tor3

Publiken fick se ett hejdundrande målkalas i Rogers Place där Edmonton Oilers och Boston Bruins drabbade samman. Ligans poängkungar, Connor McDavid i Oilers och Brad Marchand i Bruins, bidrog i allra högsta grad och gjorde tre poäng vardera.
McDavid noterades för tre målgivande passningar och Marchand för ett mål och två framspelningar och de delar därmed poängligaledningen med 79 poäng vardera.

Matchen vann Oilers med 7-4 efter att ha öppnat den första perioden med att göra fyra mål, de första tre kom inom matchens första 8 minuter och 23 sekunder. Pat Maroon gjorde två av målen och Benoit Pouliot ett.
David Pastrnak gjorde sitt 31:a mål för säsongen och Marchand fyllde på för att jämna ut siffrorna något men Anton Slepyshev drygade ut hemmalagets ledning innan de första tjugo var färdigspelade.
I den andra föll fem nya mål varav tre från hemmalaget som därmed säkrade segern.
Segern tog Edmonton förbi Calgary Flames i toppen av Pacific Division.
\\*
- Alla som såg vår match i tisdags är medvetna om att vi gjorde en dålig insats.
Så sa Toronto Maple Leafs tränare Mike Babcock inför nattens match mot Tampa Bay Lightning. Leafs föll tungt (2-7) mot Florida Panthers på bortaplan och behövde studsa tillbaka, menade Babcock.
Ställda mot en av sina värsta konkurrenter i kampen om en wildcardplats till slutspelet var det precis vad Toronto gjorde.
Tampa Bay vann visserligen skotten med 33-21 och man tvingade Torontos danske målvakt Frederik Andersen till några fina räddningar. Även Andrei Vasilyevski stod inledningsvis för några avancerade räddningar men Toronto malde ner Tampa Bay och Vasilyevski.
Roman Polak (4) gjorde 1-0 i den första perioden innan det lossnade rejält för gästerna i mittakten: Morgan Reilly pricksköt sitt femte mål för säsongen när han hittade rätt från blålinjen efter 2:24. Matt Martin (5) snappade upp en retur bara 15 sekunder senare; 3-0. Efter Connor Browns (16) 4-0 med 6:14 på klockan lämnade Vasilyevski isen och ersattes av Peter Budaj. Han spikade igen i drygt nio minuter innan James van Riemsdyk fastställde slutresultatet till 5-0 för gästerna.
Matchen var Brian Boyles första i Tampa Bay sedan traden vid deadline och han fick en stående ovation innan nedsläpp. Toronto är första lag som har tre rookies med minst 50 poäng på en och samma säsong på 24 år (Winnipeg Jets 1992-93): Auston Matthews (55), Mitch Marner (55), William Nylander (50).
Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs 0-5 (0-1, 0-4, 0-0)
Leafs tog en livsviktig seger i kampen om slutspelsplatserna och man ligger nu en poäng före både New York Islanders och Tampa Bay Lightning. Leafs har dock en match mindre spelad än båda konkurrenterna.
Ottawa Senators - Chicago Blackhawks 1-2 (0-0, 0-0, 1-2)
Duncan Keith gjorde sitt sjätte mål för säsongen och Richard Panik sitt 18:e när Chicago tog tredje raka segern. Kyle Turris (23) gjorde Ottawas enda mål, assisterad av Erik Karlsson. Det var Karlssons 50:e assistpoäng den här säsongen. Ottawa ligger kvar på andraplats i Atlantic Division. Chicago leder Central Division, tre poäng före Minnesota Wild.
Chicagos Marian Hossa spelade sin 1 300:e match i NHL.
Washington Capitals - Nashville Predators 1-2 (1-0, 0-1, 0-0, 0-1)
Brett Connolly (15) gav Capitals ledningen i den första perioden, assisterad av Jakub Vrana. James Neal (21) kvitterade i den andra, assisterad av Kevin Fiala. Viktor Arvidsson avgjorde matchen på övertid. Målet var hans 25:e för säsongen och hans fjärde matchvinnande fullträff.
Carolina Hurricanes - Minnesota Wild 3-1 (1-1, 0-0, 2-0)
Minnesota föll mot Hurricanes i Eric Staals första match i Carolina som bortaspelare. Örebro-bekante Derek Ryan inledde målskyttet med sitt elfte mål för säsongen. Mikael Granlund (24) kvitterade visserligen men Victor Rask (16) och Teuvo Teräväinen (14) punkterade tillställningen i den tredje perioden.
