New York Islanders tvingade i natt fram en sjunde och avgörande match mot Tampa Bay Lightning i Stanley Cup-semifinalen. Lightning vann match 6 med 3-2 efter förlängning och utjämnade serien till 3-3 i matcher.

Anthony Beauvillier, så heter Islanders hjälte efter det sjätte mötet med Lightning. Beauvillier avgjorde efter 1:08 av förlängningen i Nassau Coliseum där taket nästintill lyfte. Islanders-forwarden plockade upp en felpass i offensiv zon och sprätte upp pucken högt bakom Tampas målvakt Andrei Vasilevskiy.

NYI-TBL M6: Beauvillier avgör match 6 i sudden

• Jag tror jag fick lite av en black out. De spelade fel, tror jag, och sedan såg jag den gick in och allt svartnade. Jag var bara så glad, jag skrek och alla hoppade på mig. Såklart en otrolig känsla och jag hade inte kunnat vara gladare, säger Beauvillier.
    Det såg däremot länge tungt ut för Islanders. Gästande Lightning tog ledningen i den första perioden genom Brayden Point, som gjorde mål för nionde matchen i rad efter en tilltrasslad situation framför mål. Gör Point mål i match 7 tangerar han Reggie Leaches målsvitsrekord i ett slutspel på tio matcher från 1976.
    \[De senaste nyheterna från serien mellan Lightning-Islanders\]
    Tampa Bay utökade sin ledning i den andra perioden. Anthony Cirelly fick en öppnande passning från Ondrej Palat och avslutade med ett skott mellan benen på hemmakeepern Semyon Varlamov. I inledningen av perioden hade Islanders ett fem-mot-tre-läge, men begränsades till bara ett skott på mål.
    Sakta men säkert jobbade sig däremot Islanders tillbaka. Efter 14:22 av den andra perioden tände Jordan Eberle hoppet hos hemmalaget när han reducerade till 1-2. Eberle lyfte in en backhand från slottet och gjorde sitt första mål på sju matcher.
    - Jag tycker att vi spelade bra i första perioden men den slutade med att de gjorde mål. Men det kändes ändå bra och jag hade en känsla av att vi skulle reda ut detta. De gjorde 2-0 och sedan stod matchen och vägde. Om de hade gjort 3-0 där så hade det blivit svårt, men det var ett viktigt mål för oss och sedan var vi tillbaka på ruta, ett mål bakom precis som i den första perioden. Sedan tycker jag vi gjorde en bra tredje period och i förlängningen tog vi vara på chansen, säger Islanders coach Barry Trotz.
    Några viktiga räddningar från Varlamov höll sedan Islanders till ett ettmålsunderläge och med matchuret på 11:16 av den tredje perioden kom kvitteringen. Scott Mayfield sköt från höger och hittade en lucka vid Vasilevskiy första kryss och matchen var utjämnad.

NYI-TBL M6: Mayfield kvitterar till 2-2

Beauvillier gjorde sedan sitt första mål och elva matcher och tvingade fram en sjunde och avgörande match i Amalie Arena, Tampa Bay under natten mot lördag svensk tid.
- Det var en bra hockeymatch mellan två bra lag. Alla fyra lag som är kvar är väldigt bra lag som alla har sin egna personlighet och styrkor och svagheter. Det har varit en grym serie så här långt, säger Trotz.
För Tampa sved naturligtvis förlusten. Laget missade den första av två chanser att ta sig vidare till sin andra raka Stanley Cup. Förutom förlusten tappade laget också forwarden Nikita Kucherov i den första perioden. Kucherov gick av redan efter 2:22. Ryssen toppar slutspelets poängliga med 27 poäng (5+22) på 17 matcher.
- Vi krigade hårt. Vi var en man kort från början. Vi gjorde det riktigt bra när vi spelade till oss en 2-0-ledning. Vi visste att de skulle pusha oss. Det är två bra lag som kommer med sitt bästa. Vi spelade stabilt under stora delar av matchen, säger Tampas lagkapten Steven Stamkos.
Efter matchen hade Lightning-lägret ingen uppdatering kring ryssen som missade hela grundserien på grund av en höftoperation.
- Vi spelade utan honom i 56 match. Vanligtvis har vi haft tolv forwards när vi inte haft med honom, så det gjorde det nog lite tuffare för oss nu när vi hade elva. Men vi har spelat utan honom i fyra månader, det är inget nytt för oss, säger Tampa Bays coach Jon Cooper.