DAL 3, NYR 2

Miro Heiskanen alkoi maksaa uutta jatkosopimustaan takaisin heti Dallas Starsin kauden ensimmäisillä metreillä.

Kesällä puumerkkinsä pitkään paperiin raapustanut puolustaja nousi tähtipaitojen sankariksi, kun Dallas haki vierasvoiton Madison Square Gardenista. New York Rnagers kaatui maalein 3-2 jatkoajan jälkeen.
Heiskanen kirjautti ottelussa kaksi tehopistettä, joista jälkimmäinen oli kamppailun ratkaissut jatkoaikamaali. Reilut 17 000 katsojaa hiljenivät Manhattanilla, kun suomalainen laittoi kiekon reppuun ajassa 61.38 ja käynnisti Starsin juhlat.
- Sain Jamie Benniltä hyvän syötön. Tähyilin siinä, olisiko tilanne läpiajo vai hyökkäys kahdella yhtä vastaan. Yritin vain luistella mahdollisimman kovaa ja hakea laukausta ylös kilpikäden puolelle, Heiskanen kertasi ottelun jälkeen.
Tilanne tiivisti alle kymmenessä sekunnissa niitä ominaisuuksia, jotka saivat Dallasin kiinnittämään puolustajansa vuoteen 2029 asti. Heiskanen näki Starsin saavan kiekon, lähti heti tilannetta ennakoiden liikkumaan ylöspäin, sai kiekon haltuunsa ja ampaisi eleettömästi puolustajan ohi tekemään maalin.
Tyler Seguin oli mukana hyökkäyksessä, mutta häntä ei tarvittu. Laukaus oli napakka ja tarkka, eikä Rangersin maalivahti Igor Shestjorkin saanut sitä pysäytettyä.
Ottelun peliaikakuningas
Heiskanen oli heti Starsin sarja-avauksessa täydessä vauhdissa. Hän pelasi enemmän kuin kukaan muu kummankaan joukkueen pelaaja kellottaessaan reippaasti yli 26 minuuttia jääaikaa. Laukauksia vastustajan maalia kohti kertyi kolme, ja omassa päädyssä Heiskanen ehti blokkaamaan yhtä monta Rangersin yritystä.

NYR-DAL: Heiskasen komea jatkoaikaosuma

Rooli paisui entisestään, kun Starsin pakkikalusto keventyi odottamatta. John Klinberg otti osumaa ja pystyi pelaamaan ottelussa vain kymmenisen minuuttia, mikä lisäsi Heiskasen vastuuta.
- Yritän pitää vaihdot lyhyinä. Joskus se on tietysti vaikeaa vähän tilanteesta riippuen. Jos puolustajia on kuitenkin vain viisi, pitää pysyä fiksuna, Heiskanen sanoi.
Stars sai haluamansa pisteet, mutta olisi voinut selvitä vähemmälläkin. Toisen erän alkuhetkillä se siirtyi 2-0 johtoon, kun Heiskanen alusti ylivoimalla Radek Faksan maalin. Sen jälkeen Dallasin pelaaminen kuitenkin vähän notkahti ja Rangers pääsi peliin mukaan.
Alle kymmenen minuuttia Faksan osuman jälkeen tilanne oli jo 2-2.
- Emme pelanneet toisessa erässä kauhean hyvin. Siitä meidän on opittava. Saimme (maalivahti Braden) Holtbylta paljon apuja siinä. Ensi kerralla pitää pystyä parempaan, suomalainen summasi.
Vammat ja vaivat heti kiusana
Klingberg ei myöskään ollut ainoa kovia kokenut Dallasin mies. Holtby aloitti ottelun vieraiden maalilla, mutta joutui jättämään pelin kesken kahden erän jälkeen. Konkari kertoi kärsineensä nestehukasta.
Luukkuvahtina ottelun aloittanut Anton Hudobin joutui näin vähän yllättäenkin tositoimiin tiukassa 2-2 tilanteessa, mutta hoiti hommansa kunnialla. Värikkäät vaiheet huipentuivat jatkoajalla Heiskasen näyttävään suoritukseen.
Stars saa nyt kasailla rivejään parin päivän ajan ennnen kuin se kohtaa lauantaina vieraskaukalossa Boston Bruinsin. Toiveena on, että sekä Klingberg että Holtby olisivat silloin täydessä kunnossa. Viime kaudella Dallasin pelaamista sotkivat avainpelaajien loukkaantumiset, joten saman suman toistuminen heti uuden kauden käynnistyessä olisi jo poikkeuksellista epäonnea.
Heiskanen oli kuitenkin tyytyväinen ensimmäisen ottelun saaliiseen. Viime kaudella Stars hävisi enemmän otteluita jatkoajalla ja voittolaukauskilpailussa kuin mikään muu joukkue, joten pisteitä meni hukkaan.
Starsin päävalmentaja Rick Bowness sanoikin, että tällä kertaa harjoitusleirillä ehdittiin harjoitella jatkoaikoja ja pystyttiin puuttumaan aiempiin ongelmiin. Se tuottikin tulosta heti.
- Harjoittelimme niitä leirillä vähän, joten tiesin, että pelaisimme niitä nyt paremmin, myötäili myös Heiskanen.