backstrom-127

Trots en 3-0-ledning lyckades inte Washington Capitals stänga igen butiken mot Boston Bruins. Istället fick Nicklas Bäckström kliva fram och avgöra i förlängningen. - Det var inte så vi ville ta poängen, sa Bäckström efter matchen.

Den senaste veckan har inte varit en av Washington Capitals bästa. Även om de gått segrande ur två, har tre av lagets senaste fyra matcher, gått till övertid. Efter att Justin Williams gjort två mål och Daniel Winnik ett såg det länge ut som att Capitals skulle gå mot tre säkra poäng mot Boston Bruins. Men en svacka i den andra och tredje perioden gjorde att Bruins kunde komma tillbaka och kvittera matchen.
- Det är aldrig bra att tappa en 3-0-ledning. Vi vill vara ett bättre lag, spela tight och kunna stänga ner motståndarna. Jag tycker de spelade ut oss i den andra och tredje perioden och vi ska vara glada över de två poängen, sa Bäckström till Capitals hemsida efter matchen.
Efter att Winnik gett Capitals ledningen med 3-0 tidigt i den andra perioden föll deras spel ihop. Laget sköt inte ett enda skott på mål på 26 minuter och under den tiden passade Bruins på att göra tre raka mål genom Dominik Moore, David Pastrnak och Colin Miller.
- Vi hade problem att få ut pucken ur egen zon och lagen i den här ligan är för bra för att spela så slappt mot, sa Bäckström.
Raset ledde till ett långt möte bakom stängda dörrar innan media släpptes in i omklädningsrummet efter matchen.
- Vi bara pratade, sa Bäckström utan att gå in på detaljer.

Washington Capitals har inte vunnit på ordinarie tid sedan den 25:e november då de slog Buffalo Sabres med 3-1 men två poäng är två poäng oavsett hur man tar dem. Washington, som vann President Trophy förra säsongen som det lag som tog flest poäng under grundserien, har tagit 33 poäng totalt den här säsongen men halkat ner till fjärdeplats i Metropolitan Division och ligger just nu på en av de två wildcardplatserna till slutspelet.
- Det är alltid skönt att ta två poäng, det var inte som vi ville ta dem men vi kommer härifrån med två poäng, sa Bäckström.
Bostons upphämtning tog matchen till övertid där 29-åringen från Gävle till slut klev fram och avgjorde matchen till Capitals fördel. Efter 1.36 in i förlängningsperioden fick Bäckström pucken i den högra tekningscirkeln av Nate Schmidt. Det såg först ut som att Bäckström skulle passa tillbaka pucken till Schmidt men i sista sekunden ändrade han sig och avlossade ett handledsskott som satt välplacerat mellan Bruins målvakt Tuukka Rasks benskydd.
- Jag tänkte först passa tillbaka men pucken studsade och jag såg att han fuskade lite. Jag försökte bara skjuta mellan benskydden, det lyckades vilket var skönt, sa Bäckström.
Det var första gången Bäckström avgjorde i förlängning sedan den 8:e november 2014, han har gjort åtta mål den här säsongen och leder Capitals interna poängliga med 22 poäng.