Alex Ovechkin blev stor matchhjälte när han med 1:07 kvar att spela satte det avgörande 4-3-målet för Washington Capitals som sedan höll undan och vann match 3 mot Pittsburgh Penguins i PPG Paints Arena.

• Det spelar ingen roll vem som gör mål. Vi offrade oss, vi kämpade och vi måste göra samma sak framöver, sa Ovechkin till nhl.com/sv efteråt.
    Tack vare kaptenens avgörande mål leder nu Capitals matchserien med 2-1 efter de tre inledande matcherna. Avgörande kom efter att Nicklas Bäckström burit in pucken i en 2-mot-1-situation och hittat Ovechkin, som stötte in den efter att pucken först touchat den högra stolpen. Ovechkin har nu gjort fem mål i en fyra matcher lång målsvit och totalt sju matchavgörande genom hela sin karriär i slutspelssammanhang.
    - Jag träffade stolpen och det var tur att jag inte sträckte upp armarna i luften. Jag spelade klart situationen och hade tur. Det var ett riktigt viktigt mål, sa Ovechkin.
    Matchens första mål kom efter 48 sekunder av den andra perioden då John Carlson hittade rätt från blå för gästerna efter förarbete från Nicklas Bäckström som stod för tre assistpoäng i matchen. Hemmalaget skulle däremot vända på steken och det efter snabba ryck. Jake Guentzel kvitterade till 1-1 efter 4:33 med en styrning för sitt åttonde mål i årets slutspel. Efter 6:49 tog Penguins ledningen genom Patric Hörnqvist som från slottet kunde raka in passningen från Evgeni Malkin som var tillbaka i laget igen efter sin skada. Hörnqvist mål kom i powerplay.
    Den målrika perioden fortsatte med att Chandler Stephenson kvitterade till 2-2 på ett direktskott från slottet efter 11:04 sedan Bäckström och T.J. Oshie stått för förarbetet. Men det var ändå bortaledning i paus inför den tredje perioden efter att Sidney Crosby fått öppet mål till 3-2 sedan Guentzel gjort en tunnel Dmitry Orlov och spelat pucken i sidled till sin kedjekamrat. Det var Crosbys 65:e slutspelsmål i karriären, bara Mario Lemieux (76) har fler i Penguins historia.
    - Vi spelade bra. Vi gav dem inte mycket. Vi måste se till att vi inte drar på oss utvisningar och inte ger dem chanser i powerplay. Förutom det gjorde vi några riktigt bra grejer ikväll, tyckte Crosby.
    Men trots ledning med 3-2 räckte det inte till seger. Matt Niskanen kvitterade till 3-3 i den tredje perioden med ett direktskott som letade sig in bakom Matt Murray. Niskanen fick sedan alltså se kapten Ovechkin avgöra. Match 4 spelas i Pittsburgh under natten till fredag svensk tid.
    - Vi känner oss bra. Vi vet vad vi kan. Vi visade det genom hela matchen. Det är en tuff förlust att svälja. Vi har möte imorgon, glömmer det här och fokuserar på nästa match, säger Hörnqvist.