Canes_324

Carolina Hurricanes vägrar att ge upp hoppet om att knipa en slutspelsplats från Eastern Conference. På torsdagen tog laget sin sjätte seger de senaste nio matcherna.
- Man ska aldrig säga aldrig och vi har spelat ganska bra hockey och tagit några fina segrar tillsammans, sa Jordan Staal efter lagets matchvärmning på torsdagen.

Staal och Carolina skulle få mer anledningar till att vara nöjda några timmar senare efter att ha besegrat Atlantic Division-ledande Montreal Canadiens med 4-1 i Bell Centre, Montreal.
- Jag tycker att alla, ända från målvakterna och framåt, har tagit ett steg fram och det har gjort att vi har kunnat få till en rätt fin svit här, sa Staal.
Segern mot Montreal grundlades med tre mål inom loppet av matchens sista 20 minuter och 39 sekunder. Lee Stempniak blev tvåmålsskytt och Jeff Skinner fastställde slutresultatet med knappt två minuter kvar att spela.
Det är en imponerande resa Hurricanes har gjort. Den 24 februari låg laget sist i Eastern Conference och hade 12 poäng upp till Boston Bruins, New York Islanders and Toronto Maple Leafs. Sedan dess har de spelat 8-3-5 varav de senaste nio matcherna 6-0-3.
- Vi har en känsla av tro i gruppen. Det är väldigt många som bidrar. Jag var på andra sidan förra året i Boston där vi ledde tabellen med en månad kvar att spela men tappade slutspelsplatsen i den sista matchen. Det är mycket hockey kvar och en rolig period av säsongen, sa tvåmålsskytten Stempniak till NHL.com efter matchen.

Stempniak Hurricanes Canadiens

Även om Carolina har en fin formkurva nu har de ändå en backe att ta sig uppför. Med tio matcher kvar att spela är läget följande för Hurricanes.
De är tre poäng bakom Islanders och två poäng efter Tampa Bay Lightning men fem poäng bakom Boston Bruins som just nu har det andra wildcardet från den östra konferensen. Däremot har Hurricanes två matcher mindre spelade än Boston i skrivande stund och slutspelsdrömmen lever.
- Vi tror fortfarande och ser fram emot varje match, sa Stempniak.
Blågul hjälp
Att Carolina fortfarande kan hoppas beror till viss del på centern Elias Lindholm och målvakten Eddie Läck. Lindholm har gjort poäng i de senaste nio matcherna, fyra mål och sex assist, vilket är hans längsta svit i hans NHL-karriär. Mot Canadiens gjorde Lindholm det viktiga 1-1-målet i den första perioden.
I målburen har Eddie Läck spelat upp sig avsevärt sedan han kritiserades öppet av tränaren Bill Peters och inför matchen mot Canadiens hade Läck stoppat 104 av de senaste 110 skotten han fått på sig. Mot Canadiens la han till ytterligare 21 räddningar i statistiken och hjälpte Hurricanes till den viktiga segern.

Lack1_317
  • Jag tyckte han var väldigt bra, speciellt i den andra perioden där han gjorde några bra räddningar. Han har varit riktigt bra för oss och har en bra svit här. Han är frisk och gör verkligen ett bra jobb, sa Peters till lagets hemsida efter matchen.
    Carolina Hurricanes möter New Jersey Devils på lördag innan de vänder hem till PNC Arena där de ska spela fyra raka matcher och försöka odla ännu mer hopp om att nå en slutspelsplats.
    - Killarna är riktigt smarta. De vet vad som står på spel och de vet att det är väldigt viktigt för dem att se framåt. Om man inte kan spela vid den här tiden på året kommer man troligtvis inte att passa in i vår organisation i framtiden. Det här är den viktigaste tiden på säsongen, sa Peters.