New York Islanders - Winnipeg Jets 2-4 (1-2, 0-2, 1-0)
Jets fick sin match mot Devils i förrgår uppskjuten på grund av snöoväder men man hade inte kommit av sig när det gäller rytm. Islanders inledde målskyttet genom Adam Pelech (2) i den första perioden, men två mål från Bryan Little (20) gjorde att gästerna gick till paus i ledning. Mathieu Perreault (8) och Adam Lowry (12) utökade ledningen i mittakten. Anders Lee (26) reducerade för hemmalaget i slutakten. Segern gjode att Jets bröt en fyra matcher lång förlustsvit.
Columbus Blue Jackets - Florida Panthers 2-1 (0-1, 2-0, 0-0)
Zach Werenski (11) och Josh Anderson (15) nätade för hemmalaget som vände ett 0-1-underläge i den andra perioden. Jonathan Marchessault gav gästerna ledningen i den första perioden med sitt 23:e mål för säsongen. Tack vare segern knappade Columbus in en poäng på Washington i toppen under natten. Nu är man tre poäng Capitals.
New Jersey Devils - Philadelphia Flyers 6-2 (1-1, 2-1, 3-0)
Varje match är livsviktig för Philadelphia Flyers som jagar slutspel i Eastern Conference. Men de hade nog inte räknat med att förlora mot Devils som inte hade vunnit på tio raka matcher. Taylor Hall och Adam Henrique gjorde vars två mål för hemmalaget samtidigt som Keith Kinkaid gjorde 17 räddningar.
Flyers förlust innebär att det nu skiljer sex poäng upp till Toronto på den andra wildcardplatsen.
Edmonton Oilers - Boston Bruins 7-4 (4-2, 3-2, 0-0)
Tuukka Rask släppte 5 mål på 17 skott och blev utbytt efter 2.06 av den andra perioden. Anton Khudobin ersatte och räddade 17 skott.
Vancouver Canucks - Dallas Stars 2-4 (1-2, 1-0, 0-2)
Tyler Seguin och Radek Faksa gjorde varsitt mål i den tredje perioden vilket gav Dallas två poäng och satte punkt för en tre matcher lång förlustrad. Stars fick klara sig utan Jamie Benn i den tredje perioden efter att lagkaptenen lämnat matchen på grund av en överkroppsskada.
John Klingberg noterades för två assist i matchen, hans 30:e och 31:a för säsongen.
Arizona Coyotes - Detroit Red Wings 4-5 (0-1, 2-1, 2-2, 0-0, 0-1)
Lagen turades i stort sett om att göra mål i Gila Rivers Arena och matchen, som var oavgjord fyra gånger, fick till slut avgöras på straffar där Gustav Nyquist gjorde det enda målet. Henrik Zetterberg noterades för ett mål och en assist i matchen för Red Wings.
Los Angeles Kings - Buffalo Sabres 2-0 (0-0, 0-0, 2-0)
Adrian Kempe satte spiken i kistan när han med sitt andra mål för säsongen när han sprätte in 2-0 till Kings efter 14.40 av den tredje perioden. Dessförinnan hade Jarome Iginla gjort 1-0 för Kings som därmed kunde ta två poäng och behålla in position bakom St. Louis Blues om det andra wildcardet från Western Conference, Kings är fyra poäng bakom Blues.
Robin Lehner räddade 34 puckar i Sabres målbur.
San Jose Sharks - St. Louis Blues 1-4 (1-1, 0-1, 0-2)
Blues i sin tur tog två fina poäng mot San Jose Sharks. Vladimir Tarasenkos dubbla mål i den tredje perioden var en av anledningarna. Segern innebar att Blues vann samtliga möten med Sharks under grundserien.
Nattens utropstecken:
McDavid och Marchand fortsätter att följas åt i toppen av poängligan. Sex poäng tillsammans i natt är imponerande siffror.
Tre stjärnor:
Bryan Little, Winnipeg Jets, 2 mål
Morgan Reilly, Toronto Maple Leafs, 1 mål, 1 assist
Brad Marchand, Boston Bruins, 1 mål, 2 assist
Så gick snacket
"Det var skönt att studsa tillbaka. Vi spelade enkelt och gjorde det bra." - Torontos målvakt Frederik Andersen
"Vi var inte dåliga ikväll men vi var samtidigt inte tillräckligt bra. Vi lät dom vara lite för mycket kring vårt mål." - Washingtons målskytt Brett Connolly
"Vi har en bra bredd på unga spelare, det känns som om vi är på väg mot något stort." - Winnipeg Jets tränare Paul Maurice
Vad är på gång?
Fredagskvällen bjuder på fyra matcher med start 01:00, svensk tid. Sista nedsläpp sker 04:00 då Anaheim Ducks tar emot Buffalo Sabres.