Marner osuu kahdesti, kun Toronto vie avausottelun

Toronto Maple Leafs sai loistavan alun pudotuspeleihin kaatamalla Boston Bruinsin vieraissa maalein 4-1.

Kotijoukkue Bruins aloitti maalinteon avauserässä, kun Brad Marchand antoi upean syötön Patrice Bergeronille, joka sai siirtää kiekon rysään ja viedä joukkueensa 1-0 johtoon ylivoimalla. Tauolle mentiin kuitenkin tasalukemissa, kun Mitch Marner ohitti Tuukka Raskin ensimmäisen kerran avauserän loppupuolella.
Vieraat painoivat lisää kaasua toisessa erässä, jonka Toronto vei maalein 2-0. Illan toisen osumansa tehnyt Marner upotti kiekon maaliin rangaistuslaukauksesta alivoimalla ja vei Maple Leafsin 2-1 johtoon. Marner veivasi Raskin vipuun ja sai laittaa pikkumustan jäätä pitkin tyhjään maaliin.

BOS-TOR: Marner iskee toisen maalinsa rankkarista

• Minulla oli tavallaan tiedossa, mitä teen. Muutin viime hetkellä suunnitelmaani, kun näin miten hän (Rask) sijoittui. Sen jälkeen olin tarpeeksi onnekas saamaan hänet vipuun ja laittamaan kiekon maaliin, Marner kertasi rangaistuslaukaustaan.
    Toronton ruotsalaishyökkääjä William Nylander pääsi toisen erän lopussa läpiajoon ja löysi tilan Raskin längistä. John Tavaresilla oli vielä ennen erätaukoa paikka lisätä johtoa, kun hänkin pääsi läpiajoon, mutta tällä kertaa suomalaisvahti veti pidemmän korren.
    Sarjan ennakkosuosikki Bruins ei saanut kunnon loppukiriä aikaiseksi, ja Toronto saikin marssia voittoon melko vaivattomasti. Viimeisen niitin iski Tavares, joka ampui kiekon tyhjään maaliin Bruinsin hakiessa kavennusta ilman maalivahtia.
    - Meidän heikko kiekonhallintapelimme maksoi tänään paljon. Monissa asioissa. Yritimme pakottaa liikaa. Meidän täytyy parantaa huomattavasti, painotti Bruinsin päävalmentaja Bruce Cassidy.
    [Lue ottelusarjan BOS-TOR kaikki jutut täältä]
    Toronton voiton takuumiehiin kuului maalivahti Frederik Andersen, joka torjui 37 kertaa.
    - Hän oli varma. Jätkät tekivät hyvää työtä hänen edessään. Hän on erittäin hyvä maalivahti. Olemme luottavaisia, ja hän on luottavainen, sanoi Maple Leafsin päävalmentaja Mike Babcock maalivahdistaan.
    Rask kirjautti ottelussa yhteensä 29 torjuntaa. Toronton suomalaishyökkääjä Kasperi Kapanen sai peliaikaa yli 18 minuuttia, mutta jäi ottelussa pisteittä.

BOS-TOR: Rask pysäyttää Tavaresin