DAL-VGK, M3: Radulov avgör Match 3 på övertid

Med en 2-1-ledning i matcher i Western Conference-finalen på spel var det upplagt för höga insatser i Match 3 av serien mellan Vegas Golden Knights och Dallas Stars.

Och visst blev det spännande.
Matchen kom att pågå i exakt 60 minuter... och 31 sekunder. En dryg halvminut var nämligen all den tid Alexander Radulov behövde till att bli matchhjälte genom att prickskjuta in 3-2 för sitt Stars på övertid.
- Jag tror någon fick iväg pucken ur vår zon och till Pav [Pavelski]. Pav såg att jag hade bra fart på andra sidan isen utan någon i närheten. Han gav mig en grym passning och jag bara blundade och sköt när jag kom in i zon, beskrev Radulov sitt avgörande mål efter matchen.
Efter två matcher som "bortalag" i Rogers Place, Edmonton, mot det högre seedade Golden Knights hade det blivit dags för Stars att dra på sig sina klargröna tröjor och agera hemmalag. Någon hemmafördel var det dock inte tal om då Golden Knights rivstartade matchen och rusade ut till ett 12-4-överläge i skott på mål i första perioden.
Matchens första mål lät dock vänta på sig till slutet av andra perioden.

DAL-VGK, M3: Oleksiak nätar på friläge

Golden Knights burväktare Robin Lehner, som inför matchen hade en svit på 131 minuter och 44 sekunder utan insläppt mål, tvingades till sist kapitulera 19:43 in på andra perioden när backen Jamie Oleksiak - av alla spelare - skrinnade in på ett friläge och skickade in 1-0 för Stars.
- Alltid fint när backparet lyckas ordna ett friläge, skämtade Miro Heiskanen som stod för framspelningen till Oleksiak. Jag var så otroligt trött där men tack gode gud hade han (Oleksiak) all världens fart. Ett fantastiskt mål av honom.
Lehners svit utan insläppt mål stannade därmed på 171 minuter och 27 sekunder.
Golden Knights kvitterade 3:49 in på tredje perioden via ett välriktat handledsskott från blålinjen av backen Shea Theodore i numerärt överläge. Jamie Benn återställde ledningen för Stars när han skickade in 2-1 7:35 in på perioden, men Vegas kom tillbaka ännu en gång via Mark Stone som styrde in ett skott från Alex Tuch med 12:46 på klockan.
Även William Karlsson noterade en assist på målet.
Dallas krävde videogranskning av målet för interference mot Anton Khudobin, men 2-2 stod sig - och blev även slutresultatet med 60 minuter spelade.
Under en sekvens i tredje perioden såg både Anton Khudobin och Robin Lehner ut att vara skadade. Khudobin sträckte ut benskydden rejält under ett par räddningar och grinade illa mellan avblåsningarna, men stannade i matchen. Även Lehner blev kvar i matchen efter att ha stannat nere i samband med tredje periodens sista skott - en utmärkt möjlighet för Jamie Benn i slutsekunderna från nära håll.
- Som målvakt får man ibland pucken på ställen där man inte vill ha den, var Lehners enda, kryptiska, kommentar.

Radulov, Stars tar hem Match 3

Spelarna hann sedan knappt sätta sig ner på bänken för början av första övertidsperioden innan Alexander Radulov dundrade upp längs högerkanten och skickade in ett perfekt handledsskott till vänster om en chanslös Lehner.
3-2 på övertid i Match 3 och ett momentumfyllt 2-1-övertag i matcher i Western Conference-finalen för Stars.
- De var opportunistiska ikväll och det är så de spelar, sade Golden Knights tränare Peter DeBoer. Pucken landade på fel killes klubba vid fel tillfälle för oss ikväll. Benn och Radulov kan göra mycket när de får utrymme. De killarna placerar pucken i nät när de får chanserna de fick ikväll.
Match 4 mellan Stars och Golden Knights går av stapeln natten mot söndag svensk tid (02:00) och sänds på VSport Hockey samt Viaplay.