sweprime

Ryan Getzlaf gjorde mål i powerplay med 15:14 spelat av den tredje perioden och såg till att Anaheim Ducks vann den andra matchen mot Calgary Flames med 3-2 i Stanley Cup-slutspelets första runda.
Segern var Anaheims 29:e raka hemmavinst mot Calgary.
Senast Ducks förlorade i Honda Center mot Flames var i slutspelet 2006.

Det matchavgörande målet kom efter att Getzlaf försökte hitta Silfverberg med en passning genom röran av spelare, men pucken tog istället på Flames Lance Boumas skridsko och ställde Brian Elliott i gästernas mål.
Dessförinnan hade Jakob Silfverberg och Rickard Rakell gett Anaheim en 2-0-ledning i den första perioden.
Silverberg fick pucken på högersidan i offensiv zon och avslutade med ett rappt handledsskott i det första krysset. Det var hans andra mål under det här slutspelet.
Också Rakell gjorde sitt andra mål i matchserien då han påpassligt la in pucken köksvägen efter 6:44.
Innan den första perioden var till ända reducerade Mikael Backlund för Flames med en man mindre på banan. I fritt läge fintade han bort John Gibson i Ducks-målet och lyfte in pucken. Det var hans första det här slutspelet.
I den andra perioden utjämnade Sean Monahan till 2-2 i powerplay för Calgary efter snabbt kombinationsspel med Johnny Gaudreau och TJ Brodie.
Ducks leder i och med Getzlafs segermål matchserien med 2-0 inför match 3 i Calgary på måndag.
Då kommer Ducks troligen behöva klara sig utan backen Sami Vatanen som ströks ur laguppställningen efter uppvärmningen.