MtlOtt31

Ottawa Senatorsin Tim Stützle keräsi neljä (2+2) tehopistettä ja oli ottelun ykköstähti, kun senaattorit ottivat tiistaina maukkaan 5-4 vierasvoiton Montreal Canadiensin kustannuksella. Huippukautta pelaava 21-vuotias saksalaishyökkääjä on saanut joukkueensa loistavaan lentoon, sillä Senators on voittanut viimeksi pelaamistaan 13 ottelusta peräti 11.

Ottawa lähti kauteen maltillisin odotuksin, mutta viime vuodesta selvästi vahvistunut kokoonpano antoi uskoa jopa pudotuspelipaikkan. Senators nähtiin edellisen kerran kevään tärkeimmissä otteluissa kaudella 2016-17, jolloin joukkue jäi vain yhden maalin päähän Stanley Cup -finaaleista.

MTL-OTT: Stützle tuplaa Senatorsin etumatkan

Tämän vuoden Senators on mielenkiintoinen sekoitus nuoria lupauksia ja kokeneita konkareita. Hyökkääjät Stützle, Brady Tkachuk ja Alex DeBrincat ovat pelaajia, joiden varaan koko organisaatio rakentuu tulevaisuudessa. Samaan aikaan kokoonpanosta löytyy Derick Brassardin, Nick Holdenin ja Claude Giroux'n kaltaisia veteraaneja, jotka tasapainottavat hyvin nuorta joukkuetta.
Stützle nousi tasoihin Jashinin ja Hossan kanssa
Ottelun ykköstähdeksi valittu Stützle pääsi pisteille jokaisessa erässä ja antoi loistavan syötön Tkachukin voittomaaliin kolmannen erän lopussa.
Canadiens-ottelu oli Stützlelle jo kolmas neljän pisteen ilta hänen lyhyen NHL-uransa aikana. Kun mukaan lasketaan alle 22-vuotiaat pelaajat, samaan suoritukseen ovat Senatorsin pelaajista pystyneet aiemmin vain Aleksei Jashin, Marian Hossa ja Martin Havlat.
Kolmatta NHL-kauttaan pelaava saksalaishyökkääjä nauttii onnistumisista ja kehuu joukkueen sisäistä ilmapiiriä.
- Aloitimme ottelun hyvin ja hallitsimme selvästi kahta ensimmäistä erää. Kolmas erä oli meiltä heikko, ja vastustaja pääsi takaisin peliin. Uskoimme kuitenkin tiukasti omaan pelisuunnitelmaamme ja saimme tärkeän voittomaalin lopussa, Stützle kertoi.

MTL-OTT: Tkachuk laukoo Senatorsin johtoon

• Itseluottamuksemme on kasvanut huimasti viime aikoina, ja uskallamme nyt tehdä rohkeita ratkaisuja kiekon kanssa. Puolustajamme osallistuvat nyt myös aktiivisemmin hyökkäyksiin, mikä on ollut iso osa menestystämme, hän jatkoi.
    Voittomaalin ampunut Tkachuk pelaa niin ikään loistavaa kautta tilastojen valossa. Tällä kaudella joukkueensa parhaana pistenikkarina kunnostautunut toisen polven NHL-kiekkoilija saavutti Canadiens-ottelussa 50 pisteen rajapyykin, joten tasaisen vauhdin taulukko lupaa hänelle reilua parannusta aiempaan yhden kauden piste-ennätykseen (67, 2021-22).
    Tkachuk otti kaiken ilon irti "paikallisvastustajan" verkkoon vieraskaukalossa iskemästään tärkeästä osumasta.
    - Tunsimme, kuinka vastustaja sai ottelun hallinnan itselleen kolmannessa erässä. Olimme hiukan onnekkaita lopussa, mutta täyden hallin hiljentäminen tuntui erittäin hyvältä, Tkachuk tiivisti.
    Senators voi lähteä All-Star-tauolle hyvin mielin, sillä joukkue seilaa tällä hetkellä neljän ottelun voittoputkessa. Kun liiga palaa tositoimiin tähdistöottelun jälkeen, Ottawalla on haastava tehtävä edessään. Vaikka Itäisen konferenssin viimeinen playoff-paikka on vain kuuden pisteen päässä, siitä taistelee neljä muutakin joukkuetta.
    Senatorsin päävalmentaja D.J. Smith ei huolehdi tulevasta, vaan keskittyy nykyhetkeen. Joukkueen peli rullaa mukavasti, minkä lisäksi kaikilla on hauskaa.
OttMtl31
  • Kolmas erä oli suoraan sanoen hirveä, mutta kukaan ei muista sitä enää muutaman päivän kuluttua. Otamme tärkeät pisteet mukaamme ja jatkamme kohti seuraavaa ottelua. Joukkueen sisällä on tällä hetkellä mukava ilmapiiri, mikä näkyy myös tuloksissa, Smith totesi.
    Harvey-Pinardin kehitys lämmittää Canadiensin kannattajia
    Montrealin kaudessa ei ole ollut kovin montaa positiivista asiaa, mutta AHL-joukkue Laval Rocketista tammikuun lopussa ylös nostettu hyökkääjä Rafael Harvey-Pinard, 24, voidaan nostaa yllättäjien harvalukuiseen joukkoon.
    Canadiensin seitsemännen kierroksen varaus (2019) on osoittanut lyhyessä ajassa omaavansa aimo annoksen potentiaalia etenkin hyökkäyspäässä. Harvey-Pinard on pelannut nyt seitsemän NHL-ottelua ja tehnyt niissä jo viisi maalia. Nuori hyökkääjä kuitenkin tietää, että tyytyväisyys tappaa kehityksen.
    - Pelini rullaa juuri nyt aika mukavasti. En ole vieläkään täysin tyytyväinen omaan esitykseeni, mutta minulla on vielä aikaa hioa yksityiskohtia. Tärkeintä on pystyä pelaamaan tasaisesti illasta toiseen, Harvey-Pinard tuumi.
    Yksilötasolla Canadiensin kokoonpanosta voi löytää joitakin onnistujia, mutta kokonaisuutena joukkueen runkosarja on ollut tähän mennessä varsin vaikea. Kapteeni Nick Suzuki jaksaa silti uskoa, että harmittavista tappioista löytyy myös opittavaa.
    - Lopputulos ei jäänyt kiinni taistelutahdosta. Avauserä oli meiltä todella heikko, mutta paransimme loppua kohden. Emme luovuttaneet missään vaiheessa, mikä on hyvä merkki. Meillä oli paljon laadukkaita maalipaikkoja, eikä edes tuuri ollut puolellamme ottelun lopussa, Suzuki harmitteli.