Svenskarna i NHL blir allt fler. Men vilka har gjort mål, vilka målvakter storspelade, vilka har poängsviter värda att notera? I Svenskkollen på NHL.com/sv gräver vi varje morgon djupare gällande omgångens blågula insatser.
Anton Strålman är inte känd för att göra många mål. Men i 3-0-segern över Nashville Predators smällde den svenske backen in sina två första mål för Florida Panthers.

Strålman, 33, har gjort sig känd som en defensiv specialist, men hemma mot Predators fick han visa att han även kan hjälpa till i offensiven. Svenskens första mål för kvällen innebar 1-0 och kom efter 1:06 in i den andra perioden. Strålman gled påpasslig in i den högra tekningscirkeln och smällde in pucken bakom Juuse Saros efter att ha snappat upp en retur.
Han utökade sedan Panthers ledning till 2-0 efter 8:38 in i den tredje perioden. Efter att Vincent Trocheck stulit pucken bakom målet hittade han fram till Strålman som hade smugit ännu längre fram än vid det första målet och den svenske veteranen stötte in pucken från nära håll.
- Det är alltid roligt (att göra mål), sa Strålman till NHL.com/sv. Ibland gäller det bara att vara på rätt ställe vid rätt tillfälle. Utöver det så var det inte mycket mer; försöker bara att träffa målet. Det är en skön känsla.
Strålmans mål hjälpte Panthers att bryta en negativ svit med tre raka förluster. Florida ligger på andra plats i Atlantic Division med 31 inspelade poäng, tio bakom ledarna Boston Bruins.
Låt oss ta en titt på den svenska aftonen:
Lindholm tvåmålsskytt för Flames
Elias Lindholm blev matchhjälte med sina två mål när Calgary Flames besegrade Ottawa Senators med 3-1 hemma i Scotiabank Saddledome. Den 24-årige forwarden satte det matchavgörande 2-1-målet efter 15:50 in i den tredje perioden. Lindholm fastställde sedan slutresultatet 3-1 efter 18:26 med ett mål i powerplay.
Med sina 14 mål toppar Lindholm den svenska skytteligan. På 29 matcher har det blivit 21 poäng (14+7) vilket räcker till en andra plats i Flames interna poängliga.

CGY-OTT: Lindholm flyger in och ger Flames ledningen

Zibanejad het i Hudson-derbyt
Mika Zibanejad verkar ha hittat formen efter att ha kommit tillbaka från skada. I 4-0-segern över lokalrivalen New Jersey Devils i Prudential Center stod Zibanejad för ett mål och en assist.
Den 26-årige forwarden missade en månad på grund av skada, och matchen mot Devils var hans tredje sedan återkomsten tidigare i veckan. Zibanejads mål kom till i numerärt underläge efter 2:35 in i den tredje perioden och innebar 2-0 för gästerna. Han spelade sedan fram landsmannen Jesper Fast som satte 3-0 drygt tre minuter senare. Zibanejad är därmed uppe på 14 poäng (6+8) på 12 spelade matcher. Fasts mål var hans tredje för säsongen.

NJD-NYR: Zibanejad stänker upp returen i taket i PP

Nylander målskytt för Toronto
William Nylander stod för ett av målen när hans Toronto Maple Leafs besegrade Buffalo Sabres med 2-1 i övertid hemma i Scotiabank Arena. Maple Leafs fick en liten revansch efter att ha förlorat med 6-4 mot Sabres kvällen innan i Buffalo.
Nylander satte 1-0 för Maple Leafs i powerplay efter 5:30 in i den andra perioden. Målet var 23-åringens tionde fullträff för säsongen, och med sina 22 poäng ligger han på en andra plats i den interna poängligan. Andreas Johnsson plockade upp en assist vid John Tavares matchavgörande mål i övertid.

TOR-BUF Nylander lyfter in en backhand i powerplay

Värt att notera…
Oskar Lindblom stod för sitt 11:e mål säsongen när Philadelphia Flyers besegrade Montreal Canadiens med 4-3 i övertid. Med sina 11 fullträffar toppar Lindblom den interna skytteligan.
Loui Eriksson satte sitt första mål för säsongen när Vancouver Canucks slog Edmonton Oilers med 5-2 på bortais. Målet var 34-åringens första poäng denna säsongen på 15 spelade matcher.
Joakim Ryan gjorde sitt första mål i Los Angeles Kings-tröjan i 2-1 segern över Winnipeg Jets hemma i Staples Center.