barzal

Rookien Mathew Barzal var stekhet när hans New York Islanders vann mot Colorado Avalanche med 6-4 hemma i Barclays Center. Den 20-årige centern stod för fem målgivande passningar.
Han assisterade Jordan Eberle till 1-0 halvvägs in i den första perioden, satte upp Nick Leddy till 3-1 och noterades därefter för två andraassist till Leddys 4-1 och Johnny Boychuks 5-1.

Sist men inte minst spelade han snyggt fram Eberle till öppet mål och 6-2 i inledningen av tredje perioden. Barzals är första Islanders-spelaren att göra fem assist sedan Pat Lafontaine 1990. Josh Bailey, som var inblandad i Scott Mayfields 1-0-mål utökade sin poängsvit till nio matcher vilket är den längst pågående just nu i NHL.
För Avalanche blev matchen en märklig historia. Mitt under matchens gång trejdades centern Matt Duchene från Colorado till Ottawa Senators. Han spelade bara 1.59 innan han fick kliva av och lämna arenan.
.
Gabriel Landeskog stod för ett mål och en målgivande passning i matchen och Alex Kerfoot för två sena reduceringsmål. Men de kom för sent och tiden rann ut för Colorado som bröt sin tre matcher långa vinstsvit och nu åker till Stockholm för två matcher i Globen mot just Ottawa Senators.
Här är en sammanfattning av nattens matcher:
Edmonton Oilers - Detroit Red Wings 0-4 (0-2, 0-1, 0-1)
Oilers tröga start fortsätter. I går kväll kom lagets åttonde förlust på de 12 inledande matcherna. Samtidigt vann Red Wings sin tredje match på sina fyra senaste.
Frans Nielsen, som gjorde sin 700:e match, styrde snyggt in 0-1 i den första perioden och fick sällskap i målprotokollet av Gustav Nyquist som från nära håll petade in 0-2. Nyquist tvingades sedan lämna matchen på grund av en förmodad knäskada och ska vara "dag-till-dag" enligt tränare Jeff Blashill.

Efter 11.13 i den andra gjorde Martin Frk 0-3 efter att han fått en passning från Anthony Mantha i ett två-mot-ett-läge. Mantha fintade skott men spelade istället över pucken till Frk som snärtade in pucken.
Mantha gjorde sedan själv 0-4 på en retur från Frks skott från blålinjen.
Petr Mrazek gjorde 36 räddningar för sin nolla.
Chicago Blackhawks - Montreal Canadiens 0-2 (0-0, 0-0, 0-2)
Efter att ha hållit nollan i två raka matcher fick Blackhawks känna på sin egen medicin. Rookie-målvakten Charlie Lindgren gjorde 28 räddningar för gästerna och höll därmed sin första nolla i NHL.
Lindgren gjorde en rad avancerade ingripandet och räddades även av stolpen vid ett tillfälle under matchens gång.
Montreals båda mål kom i den tredje perioden. Jonathan Drouin gjorde 0-1 efter 1.54 efter att elegant hållit undan en Hawks-back och hittat rätt bakom Carey Crawford.
Några minuter senare hittade Joe Morrow rätt från sin vänsterbacksposition till 0-2, en ledning som sedan Montreal inte tappade. Lindgren har fyra segrar i NHL på fyra starter.

Calgary Flames - New Jersey Devils 5-4 (1-1, 2-2, 1-1, 0-0, 1-0)
Flames och Devils följdes åt i målprotokollet. Taylor Hall och Michael Frolik, assisterad av Mikael Backlund, gjorde ställningen 1-1 efter den första perioden.
Efter den andra stod det 3-3 efter att Devils först tagit ledningen med 1-2 men sedan tappat till 3-2 efter 12.27. Men bara tio sekunder senare ordnade Brian Gibbons dock 3-3 för gästerna.
Den tredje perioden slutade precis som den första 1-1 och matchen gick till en mållös förlängning. I den efterföljande straffläggningen avgjorde hemmalagets Matthew Tkachuk i den tredje straffomgången med ett skott över plockhandsken på Keith Kinkaid.
Flames Frolik, Micheal Ferland och Sean Monahan stod för varsitt mål och en assist i matchen.
Så gick snacket:
"Jag tar det bara en dag i taget. Ibland kan man skena iväg efter en bra match. Men jag försöker att förbättra mig varje dag och hjälpa det här laget att vinna. Det är allt jag kan bry mig om" - Mathew Barzal
"Vi var inte tillräckligt bra. Vi hade inte en så dålig start men de hade turen att få 1-0 och deras andra kunde ha undvikits. Vi kunde inte ta oss in i matchen igen efter det" - Oilers kapten Connor McDavid.
"Det är otroligt. Såklart man hört om United Center och publiken. Det blev verkligen ingen besvikelse. Det var såklart ett roligt ställe att få hålla första nollan på" - Canadiens Charlie Lindgren