Golden Knights voitti neljännen ottelun jatkoerässä

Vegas Golden Knights taisteli jatkoerän kautta arvokkaan tasoittavan voiton Montreal Canadiensista. Joukkueiden välisen Stanley Cup -semifinaalisarjan neljäs ottelu päättyi sunnuntaina Montrealin Bell Centressä 3 500 katsojan edessä vieraiden 2-1 voittoon.

Niukkamaalinen ottelu sai ratkaisunsa ensimmäisessä jatkoerässä vain minuutin ja 18 sekunnin pelin jälkeen. Golden Knightsin sankariksi nousi silloin Nicolas Roy, joka rynnisti Montrealin maalille laukauksen perään ja lapioi paluukiekon verkkoon.
- Uskomatonta. Olen aina unelmoinut tekeväni maalin Bell Centressä. Siinä onnistuminen jatkoerässä semifinaalivaiheessa tekee tästä vain vielä parempaa, Quebecissä syntynyt Roy hehkutti.
Tulos lienee Vegasille helpotus, sillä sille ottelu oli kauden tärkein. Voitolla Montreal olisi noussut sarjassa jo 3-1 johtoon ja saanut useammankin mahdollisuuden katkaisuun. Ilta myös näytti Golden Knightsin kannalta haastavalta, koska sillä oli suuria vaikeuksia saada aikaan avausmaaliaan.

MTL-VGK: Byron tekee avausmaalin läpiajosta

Ottelu pysyi maalittomassa tasatilanteessa aina toisen erän loppuhetkille asti. Montreal kunnostautui jälleen erinomaisena alivoimajoukkueena, kun Nick Suzuki sai kahden minuutin rangaistuksen koukkaamisesta. Canadiens tappoi jäähyn ja vieläpä iski toiseen suuntaan heti Suzukin päästyä takaisin peliin.
Rangaistuksen päättymisestä ehti kulua vain 11 sekuntia ennen kuin Paul Byron vei Montrealin johtoon. Suzuki vapautui jäähyaitiosta antamaan syötön Byronille, joka löysi tilaa Vegasin maalia vartioineen Robin Lehnerin kilpikäden puolelta.
Kolmannessa erässä Montrealin Cole Caufield sai ratkaisun avaimet käsiinsä karatessaan läpiajoon, mutta Lehner nappasi tärkeän torjunnan. Ruotsalainen torjui ottelussa kaikkiaan 27 kertaa, kun Montrealin Carey Price pysäytti puolestaan 19 yritystä.
Vegas pysyi näin yhden maalin päässä ja sai jatkaa takaa-ajoa, joka lopulta tuotti tulosta. Varsinaista peliaikaa oli jäljellä enää alle kymmenen minuuttia, kun puolustaja Brayden McNabb tasoitti. McNabb sai syötön William Karlssonilta ja sijoitti rannelaukauksen Pricen räpylän ja vartalon väliin.

MTL-VGK: Karlsson ja McNabb juonivat tasoituksen

• Tuntuu pahalta pelaajien puolesta. He antoivat kaikkensa ja pelasivat oikealla tavalla. Meillä oli muutama mahdollisuus mennä 2-0 tai 2-1 johtoon, mutta emme vain pystyneet hyödyntämään niitä, sanoi positiivisen koronavirustestin vuoksi karanteenissa olevaa päävalmentaja Dominique Ducharmea tuurannut Luke Richardson.
    Jatkoerät olivat aiemmin olleet Montrealin vahvuus, sillä se oli voittanut näissä pudotuspeleissä kaikki neljä jatkoerään mennyttä otteluaan. Tällä kertaa Golden Knights kuitenkin pystyi venymään ja ottamaan toisen jatkoerävoittonsa.
    Ottelu oli toinen peräkkäinen, jossa päädyttiin hakemaan ratkaisua varsinaisen peliajan ulkopuolelta. Edellisessä ottelussa Canadiens otti jatkoerässä 3-2 voiton. Sarjan kolme viimeisintä koitosta ovat kaikki ratkenneet vain yhden maalin erolla.
    Sarjan viides ottelu pelataan Las Vegasissa tiistaina.
    - Otamme tästä ottelusta hyvät jutut mukaamme ja keskitymme niihin. Ottelun alkuvaihe oli meidän tyyliämme. Pelasimme nopeasti, olimme ahnaasti kiekoissa ja hallitsimme. Jos jatkamme sillä tavalla, pystymme uuvuttamaan heidät, Montrealin konkarihyökkääjä Corey Perry näki.