Sharks välttää putoamisen ja kaventaa voitot

San Jose Sharksin terävä lähtö Vegas Golden Knightsia vastaan pelatussa viidennessä ottelussa palkittiin 5-2 voitolla.

• Puhumme paljon aluista ja tänään saimme erinomaisen lähdön. Pääsimme johtoon heti alkuun ja sitten teimme toisenkin maalin. On helpompi pelata, kun ei tarvitse olla perässä alusta alkaen, Sharksin hyökkääjä Tomas Hertl sanoi.
    Sharksin hyökkääjä Tomas Hertl ohitti Golden Knightsin maalivahti Marc-Andre Fleuryn ensimmäisen kerran jo toisella peliminuutilla, ja Logan Couture tuplasi kotijoukkueen johdon 11 minuutin kohdalla. Vegas kuitenkin kavensi Reilly Smithin ylivoimaosumalla ajassa 19.30 ja nousi maalin päähän juuri ennen ensimmäistä erätaukoa.
    [Lue ottelusarjan SJS-VGK kaikki jutut täältä]
    Barclay Goodrow ohjasi San Josen 3-1 maalin toisessa erässä ajassa 12.22, joten Sharks pääsi päätöserään jälleen kahden maalin johdossa.
    Golden Knightsin ylivoimapeli oli torstaina murhaavaa, sillä Jonathan Marchessault iski vierailijoiden 3-2 kavennuksen joukkueensa toisella ylivoimamahdollisuudella. Sen jälkeen Marchessault kuitenkin teki omilleen hallaa ottamalla itse jäähyn, jonka aikana Hertl teki kamppailun toisen maalinsa ja antoi Sharksille tilaa hengittää.

SJS-VGK: Hertl vie Sharksin johtoon ottelun alussa

Joe Pavelski viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin vajaat kaksi minuuttia ennen loppusummeria.
- Tämä peli olisi voinut kääntyä kumpaan suuntaan tahansa. He vain onnistuivat parissa tilanteessa enemmän ja tekivät maalinsa. He olivat tänään vahvoja, ja tiesimme, että he olisivat parhaimmillaan, Vegasin Max Pacioretty summasi.
San Jose kavensi ottelusarjan tilanteeksi 3-2. Sarjan kuudes ottelu pelataan sunnuntaina Las Vegasissa.