BruinsCelebrate

Boston Bruins visade stark lagmoral och stort tålamod i 4-3-segern i match 4 av den första slutspelsomgången mot Carolina Hurricanes.

De regerande Eastern Conference-mästarna låg under med 0-2 efter två spelade perioder och tycktes vara på väg mot en match där pucken helt enkelt inte studsade rätt väg. Bruins bjöd då på en tredjeperiod där man avlossade de 16 första skotten och tryckte in fyra raka mål och vände på matchen.

• Vi gjorde egentligen inget speciellt. Några små justeringar, men framförallt handlade det om att vi bara skulle fortsätta spela, hålla oss kvar i matchen och trycka på ännu mer framåt, säger Bruins coach Bruce Cassidy om vad som sas inför den tredje perioden. Vi var i underläge med ett par puckar och vi hade svårt att komma igenom med skotten, men vi kunde för den delen inte börja chansa. Vi var proaktiva med vår offensiv och det fungerade för oss.

Bruins visade i den tredje perioden upp det spel som tog laget till toppen av NHL innan serien pausades den 12:e mars. Alla kedjorna växte för varje byte och försvarsspelet växlade upp ytterligare ett par snäpp i en uppvisning i att bortse från ställningen på resultattavlan och fokusera på ett byte i taget.

Bruins vände och vann mot Hurricanes i match 4

• Vi har så otroligt mycket karaktär i det här laget, säger forwarden Brad Marchand som satte ledningsmålet 3-2 med 8:20 kvar på perioden. Det var såklart inte vår plan att vända på matchen i början av den tredje perioden men vi gjorde vad som behövdes. Vi säger alltid till varandra att vi bara måste fortsätta jobba och göra det vi ska och växa för varje byte. Det var precis vad vi gjorde. att vi måste gå igenom processen. Vi tog över matchen och dikterade villkoren ute på banan. När vi spelar på det sättet är vi riktigt jobbigt lag att ställas emot.

De fyra raka målen kom inom loppet av sex minuter och 51 sekunder. Det startade med ett viljemål av Jake DeBrusk 7:26 in i perioden. Joakim Nordström la sedan upp för Connor Clifton som direkt-pangade in 2-2 från den högra tekningscirkeln. Marchands ledningsmål kom efter 11:40 då han i fritt läge la in pucken mellan benen på Canes-keepern James Reimer och DeBrusk utökade till 4-1 vid 14:47 då han tog sig in framför mål från kanten.

• Vi kände att vi ändå spelade bra och skapade lägen. Det är när man inte har några målchanser man ska var orolig, säger tvåmålsskytten DeBrusk. Vi visste att om vi i kedjan kunde fortsätta jobba hårt i forecheckingen så skulle vi få tillfällen att göra mål. Carolina är ett bra lag som försvarar sig på ett lite annorlunda sätt men vi hittade rätt med puckarna till slut.

CAR-BOS, M4: DeBrusk snabbast till pucken

Förutom tålamodet tryckte coach Cassidy också på ett par spelmässiga punkter som han hoppades skulle kunna kickstarta offensiven i den tredje perioden. Framförallt handlade det om att få in mer rörlighet i anfallsspelet och att oftare involvera backarna i Caolinas zon.

• Vi fick inte till det spel vi vanligtvis brukar ha, säger Cassidy. I den tredje perioden försökte vi byta sida på spelet i anfallszon för att försöka dra isär deras försvar. Det var vad som hände med Norström innan Cliftons mål. "Nordy" fick lite yta när han trampade runt målet och hittade upp till backen.
  • Vi utmanade också våra backar att ta för sig mer i anfallsspelet genom att vara aktiva och verkligen se till att få skotten på mål. "Cliffy" var ett fint exempel på det och han visade tränarteamet, framförallt mig, att han har vad som krävs för att göra jobbet.

Med den starka avslutningen har Bruins skaffat sig slagläge inför match 5 och behöver vinna en av de tre kvarvarande matcherna för att avancera till nästa runda.

• I grund och botten handlar det om att vi hela tiden fortsätter spela och tro på oss själva, säger Cassidy. Vi hade det lite motigt inledningsvis men vi jobbade oss igenom det. Grabbarna i laget älskar att kämpa för varandra och står och faller tillsammans. Till sist började pucken studsa vår väg. Nu ska vi se till att fila på en del saker under tisdagens träning och förhoppningsvis vara lite vassare i match 5.

Match 5 spelas på onsdag med nedsläpp klockan 22:00 svensk tid (VSport Hockey/Viaplay).