sw

Boston Bruins tog poäng för 14:e matchen i rad efter en 4-1-seger hemma mot Montreal Canadiens i TD Garden.
- Vi är så bekväma med vårt spel att vi vet kommer vi få chanser om i jobbar hårt och håller oss till vårt defensiva spel, säger Bruins-backen Torey Krug, som noterades för en assist.

Bruins har tagit poäng i samtliga av sina 14 senaste matcher och har inte förlorat under ordinarie tid sedan den 14 december. I matchen mot Habs fick de visserligen en mardrömsstart efter att Jakub Jerabek gett gästerna ledningen med sitt första NHL-mål redan efter 31 sekunder. Men David Pastrnak kvitterade några minuter senare efter att ha friställts av Patrice Bergeron och efter det tog Boston över.

Ryan Spooner gjorde 2-1 i mittakten och i den tredje satte Brad Marchand och David Krejci ytterligare mål för hemmalaget. Tuukka Rask vaktade Boston-målet den här kvällen och förlängde även han en mäktig svit. Rask har inte förlorat under ordinarie tid sedan den 26 november vilket är lika med 15 matcher.
I mitten av den första perioden hyllade hemmapubliken sin före detta tränare Claude Julien, som numera coachar Montreal, med en stående ovation.
- Jag uppskattar verkligen vad de gjorde för mig. Jag har bara bra saker att säga om den här organisationen som gjorde att jag fick stanna här i tio säsonger, sa Julien efteråt.
I nattens andra match bröt Anaheim Ducks Pittsburgh Penguins fyra matcher långa segervit genom att vinna med 5-3 hemma i Honda Center.
- Vi visste att de var heta innan matchen och att vi behövde spela på topp. Vi gjorde det inte hela matchen, men nästan i alla fall, sa Chris Wagner, en av Ducks målskyttar.
Precis som i mötet Bruins-Canadiens fick gästerna sagt det första ordet. Evgeni Malkin fick en puck av Patric Hörnqvist i slutet av den första perioden och vispade sedan in 0-1. Carl Hagelin, som trejdades från Ducks till Penguins för exakt två år och en dag sedan, noterades också för en assist på Malkins mål och förlängde därmed sin poängsvit till fyra matcher.

I den andra gjorde hemmalaget fyra raka mål. Rickard Rakell styrde in 1-1, Adam Henrique tog köksvägen till 2-1, Chris Wagner assisterades av Jakob Silfverberg till 3-1 i boxplay och Ondrej Kase satte 4-1 på ett friläge. På Rakells mål noterades Ryan Getzlaf för karriärens 600:e assist, den förste Ducks-spelare att nå så många.
Matchen punkterad, eller?
Inte riktigt. I den tredje hittade Sidney Crosby Phil Kessel i powerplay. Amerikanen gjorde inga misstag utan satte 4-2 med ett högt skott på John Gibson.
Kessel och Crosby spelade sedan fram Jake Guentzel till 4-3, även det i powerplay, med sex minuter kvar att spela. Penguins pressade för en kvittering, tog ut målvakten Tristan Jarry, men något mål blev det inte och istället kunde Hampus Lindholm fastställa slutresultatet med blott en sekund kvar att spela.
Visste du att….
… Penguins Matt Murray lämnade igår Penguins-lägret på grund av att hans pappa gått bort. Målvakten kommer bli borta på obestämd tid.