Rasmus Dahlin

Som så ofta tidigare överskuggas många prestationer av svenska backfenomenet Rasmus Dahlin. Så även i denna matchsummering. Inte särskilt konstigt kanske sett till prestationen: 18-årige Dahlin noterades nämligen för sitt första mål på försäsongen och stod dessutom för en assist. Det fanns dock gott om utomordentliga prestationer utöver Dahlins runt om i ligan. Tre spelare, bland annat Artemi Panarin, noterades för fyra poäng i Columbus Blue Jackets och hos Carolina Hurricanes var det finsk show för hela slanten.
Mycket att smälta alltså i en av säsongens sista försäsongsomgångar.
Nedan följer en summering av omgångens sju drabbningar:

Columbus Blue Jackets - Pittsburgh Penguins 7-6 (3-3, 2-2, 2-1)
Omgångens i särklass rivigaste match hittar vi i Columbus där det i matchen mellan Blue Jackets och Pittsburgh Penguins stod 3-3 på resultattavlan redan efter första perioden. Piggast sett till båda lagen var ryska prickskytten Artemi Panarin som noterats för två mål på matchens inledande 20 minuter. Den fartfyllda "hawaii-hockeyn" fortsatte sedan i period två där 3-3 snart blev 5-5. I centrum befann sig återigen Panarin, även om han vid det här laget fått ordentlig draghjälp från Cam Atkinson och Zach Werenski.
Panarin, Atkinson och Werenski blev i slutändan tungan på vågen för Columbus som vann matchen med tennissiffrorna 7-6. Matchens i särklass vassaste trio stod för fyra poäng vardera med Panarin på två mål, två assist; Atkinson ett mål, tre assist och Werenski på fyra assist.
Få de senaste nyheterna från NHL på Twitter via [@NHLsv]
New York Islanders - Buffalo Sabres 4-5 (1-1, 2-4, 1-0)
Jeff Skinner gjorde dubbla mål, Alexander Nylander slog till med assistpoäng och Mathew Barzal noterades för sin totalt åttonde assist bara på försäsongen i matchen mellan Buffalo Sabres och New York Islanders. Som så ofta tidigare får de dock ursäkta, för i blickfånget hamnade som vanligt #26 Rasmus Dahlin som omgången till ära slog till med sitt första mål på försäsongen. Och dessutom var god nog att lägga en assist till det. Hemmapubliken - och Dahlin själv för den delen - hade nog gärna sett att grundserien redan dragit igång, men nu är målnollan åtminstone spräckt och självförtroendet rimligtvis på topp. Mindre än en vecka kvar till debuten nu…
Matchen? Den vann Sabres med 5-4.
Washington Capitals - Carolina Hurricanes 4-5 (1-2, 2-1, 1-1, 0-1)
De visade sin kapacitet redan förra säsongen, Carolina Hurricanes nya stjärnduo. Småväxta, kvicka och tekniska som få har finländarna Sebastian Aho och Teuvo Teräväinen på kort tid blivit en kombination att frukta för motståndarnas försvarare. Något som regerande mästarna Washington Capitals fick uppleva i nattens försäsongsdrabbning. Teräväinen gjorde sitt första mål 9.31 in på första perioden då han kvitterade matchen till 1-1, framspelad av Aho. Aho ville själv inte vara sämre och såg till att sätta sitt första mål för kvällen 19 minuter in på period ett. I andra perioden tillkom mål från bland annat supertalangen Andrei Svechnikov och veteranen Alex Ovechkin vilket gav ställningen 3-3 inför period tre. Väl där slog Teräväinen till med ytterligare en assist - denna gång till Valentin Zykov - innan Andre Burakosky skickade matchen till övertid med sitt 4-4-mål.
Ni kanske redan gissat vilka som höll sig framme vid avgörandet? Just det, firma Aho-Teräväinen. Bara sekunder in satte Aho fart med pucken upp längs vänsterkanten, bröt in mot mitten, skickade en passning till Teräväinen som i sin tur skickade den tillbaka till Aho. 5-4, seger Hurricanes.

WSH-CAR: Burakovsky utjämnar matchen

St. Louis Blues - Dallas Stars 3-1 (0-0, 1-0, 2-1)
En kombination som kan komma att bli giftig för St. Louis Blues kommande säsong är den som i nattens försäsongsmatch låg bakom segern mot Dallas Stars, nämligen kedjan med Vladimir Tarasenko, Ryan O'Reilly och Jaden Schwartz. O'Reilly gjorde ett mål, Tarasenko stod för ett mål och en assist och Schwartz ett mål och två assist när Stars besegrades med 3-1.
Toronto Maple Leafs - Detroit Red Wings 6-2 (1-1, 4-0, 1-1)
Det är alltid ett klassiskt möte när Toronto Maple Leafs går upp mot Detroit Red Wings. Dock befinner sig lagen i vitt skilda situationer inför säsongsinledningen. Där den ena ses som ett av de hetaste unga lagen med framtiden för sig och potentialen att vinna redan i år, ses den andra som ett lag fångat i en misslyckad generationsväxling. I nattens möte levde båda parterna upp till sina rykten. Ett inspirerat Maple Leafs nära full styrka fick ut max av sin arsenal medan Red Wings fick nöja sig med varsitt mål av Gustav Nyquist och Dylan Larkin. Red Wings har annars stått för en lyckad försäsong med idel segrar, men ju närmare starten av grundserien vi kommer desto starkare blir motståndet.l
Noterbart i övrigt är att Andreas Johnsson bidrog med en assist och att Pär Lindholm noterades för sitt första mål på försäsongen.

TOR-DET: Nyquists raket rakt upp i nättaket

Colorado Avalanche - Minnesota Wild 4-3 (1-0, 1-1, 1-2, 1-0)
Något oväntat blev det föra detta collegespelaren Alex Kerfoot som blev matchvinnare med sina tre poäng (ett mål, två assist) när Colorado Avalanche besegrade Minnesota Wild med 4-3 på övertid. 24-årige Kerfoot har visserligen en NHL-säsong med 43 poäng i bagaget, men är ändå inte den mest namnkunnige i konkurrens med spelare som Nathan MacKinnon och Mikael Granlund. I Wild stod Jason Zucker för tre poäng och blev en av få ljusglimtar i en match som Avalanche dominerade. 4-3 var nämligen ett resultat i underkant sett till puckinnehav och skottstatistik (41-24 Colorado).
Vegas Golden Knights - Los Angeles Kings 2-0 (0-0, 1-0, 1-0)
Omgångens kanske minst fartfyllda match var även den som stängde butiken, det sena Western Conference-mötet mellan Vegas och Los Angeles. Vegas drog det längsta strået genom ett styrningsmål från Ryan Reaves i mittperioden. Brayden McNabb fastställde sedan slutresultatet med bara sekunder kvar på klockan i slutperioden.