MIN-COL: Fialan NHL-uran ensimmäinen hattutemppu

Ikämiesten siivoaminen joukkueesta taisi olla Minnesota Wildille oikea ratkaisu viime kauden jälkeen, sillä nuorekas ja uusiutunut Wild tekee kaukalossa komeaa jälkeä. Minnesotalaiset hurjastelivat keskiviikon kierroksella 8-3 voiton Honda West -divisioonaa johtavasta Colorado Avalanchesta. Voitto oli Wildille kolmas neljästä viime ottelusta, joissa vastustajina ovat olleet divisioonan kärkijoukkueet Avalanche ja Vegas Golden Knights.

Avalanchelle tappio oli kauden toistaiseksi rumin. Joukkue ei ollut päästänyt kuutta maalia enempää yhdessäkään tämän kauden ottelussaan, kunnes Wild iski Kevin Fialan (3+1), Kirill Kaprizovin (2+1), Jared Spurgeonin (0+3) ja Victor Raskin (0+3) johdolla kahdeksan täysosumaa. Fialalle hattutemppu oli NHL-uran ensimmäinen.
- Hattujen näkeminen jäällä oli erittäin hauskaa, Fiala tuumi Minnesota Star Tribunelle ja viittasi 3 000 katsojan yleisöön, josta osa heitti päähineensä jäälle hattutempun kunniaksi.
Wild oli piikki Avalanchen lihassa jo helmikuun lopussa, jolloin se voitti maalein 6-2.

MIN-COL: Kaprizov täräyttää suoraan syötöstä

• Ehkä annoimme pienen näytön siitä, kuinka osaamme pelata näitä kavereita vastaan. Jospa kohtaisimme heidät vielä pudotuspeleissä, Fiala pohdiskeli.
    Kauden sensaatiohyökkääjä Kaprizov palautti Wildin johdon kahteen maaliin vain muutama minuutti Rantasen täysosuman jälkeen. Päätöserässä Wild teki vielä kolme maalia lisää ja paketoi pelin. Wild teki maaleistaan neljä ylivoimalla.
    - Olemme yrittäneet vain yksinkertaistaa ylivoimaamme ja liikuttaa kiekkoa nopeasti, puolustaja Spurgeon avasi Minnesota Star Tribunelle.
    Coloradon suomalaistähti Mikko Rantanen pani keskiviikkona kampoihin pistein 1+1. Hän pohjusti Nathan MacKinnonin viimeistelemän 1-3 kavennuksen ja nosti joukkueensa 3-4:ään toisen erän puolivälissä, mutta jäi tasakentällisin pelissä pakkaselle kaksi maalia.
    *** ***Seuraa meitä [Facebookissa ja Twitterissä, niin pysyt ajan tasalla NHL:n tapahtumista! ]
    Colorado jäi pitkästä aikaa pisteittä
    Varsinaisen peliajan tappion myötä Avalanchen 15 ottelun pisteputki katkesi. Joukkue oli jäänyt pisteittä edellisen kerran kuukausi sitten. Viidentoista ottelun jakson aikana se voitti 13 ottelua ja hävisi kaksi jatkoajalla tai voittolaukauskilpailussa. Nyt Wild tyrmäsi Avalanchen täysin.
    - Jos summaisin ottelun muutamalla sanalla, sanoisin heidän olleen nälkäisempi joukkue. He tulivat ensimmäiseen erään kovalla vauhdilla ja sellaisella intensiteetillä, jollaista meillä ei ollut. Kaivoimme itsellemme sellaisen kuopan, josta oli vaikea nousta, Avalanchen päävalmentaja Jared Bednar myönsi Denver Postille.
    - Emme pitäneet kiekkoa hyvin emmekä luistelleet hyvin. Vastustaja voitti jokaisen kamppailun ja piti kiekkoa läpi avauserän, hän lisäsi.
    Wild kasvatti pistepottinsa 50:een ja on kuuden pisteen päässä Avalanchesta. Välissä on Vegas Golden Knights, joka on kerännyt kaksi pistettä Minnesotaa enemmän. Viime viikolla Wild voitti kaksi kertaa Golden Knightsin ja keskiviikkona Avalanchen. Minnesota on voittanut Coloradon tällä kaudella kolmesti (3-5) ja Vegasin neljästi (4-2), joten se on osoittanut pärjäävänsä kärkikaksikolle.

MIN-COL: Rantanen upottaa paluukiekon ylivoimalla

Maanantaina Avalanche oli parempi maalein 5-4, mutta keskiviikkona Wild onnistui kaikessa. Tehomiesten lisäksi kunnostautui myös maalivahti Cam Talbot, joka torjui 29 laukausta ja antoi ansaitun lepovuoron suomalaistulokas Kaapo Kähköselle.
- Pelasimme tänä iltana juuri siten, miten meidän täytyy pelata tuollaista joukkuetta vastaan, hyökkääjä Ryan Hartman iloitsi Minnesota Star Tribunelle.
Wildin kannalta tilanne näyttää erinomaiselle. Kauteen lähdettäessä tavoitteena oli pudotuspelipaikka, mutta nyt joukkue taistelee jopa divisioonansa kärkisijoista. Etumatkaa neljäntenä olevaan Arizona Coyotesiin on kertynyt jo seitsemän pistettä ja pudotuspeliviivan alle St. Louis Bluesiin kymmenen pistettä, kun runkosarjaa on pelaamatta noin kolmannes.
Wild jatkaa pelejään viikonloppuna St. Louis Bluesia vastaan, joten noissa otteluissa se voisi käytännössä varmistaa pudotuspelipaikkansa.