EDM-PHI: McDavid tar sig förbi sin försvarare, nätar

Det var "Connor McDavid Show" i Rogers Place i natt. Edmonton Oilers-forwarden stod för fem poäng i Oilers 6-3-seger mot Philadelphia Flyers.

McDavid var inblandad i allt. Han spelade fram Leon Draisaitl redan efter 1.13 av den första perioden och tysken kunde sätta sitt femte mål för säsongen. McDavid fortsatte sin show i mittperioden. Vid ställningen 2-1 åkte han ikapp och förbi Flyers-försvaret innan han fick loss pucken gjorde 3-1 med sitt femte mål för säsongen.
- Den var hög och man försöker förutse var den ska hamna, den kom perfekt precis bakom backen. Det satte honom i en tuff position. Jag försökte slå honom och få in den i mål, säger McDavid.
Målet kom efter 12.34 och bara två minuter senare låg han bakom Ryan Nugent-Hopkins 4-1 och ytterligare två minuter senare spelade han fram Leon Draisaitl till 5-1. De två målen kom i powerplay.

• Vi gör mål och powerplay-spelet hjälper till. Fem-mot-fem måste vi bli bättre tycker jag, säger McDavid om lagets produktion.
    I öppningen av den tredje perioden kom McDavids femte poäng för kvällen när han hittade Brandon Manning som pangade in 6-1 efter en kontring. McDavid har nu 17 poäng den här säsongen. Bara 15 spelare i den moderna NHL-eran har gjort lika många poäng på säsongens sju första matcher. De senaste 26 åren är det bara McDavid, Mario Lemieux (1995-96) och Wayne Gretzky (1993-94) som klarat bedriften.
    - Han var medelmåttig i dag, skojad backen Oscar Klefbom efteråt.
    - Nej, han är unik, tillade hade efteråt.
    Flyers kom tillbaka något och reducerade först genom Oskar Lindblom och sedan Jakub Voracek, men matchen var då redan avgjord. Dels på grund av McDavid, men också av storspelande målvakten Mikko Koskinen som som för 49 räddningar, karriärens högsta notering.
    San Jose Sharks - Carolina Hurricanes 5-2 (3-1, 1-0, 1-1)
    Evander Kane hade en fin kväll hemma i SAP Center. San Jose-forwarden gjorde nämligen ett hattrick. Samtliga tre mål kom i den första perioden.
    Han inledde sitt målskytte efter 8:36, framspelad av Tomas Hertl och Erik Karlsson. Gästerna reducerade genom Dougie Hamilton, men det var Kanes show. Kane gjorde sedan två raka mål i numerärt överläge och gav sitt lag en skön ledning inför den andra perioden.
    I den ökade Barclay Goodrow på till 4-1. Erik Haula reducerade i slutet av den tredje perioden innan Hertl stängde matchen med sitt 5-2-mål i tom kasse, framspelad av Kane som därmed summerade matchen med fyra poäng.
    Segern var Sharks tredje i rad efter att de inlett säsongen med fyra raka förluster. För Hurricanes var det andra förlusten för säsongen.

SJS-CAR: Kane gör hattrick i första perioden

Anaheim Ducks - Buffalo Sabres 5-2 (1-2, 3-0, 1-0)
Det var svensk stämpel på slutresultatet i Honda Center, Anaheim. Av matchens sju mål gjordes tre av svenska spelare. Gästerna började bäst - men det var hemmalaget som skulle få sista ordet.
I första perioden spelade Sabres till sig en 2-0-ledning. Jack Eichel satte 1-0 efter 7.35 och Victor Olofsson satte 2-0 efter 16.36. Olofsson nätade sitt sjätte mål för säsongen, det kom givetvis i powerplay. Samtliga av Olofssons mål den här säsongen (och i karriären) har kommit i numerärt överläge.
Anaheim reducerade innan första perioden var slut. Rickard Rakell låg bakom förarbetet som till slut ledde fram till Adam Henriques 2-1-mål. Rakell skulle i upptakten av mittperioden själv hitta mål. Framspelad av Jakob Silfverberg gjorde han sitt tredje mål för säsongen. Ducks drygade sedan ut sin ledning till både 3-2 och 4-2 i mittperioden. I den tredje perioden punkterade Silfverberg matchen med ett mål i tom kasse, svenskens tredje för säsongen.

