en chans att skaffa sig matchboll i serien inför hemmapubliken. Men Randy Carlyle menar att det ändå är en trygghet att laget trots insatsen hade 1-1 på tavlan med bara minuter kvar att spela och i högsta grad hade chansen att vinna.
  • Matchen gick inte dit vi ville och jag tycker inte vi är i närheten av vår kapacitet. Därför fick de styra matchen. Men vi hade likväl chansen, och det är något vi kan ta med oss, för vi vet att vi kan spela mycket bättre än vi gjorde ikväll, säger Randy Carlyle till NHL.com.
    Nästa match spelas i Nashville natten till torsdag, klockan 02.00 svensk tid.