Hischier_MF

New Jersey Devils fortsätter visa framfötterna den hösten. Söndagens vändning - från underläge 1-4 till seger 5-7 - på bortaplan mot Chicago Blackhawks visade inte bara prov på fin lagmoral.
Den gav också hopp om att Nico Hischier fått tillbaka sin näsa för mål.

För efter liter mer än tre veckors frånvaro från målprotokollet sprattlade Nico Hischier efterlängtat till igen. Schweizaren, som valdes som nummer ett i somras, gjort ett mål och två assist och nu är frågan om supertalangen kan ha ett jämnare målskytte framöver?
Få de senaste svenska NHL-nyheterna genom att följa NHLsv på [Twitter och Facebook]
- Det kommer komma tyngre perioder längs vägen, det är så det fungerar. Men det är kring spelare som bland annat Hischier som man vill bygga ett lag med tanke på vad de bidrar med både på och utanför isen, har general manager Ray Shero sagt i en intervju med New York Times.
Senast Hischier fick känna glädjen över att göra mål var i den första perioden mot Ottawa Senators den 19:e oktober. Matchuret stod på 4:21 när han tryckte in en puck över mållinjen från nära håll och gjorde sitt andra mål i matchen och i NHL-karriären.

Sedan dröjde det, närmare bestämt 24 dagar, 30 perioder och 19 skott innan 18-åringen hittade rätt igen. Denna gång snodde han åt sig pucken i slottet och skickade in Devils 4-4-puck mitt i den andra perioden mot Blackhawks.
Nog kan vi kalla de senaste tre veckorna för en "tyngre period". Men samtidigt ska vi komma ihåg att pressen är hög på Hischier och att kväll efter kväll leverera i ett topplag, som ju Devils blivit den här säsongen, är inte alltid den lättaste. Men det vet schweizaren om.
- Allting är lite bättre i NHL. Jag kommer behöva tid att anpassa mig men jag gillar intensiteten, har Hischier sagt till New York Times.

Behöver leverera
Efter draft, rookiecamp och försäsongsläger visade Devils tydligt att de ville satsa på 18-åringen. Hischier fick en nyckelroll i laget och även om målen uteblivit har han bidragit med assist och klokt spel i lagets centerlinje.
Det, tillsammans med att Devils visat upp en bredd i målskyttet, har gjort att de kunnat ta poäng och klättra till toppen av Metropolitan Division. Upphämtningen och vändningen mot Blackhawks igår innebar lagets 11:e vinst för säsongen vilket ger dem 24 poäng.
Men frekventa poäng- och målsprutor behövs ju längre in på säsongen vi kommer. Hischier är tänkt att vara en av dem och därför var målet i natt än mer betydelsefullt. Han har tre mål och14 poäng på 19 matcher och ligger tvåa i lagets interna poängliga efter Taylor Hall som har 19.
Hischiers tre poäng var stort bidragande att Devils kunde hämta upp 4-1-underläget.
- Vi vann mer närkamper i andra och tredje perioden. Det var det som gjorde skillnad i slutet tror jag. Chicago är ett riktigt bra lag, men vi kämpade hårt, sa Hischier efteråt.
Devils tog en ny seger, visade lagmoral och att de är att räkna med den här säsongen. Som bonus fick de tillbaka Hischier i målprotokollet.
Nu ska han bara se till att hålla i det.