LAK-COL: Kopitar, Kempe i samarbete

NHL-natten bjöd på målkalas, straffsegrar och sena avgöranden.
I Vancouver åkte Canucks på en 3-7-förlust mot Montreal Canadiens. Boston Bruins och Philadelphia Flyers gjorde tillsammans nio mål, men matchen avgjordes först efter straffar och slutade 5-4 till Boston.

I Los Angeles såg Adrian Kempe till att Kings kunde ta sin första seger för säsongen när de besegrade Colorado Avalanche med 4-2.
På förhand var en av de stora frågorna om just Kings skulle kunna bryta sin förlustsvit på tre raka uddamålsnederlag. I två matcher, båda mot Minnesota Wild, hade de dessutom haft ledningen med 3-1 utan att kunna knyta ihop säcken.
Kings och Avalanche möttes i tisdags. Då vann Colorado med 3-2 efter att ha haft ledningen med 3-0. Och inledningsvis såg det ut som att Colorado skulle ta en ny seger. Mikko Rantanen och Nathan MacKinnon gav Avalanche ledningen med varsitt mål i den första perioden. Men den här gången var det Kings tur att hämta upp ett underläge.

LAK-COL: Rantanen gör matchens första mål

Drew Doughty och Gabriel Vilardi gjorde varsitt mål i numerärt överläge i den andra perioden vilket utjämnade matchen.
I den tredje skulle sedan vändningen fullbordas. Med 3:56 kvar att spela hittade Anze Kopitar Adrian Kempe som placerat sig framför mål. Kempe behövde bara sätta klubban till pucken för att hitta rätt bakom Colorados målvakt Hunter Miska.
- Vi gjorde några bra byten. Kopitar var på utsidan och jag positionerade mig framför mål och väntade på att backen skulle få skottläge, men den rullade till "Kopy" som slog en väldigt bra passning till mig, sa Kempe till TV-kanalen Fox.
I nattens matchs spelade Kempe i Kings förstakedja tillsammans med lagkaptenen Kopitar och Alex Iafallo. Kempes mål avgjorde matchen, även om Blake Lizotte fastställde slutresultatet i tom kasse med 42 sekunder kvar att spela. Kempe har nu gjort två mål den här säsongen, båda mot Colorado de två senaste matcherna.
Kings kan nu se framåt med säsongens första seger i ryggen. För Avalanche var det säsongens andra förlust. Laget har 2-2-0 efter fyra matcher.
NATTENS SVENSKAR
1. Adrian Kempe, Los Angeles Kings (1 poäng, 1+0). Förutom det matchvinnande målet klockades Kempe för säsongens högsta istidsnotering. Svensken spelade 19:34, tredje mest av Kings forwards.
2. Victor Hedman, Tampa Bay Lightning (1 poäng, 0+1). Hedman assisterade på Tampas matchvinnande mål och spelade nästan 27 minuter. Svensken har gjort tre assist på sina tre första matcher den här säsongen.
3. Nils Höglander, Vancouver Canucks (1 poäng, 0+1).Höglander fortsätter få förtroende i Canucks. I natt var han inblandad i lagets första mål och noterades därmed för sin andra poäng i NHL-karriären (1+1).
NATTENS TRE STJÄRNOR
1. Joel Armia, Montreal Canadiens (4 poäng, 2+2).Nattens poängbäste spelare hjälpte Canadiens till storseger mot Canucks. Målen var hans två första för säsongen.
2. Connor Hellebuyck, Winnipeg Jets (28 räddningar, 96,6%). Utan Hellebuyck hade Jets haft betydligt svårare att slå Senators. Segern var dessutom hans 150:e i NHL-karriären.
3. Matt Barzal, New York Islanders (3 poäng, 1+2).Barzal var inblandad i tre av Islanders fyra kassar och hade dessutom fem skott på mål i nattens match.