ANA-BUF: Eichel snor pucken, hittar rätt

Pittsburgh Penguins - Colorado Avalanche 3-2 ( 1-1, 1-0, 0-1, 1-0)
Efter fem raka segrar tog det i natt stopp för Colorado. Sidney Crosby och hans Penguins blev för svårt att överlista och nu är inget lag obesegrat i NHL längre. Men det skulle krävas förlängning.
Avalanche fick visserligen en bra start. Matt Calvert gjorde 1-0 till gästerna efter 3.16, men innan första tjugo minuterna var över hade Crosby replikerat med sitt fjärde mål för säsongen. Crosby, som lett Penguins inledningsvis, assisterade Jake Guentzel till 2-1 i mittperioden. Med sina poäng har Crosby nu en poängsvit på sju matcher.
Colorado öppnade den tredje perioden stark och fick in 2-2 via Nathan MacKinnon, det målet blev det enda i tredje perioden och matchen gick till sudden. Där avgjorde Brandon Tanev i numerärt underläge för hemmalaget som därmed drygade ut sin segersvit till fyra matcher.

PIT-COL: Crosby fintar och nätar

Washington Capitals - Toronto Maple Leafs 4-3 (1-2, 3-0, 0-1)
Trots en dålig start lyckades Capitals visa karaktär och vända mot Maple Leafs hemma i Capital One Arena.
Gästerna ledde med 2-1 efter tjugo minuter, men i mittperioden satte hemmalaget fart ordentligt. Mellan 5.07 och 6.25 gjorde hemmalaget tre raka mål. Evgeny Kuznetsov kvitterade till 2-2, Nicklas Backstrom gjorde 3-2 innan han sedan förarbetade fram till John Carlsons 4-2-mål, som kom i spel fem-mot-tre. Carlson hade då redan hunnit stå för två assist i matchen.
Toronto gjorde ett försök att komma ikapp i tredje perioden, men John Tavares reducering med 2:33 kvar var allt de mäktade med och de fick se sig besegrade efter två raka vinster.
Notera att Torontos coach Mike Babcock coachade sin 1286:e match, 13:e flest i NHL:s historia

WSH-TOR: Kuznetsov bjuder på läcker backhand

Columbus Blue Jackets - Dallas Stars 3-2 (2-1, 0-0, 1-1)
Joonas Korpisalo och Alex Wennberg var två av Blue Jackets-spelarna som såg till att Stars åkte på sin fjärde raka förlust. Målvakten Korpisalo stod för 30 räddningar medan Wennberg satte sitt första mål för säsongen. Wennberg, som gjorde två mål på 75 matcher förra säsongen gjorde 2-0 efter 15.01 i den första perioden.
Dessförinnan hade Zach Werenski gett Blue Jackets ledningen med 1-0 framspelad av Gustav Nyquist. Dallas reducerade i slitet av öppningsperioden genom Miro Heiskanen efter att ha hållit Columbus utan skott efter Wennbergs mål.
I tredje perioden bjöd Sonny Milano på hockeygodis när han, mellan sina egna ben, sköt 3-1 för Columbus i en kontring. För assistenten stod Jakob Lilja som därmed gjorde sin första NHL-poäng.
Stars reducerade genom Joe Pavelski, men kom inte närmare. Pavelskis mål var hans första sedan han kom till klubben från San Jose Sharks i somras.

CBJ-DAL: Milano bjuder på spektakulärt mål