fose2

För andra matchen i rad fick Filip Forsberg publiken att kasta in hattar, mössor och kepsar på isen. Han gjorde nämligen tre mål när Nashville besegrade Colorado Avalanche med 4-2 i Bridgestone Arena.

• Det är svårt att förklara. Ibland kan man känna sig bra men inte göra mål och ibland är det tvärtom. Det var riktigt roligt ikväll, sa Filip Forsberg till Preds Tv efter matchen.
    Gästande Colorado snodde åt sig en 1-2 ledning innan Filip Forsberg klev in i handlingen efter 5.26 i den andra perioden och vände matchen på egen hand. Han kvitterade till 2-2 genom att plocka upp en lös puck till höger om Colorados målbur för att sedan chippa in den högt via masken på Avalanche målvakt Jeremy Smith.
    Han gav sitt lag ledningen med 3-2 med nio minuter kvar av den andra perioden. Ryan Johansen vann tekningen rakt bakåt till Forsberg som sköt ett tillräckligt hårt handledsskott för att Smith inte skulle kunna hålla den utanför mållinjen.
  • Jag har älskat att göra mål sedan jag var liten och såklart tittat på många vidoes och sådant för att försöka plocka upp så mycket jag kan från andra spelare, sa Forsberg.
    Hans tredje mål kom i den tredje perioden när Colorado plockat ut Smith och gett allt för att få till en kvittering. Forsberg bröt spelet i egen zon, vände sig om och skickade iväg pucken in i den tomma målburen.
    - Jag försökte vara aktiv i matchen. Jag tyckte att vår kedja gjorde ett bra jobb med det idag. Vi försökte spela i högt tempo och gå framåt och givetvis försöka hitta varandra, sa Forsberg.
    Forsberg har nu gjort två hattrick på rad, han gjorde tre i tisdags när Predators förlorade mot Calgary Flames. Han är den första spelaren sedan Alexandre Burrows gjorde det för Vancouver Canucks den 5:e och 7:e januari 2010. Forsberg har fyra hattrick i karriären, lika många som Steve Sullivan i Predators historia.
    - Han är en giftig spelare. Han fortsätter att imponera på mig och alla andra som tittar. Han är en spelare av yttersta klass och en stor del för att den här organisationen ska vara framgångsrik, sa Ryan Johansen.
    Med nattens mål inräknade står Forsberg på totalt 22 den här säsongen och är näst bäste svenska målskytt bakom Rickard Rakell som har 24. Förra säsongen gjorde Forsberg 33 mål och säsongen innan de 26. Och även om han hade det lite trögt med målskyttet i höstas verkar Predators-forwarden nu hittat tillbaka till målformen.
    - Vi har alla ett ansvar att att bidra. Alla vill bidra och hjälpa laget att vinna. Jag kan givetvis inte räkna med att gör ett hattrick var och varannan kväll men jag försöker bara jobba hårt och om jag kan göra mål, är det såklart roligt, sa Forsberg.
    Nashville har i och med segern samlat ihop 67 poäng den här säsongen vilket räcker till en delad tredjeplats med St. Louis Blues i Central Division.