NYI-NJD: Barzal hittar krysset

NATTENS CITAT
"Det är inte så mycket som är nytt för mig nu. Han är snabb, täcker pucken väldigt bra och forecheckar väldigt bra. Vi fick till vår forecheck och skapa längre press i anfallszon" - Anze Kopitar om nye kedjekamraten Adrian Kempe.
NATTENS ÖVRIGA RESULTAT
Boston Bruins - Philadelphia Flyers 5-4 efter straffar
Boston fick igång sitt målskytte och gjorde fyra mål i den tredje perioden. Det var en insats som ledde till två poäng hemma i TD Garden. Flyers ledde med 2-0 efter att ha gjort två mål i den andra perioden.
Men i den tredje vaknade Bruins. 2-1 och 2-2 kom efter mål från Jack Studnicka och Charlie Coyle inom loppet av 2:06 från periodens start. Lagen turades sedan om med målskyttet.
Travis Sanheim nätade för Flyers, Nick Ritchie svarade för Bruins. Brando Carlo såg till att Bruins hade ledningen med 4-3 innan James van Riemsdyk kvitterade till 4-4. Matchen gick till förlängning och straffar och väl där avgjorde Jake DeBrusk.
Segern var Bostons första efter två raka uddamålsförluster. Inför matchen hade Bruins gjort tre mål på de tre inledande omgångarna.

BOS-PHI: Rask stoppar allt på övertid

Vancouver Canucks - Montreal Canadiens 3-7
Montreal tog revansch efter onsdagens strafförlust mot Canucks. Ledda av Joel Armia (fyra poäng) och Tyler Toffoli (tre poäng) tog laget sin andra seger för säsongen.
Lagen följdes åt i den första perioden, men i den andra ryckte gästerna. Toffoli gjorde sitt andra mål i matchen fram till 3-2 i boxplay och sedan följde mål från Josh Anderson, Jake Evans och Armia. Montreal dominerade mittperioden och vann skotten med hela 18-3.
Canucks reducerade i början av den tredje, men förgäves. Hemmalaget kom in närmare och Ben Chiarot satte spiken i kistan med 1:55 kvar.
Nils Höglander noterades för en assist och Elias Pettersson gick poänglös i Canucks som har 2-4-0 så här långt in på säsongen.

VAN-MTL: Canadiens med tre snabba i andra perioden

New York Islanders - New Jersey Devils 4-1
Efter två raka nollor var frågan om Islanders skulle kunna hjälpa Semyon Varlamov till ännu en nolla. Det höll i en period, två minuter och tio sekunder - sedan spräckte Nathan Bastian sviten med sin 2-1-reducering. Men det gjorde ingenting för Islanders. Jordan Eberle satte två mål och Matt Barzal gjorde både mål och assist för Islanders som tog sin tredje seger för säsongen.
Barzal och Eberle fixade 1-0 och 2-0 till Islanders i den första perioden. Eberle ökade på till 3-1 innan Brock Nelson fastställde slutresultatet till 4-1.
Columbus Blue Jackets - Tampa Bay Lightning 2-3 efter förlängning
Returmötet från den första omgången i sommarens slutspel slutade med Lightning-seger. Brayden Point avgjorde matchen i förlängning och säkrade de regerande mästarnas tredje raka seger. Point avgjorde efter att Victor Hedman hittat honom med en passning genom boxen.
Innan Points mål hade Blue Jackets chansen att avgöra, men Andrei Vasilevskiy stoppade Zach Werenski i en två-mot-noll-situation.
Tampa är den första regerande mästaren att vinna tre raka sedan Dallas Stars gjorde det säsongen 1999-00 efter sin Stanley Cup-seger.

CBJ-TBL: Hedman till Point på övertid

Ottawa Senators - Winnipeg Jets 1-4
Connor Hellebuyck tog sin 150:e NHL-vinst, Nikolaj Ehlers och Mark Scheifele gjorde mål och assist när Jets tog sin andra raka seger mot Senators. Matchen avgjordes i den andra perioden när gästande Jets gjorde tre mål.
Scheifele satte 2-0 innan Adam Lowry och Blake Wheeler spädde på ledningen inför den sista perioden.
Ottawas målvakt Matt Murray släppte in fyra skott på 26 skott på två perioder och ersattes av Marcus Högberg i den sista. Svensken räddade tre skott i sin säsongsdebut.
Lagen möts för tredje gången i rad på lördag, då i Winnipeg.