Duchene_Colorado

Matt Duchene gjorde förgäves två mål för Colorado Avalanche som tappade i den tredje perioden och förlorade mot formstarka Philadelphia Flyers. - Det är väldigt frustrerande, sa tvåmålsskytten efter matchen.
Colorado Avalanches inledning på säsongen 2016-17 är knappast något som de är speciellt nöjda med. De ligger sist i Central Division med 23 inspelade poäng på 28 matcher och har ett facit på 11-16-1. Under natten mot onsdagen hade de länge Flyers i gungning men förlorade trots en 2-1-ledning med 4-3.

• Vi hade en möjlighet att vinna den här matchen mot ett väldigt bra lag. Pickard spelade riktigt bra för oss och höll oss kvar i början när vi behövde det. Det är frustrerande att inte vinna den här, sa Duchene till Avalanche hemsida efter matchen.
    25-årige Duchene gjorde vad han kunde för att hans Colorado skulle kunna ta poäng. Han gav Colorado ledningen med sitt 11:e mål för säsongen till 2-1 efter 16.34 i den andra perioden. Han släppte först pucken till Gabriel Landeskog och följde upp med att slå in returen från Landeskogs skott bakom Flyers målvakt Steve Mason. Gästernas Wayne Simmonds hann med att kvittera med 3.02 kvar att spela av perioden och inför den sista akten var ställningen helt jämn.
    - Vi går in till den tredje perioden med 2-2 men går där ifrån med två insläppta. Det är väldigt frustrerande.
    Som så många gånger förr den här säsongen släppte Colorado in två snabba mål i inledningen av en period. Först var Roman Lyubimov påpassligt framme och tog tillvara på ett misstag av Avalanche-backen Rene Bourque till 3-2 och knappt två minuter senare visade Brayden Schenn varför han är stekhet just nu. Schenn fick pucken i mittzon och tog sig förbi hela hemmaförsvaret innan han tryckte in pucken under Colorados målvakt Calvin Pickard.
    Återigen hade Colorado hamnat i ett läge där de tvingades jaga.
  • Jag tyckte att vi dominerade den sista halvan av den tredje perioden för att vi satt oss i en situation där vi behövde göra det. Så här har det varit så många gånger under året, vi har slätt in tidiga mål och tappat matchen. Ett av dem kan vi ta, den studsar taskigt, men vi får inte släppa in två mål sådär.
    Matt Duchene gav sedan Avalanche en chans att komma tillbaka i matchen när han gjorde sitt 12:e mål för säsongen och sjätte poäng de senaste sex matcherna. Ännu en gång stod han på rätt plats vid rätt tillfälle och slog in den retur som Steve Mason släppte på Mikko Rantanens skott.
    Duchene har gjort 20 poäng på 24 matcher den här säsongen och leder Avalanche interna poängliga.
    Ska Avalanche plocka med sig något för matchen bör det vara deras boxplayspel. Trots tre utvisningar släppte det inte in ett enda mål i numerärt underläge mot ett av ligans bästa powerplay.
    - Det är bra att bygga på men när vi spelar bra i de lägena måste vi se till att komma ifrån matchen med två poäng, summerade en märkbart irriterad Duchene.