Han är en av finalisterna till Vezina Trophy. I match 4 av den första slutspelsomgången mellan Minnesota Wild och Winnipeg Jets visade Connor Hellebuyck varför. Jets-målvakten höll nollan när hans lag vann med 0-2 och tog en 3-1-ledning i serien.

• Det är roligt och jag ser fram emot det (Awards). Men jag får tänka på det senare. Vi är här för att göra ett jobb och vinna Stanley Cup och det är det jag bryr mig om först, sa Hellebuyck till nhl.com/sv.
    Och de märktes.
    Hellebuyck stod för 30 räddningar och höll sin första nolla i en slutspelsmatch. Den kom matchen efter han bytts ut i den tredje perioden av match 3. Nollan var dessutom den första någonsin av en Jets-målvakt i ett slutspel.
    - Han är väldigt stark mentalt, han tror på sitt spel och man visste efter fem, tio minuter att han var rätt på det och kände sig bra, sa lagets coach Paul Maurice om sin målvakt.
    Jets båda mål sattes av Mark Scheifele. Han gjorde 0-1 i slutet av den första perioden sedan han dragit iväg ett direktskott efter klapp-klapp-spel med Kyle Connor. Hans andra mål kom med elva sekunder kvar att spela i tom kasse. Tidigare hade ingen annan spelare i Thrashers/Jets historia gjort två mål i samma slutspelsmatch.
    - Vi vet att vi inte spelade den hockey vi vill spela senast och vi ville hitta tillbaka till vårt snabba spel direkt från start idag. De har många bra spelare som i behövde hålla koll på och komma tillbaka sa Scheifele.
    Wild har hamnat i ett tufft läge och tvingas dessutom spela utan Zach Parise som fått en fraktur på sitt bröstben och väntas bli borta minst en vecka. Parise har gjort flest mål för Wild i slutspelet.
    - Man kan inte börja kolla på backen utan bara ta dig upp, det är så du får se på det. Det är nästa match som gäller. Vi måste vinna i Winnipeg och jag tycker vi är fullt kapabla att göra det, sa Wilds målvakts Devan Dubnyk som gjorde 26 räddningar i matchen.
    Jets behöver bara en seger till för att ta sig vidare till slutspelets andra omgång. De kan ta den på fredag när serien vänder tillbaka till Winnipeg för match 5.