STL-COL M4: Landeskog hittar rätt med styrning

Söndagen bjöd på fyra matcher i det pågående Stanley Cup-slutspelet. Boston och Colorado vann sina matcher och säkrade avancemang till runda 2, Winnipeg kopplade ett rejält grepp om sin serie mot Edmonton och Nashville utjämnade mot Carolina.

Colorado Avalanche är vidare i Stanley Cup-slutspelet efter 4-0 i matcher mot St. Louis Blue. Det fjärde mötet mellan lagen slutade 5-2 till Avalanche.
Hemmalaget St Louis hade haft svårt att få tryck på Avalanche under serien och så blev det även den här gången. Men det var Blues som inledde målskyttet genom Vladimir Tarasenko i den andra periodens inledning. Brandon Saad kvitterade dock för gästerna efter drygt elva minuters spel med ett välplacerat skott från distans. Värt att notera är att målvakten Philipp Grubauer fick en assist på målet.
Kort efter kvitteringen etablerade Avalanche tryck igen och efter att Samuel Girard skjutit från sin backposition kunde Gabriel Landeskog styra in Avalanche ledningsmål från slottet.
I slutperiodens inledning satte Landeskog igång ett anfall när han fann Nathan MacKinnon med en öppnande passning. MacKinnon serverade Rantanen på vänsterkanten och finländaren gjorde inget misstag utan skickade in 1-3 mellan Jordan Binningtons ben. Tarasenko reducerade innan MacKinnon och Valeri Nichuschkin fastställde slutresultatet med varsitt mål i tom bur.
- Att stänga en serie på bortaplan utan att ge motståndarna något liv eller hopp är ingen lätt uppgift. Men vi är nöjda med hur vi spelade ikväll, sa Landeskog efter matchen.
Bergeron, Pastrnak tog Boston vidare
Boston är vidare i Stanley Cup efter en 3-1-seger mot Washington i natt. Bruins vann också serien mot Capitals med 3-1 i matcher.
Efter en mållös förstaperiod bröt Bruins dödläget i inledningen av den andra. David Pastrnak tog sig förbi en försvarare genom att lägga pucken mellan benen på sig själv, skar in på mål och tryckte pucken förbi Ilya Samsonov i Capitals-kassen.

WSH-BOS M5: Pastrnak lurar Capitals-försvaret

Med knappt sex minuter kvar av perioden kom 2-0. Pastrnak bröt ett uppspel och via Mike Reilly gick pucken till Patrice Bergeron som från distans hittade rätt på Samsonov.
Conor Sheary blåste liv i matchen när han tryckte in en retur redan efter elva sekunder av den tredje perioden. Men det var det enda av 41 skott på mål som överlistade Tuukka Rask. Med drygt tolv minuter spelade av slutperioden vann Bergeron pucken i offensiv zon efter slarv i Capitals. Han vände upp och fastställde slutresultatet 1-3 bakom en skymd Samsonov.
Jets vändning sätter press på Oilers
Winnipeg har 3-0 i matcher mot Edmonton. Detta efter att ha vänt 1-4 till seger med 5-4 efter förlängning i match 3. Hjälte blev Nikolaj Ehlers som gjorde två mål i matchen.
Inför söndagens match ville Oilerstränaren Dave Tippett se en mer kreativ offensiv från sitt lag. Och efter 17-7 i skott på mål och två mål från Leon Draisaitl såg det lovande ut för Tippett när lagen gick till första paus. Nikolaj Ehlers reducerade med knappt tre minuter kvar av den andra perioden men Oilers tvåmålsledning var intakt efter 40 minuter sedan Zach Kassian, assisterad av Draisaitl, gjort 1-3 med 1:43 kvar av mittperioden.
Jujhar Khaira styrde in 1-4 på Adam Larssons skott i början av den tredje perioden. Sedan vaknade Jets. Mathieu Perreault tryckte in 2-4 i powerplay efter knappt tolv minuter. Blake Wheeler skickade in en redut för 3-4 efter 14:28 och bara 16 sekunder senare kvitterade Josh Morrissey. Förlängningen blev 9:11 minuter gammal innan Ehlers, som spelade sin första match sedan den 24 april, efter en tekning fick iväg en missil som borrade sig in i nättaket över Mike Smith
- Vi pratade bokstavligen om det precis innan tekningen. Jag frågade om jag skulle gå in bak

om honom för ett skott och det kunde inte ha fungerat bättre, sa Ehlers med ett skratt i Sportsnets tv-sändning direkt efter matchen.
Två mål från Kunin gav Predators 2-2 mot Hurricanes
Serien mellan Nashville och Carolina är kvitterad till 2-2. Luke Kunin avgjorde i den andra suddenperioden i Bridgestone Arena.
Redan efter 57 sekunder av matchen överlistade Nashvilles Luke Kunin Alex Nedeljkovic i Hurricanes-målet. Med knappt två minuter kvar av perioden kunde Vincent Trocheck slå in en retur efter att Martin Necas dragit igång en spelvändning som skapade oreda. Det hade, och kunde nog, ha blivit mer för Carolina efter den första perioden men Saros stoppade 16 av 17 skott under de första 20.
Nashville inledde mittperioden bättre och tog också ledningen genom Ryan Johansen som skickade in 2-1 på en retur, hans tredje poäng på två matcher - ett mål där även Mattias Ekholm noterades för en assist. Men Hurricanes kom tillbaka genom ett välplacerat slagskott av Brock McGinn från vänsterkanten gav 2-2 innan andra paus

NSH-CAR M4: Kunin avgör i andra suddenperioden

13 sekunder in på tredje perioden prickade McGinn liggandes i luften in 2-3. I ett powerplay kort därefter fick Erik Haula pucken av Ekholm, slängde in den från kanten och Nick Cousins styrde in 3-3 i Nedeljkovics vänstra kryss. Fler mål föll inte i perioden. Den första förlängningsperioden blev också mållös. Men efter 14:59 av den andra övertidsperioden direktsköt Kunin sitt andra mål för kvällen och Predators har därmed kvitterat i matchserien.
- Vi gjorde många bra saker ikväll. Det gäller att vara mentalt tuff och ultrafokuserad, sa Johansen efteråt.