Hurricanes vinner 5-2, tvingar fram match 7

Skillnaden mellan hemma och bortaplan fortsätter fälla avgörandet i serien mellan Washington Capitals och Carolina Hurricanes. I match 6 gick Hurricanes segrande ur bataljen med övertygande 5-2, vilket innebär att hemmalaget vunnit varje match lagen emellan hittills.

• Vi svarade upp, säger Hurricanes kapten Justin Williams. Det var något jag sade redan från början av serien; att om de ska slå ut oss kommer de få jobba hårt för det.
    Det började bra för Capitals. Bortalaget tog med sig en 2-1-ledning i den inledande periodpausen efter mål från Brett Connolly (andra i serien) och Alex Ovechkin (fjärde i serien). Hurricanes mål gjordes av Warren Foegele (fjärde i serien).

CAR-WSH, M6: Williams utökar Hurricanes ledning

Andra perioden var sedan bara 1:56 gammal när Teuvo Teräväinen kvitterade matchen - ett resultat som stod sig perioden ut.
I tredje perioden klev Carolina Hurricanes veteraner fram.
Först Jordan Staal som genom hårt arbete framför mål kunde trycka in 3-2 på en retur bara 3:51 in på perioden. Sedan genom Justin Williams. Williams, som tidigare fått ett mål bortdömt på grund av hög klubba, höll klubban i lagom höjd denna gång och styrde in 4-2 efter 11:58.
- När de fick 4-2 började vi ge järnet men då var det för sent, säger Nicklas Bäckström. Nu är det bäst av en match som gäller. Vi får samla oss, omgruppera och se framåt. Och se till att vi kommer ut redo i nästa match.
Även Ovechkin fick ett mål bortdömt. Ett mål som hade betytt 3-3 i tredje perioden.
[Här kan du läsa allt från serien WSH-CAR]
- Vi anser att pucken ligger fri, säger Capitals tränare Todd Reirden. Vi anser att den var fri att spela.
Dougie Hamilton fastställde slutresultatet genom att sätta 5-2 i tom bur sedan Capitals plockat ut Braden Holtby för att jaga reducering.
Serien är därmed 3-3 och en sjunde och avgörande match i Capital One Arena väntar.
Match 7 lagen emellan spelas natten mot torsdag, 01.00 svensk tid.