wild_blues_game1_041217

Det krävdes förlängning för att få till en vinnare i match ett mellan Minnesota Wild och St. Louis Blues. Segrande ur striden gick Blues som vann med siffrorna 2-1.

Joel Edmundson kunde med 2.12 kvar av den första förlängningsperioden skicka in den matchavgörande pucken.
Matchen kunde däremot ha avgjorts i Minnesotas favör både fyra och fem gånger innan förlängningen men i Blues mål stod Jake Allen på huvudet. Han stod för 44 räddningar under ordinarie tid och ytterligare 8 i förlängningen och var i mångt och mycket en vägg för Blues.
Matchens första mål gjorde Vladimir Sobotka som framspelad av Alexander Steen kunde prickskjuta in pucken från slottet bakom Wilds målvakt Devan Dubnyk. Målet kom efter 6.21 i den andra perioden men efter målet fick Blues mest inrikta sig på sitt defensiva spel och att hjälpa Allen.
Wild satte full fart framåt. I den tredje perioden kom de i anfallsvåg efter anfallsvåg men Jake Allen stod i vägen. Och redde han inte ut det själv fick han hjälp av sina lagkamrater eller till och med Minnesotas spelare i vissa lägen. Zach Parise skulle vid ett tillfälle bara peta in pucken i mål men lyckades få motsatt sving på klubban och istället stöta iväg pucken.
Parise skulle däremot få sin revansch. Med 22,7 sekunder kvar att spela av den tredje perioden avslutade han en fin kombination med Mikael Granlund och Mikko Koivu och tog matchen till förlängning.
Där blev alltså Edmundson stor matchhjälte med sitt andra slutspelsmål i karriären.
Match två spelas på fredag, även den i Minnesota.