Panarin426

Jos saisi olla kärpäsenä Columbus Blue Jacketsin pukukopin katossa, todennäköisesti kuulisi päävalmentaja John Tortorellan ohjeistavan pelaajiaan pysymään kiekossa ja luomaan enemmän paikkoja. Paljon enemmän. Ja vitkuttelu saa nyt riittää.

• Seuraavassa ottelussa meidän pitää olla valmiina heti alusta lähtien, Tortorella vaati torstaina kärsityn tappion jälkeen.
    Hän ruoti, ettei Blue Jacketsin suinkaan tarvitse muuttaa mitään pelissään. Tarvitaan vain hienosäätöä, sillä kaikkien ratkaisujen ja päätösten pitää olla nopeampia ja älykkäämpiä, etenkin mitä tulee karvaukseen ja kiekonhallintaan.
    Kuten hyökkääjä Riley Nash murjaisi, jalat - varsinkaan ruosteiset - eivät todellakaan pidä siitä, kun menettää kiekon ja joutuu jahtaamaan kohti omaa maalia katoavaa vastustajan selkää. Blue Jackets kun hukkasi tappiossaan kiekon aivan liian usein keskialueella.
    [Lue ottelusarjan BOS-CBJ kaikki jutut täältä]
    - Toivon mukaan Bobin (maalivahti Sergei Bobrovski) ei tarvitse joka ilta pelata niin kuin tänään. Toivottavasti saamme tiivistettyä peliämme niin, ettei hänen tarvitse venyä ilmiömäiseen torjuntaan joka neljäs minuutti, Nash hahmotteli tulevan kohtaamisen luonnetta.
    Joukkueen kriittiselle itsearvioinnille oli tarvetta, sillä Blue Jackets hävisi pudotuspelien toisen kierroksen avausottelun Boston Bruinsille jatkoerässä 2-3. Ottelun ei ehkä olisi tarvinnut jatkua niin kauan ja venyä jatkoerään, jos Blue Jackets olisi tulittanut enemmän kohti Tuukka Raskin vartioimaa Bostonin maalia. Laukaukset nimittäin menivät Bostonille 37-22 ja laukaisuyritykset 75-38. Rask oli vuorenvarma, mutta niin oli hänen kollegansakin.
    - Bob piti meidät mukana pelissä, varsinkin ottelun alussa. Mutta hän nyt tekee aina isoja ja ratkaisevia torjuntoja. Hän on meidän joukkueemme tasaisin suorittaja. Aina voi laskea sen varaan, että hän on valmis pelaamaan, puolustaja Seth Jones selitti, kuka on Blue Jacketsin selkäranka.
    Blue Jacketsilla oli kahdeksan vapaapäivää toisen kierroksen avauksen ja ensimmäisellä kierroksella Tampa Bay Lightningista otetun 4-0 yllätysvoiton välillä. Kovatkaan välipäivien harjoitukset eivät pystyneet pitämään pelaajia notkeina ja kiinni pelirytmissä, sillä Rask joutui torjumaan ensimmäisessä erässä vain neljä kertaa.

BOS-CBJ: Coyle iskee tasoituksen ja voittomaalin

Hyökkääjä Brandon Dubinsky ei selitellyt vaan täräytti, että heidän yksinkertaisesti täytyy olla terävämpiä seuraavassa ottelussa. Ja pelata Blue Jacketsin tavaramerkiksi tulleella tyylillä: kiekko nopeasti vastustajan päätyyn ja yhtä nopeasti pois omasta päädystä, jos kumilaatta pääsee sinne asti.
- Mutta nyt tuntuu siltä, että meillä on taas jalat alla, hän totesi ja luotti siihen, että pitkän tauon kasaama ruoste on karissut heistä tiehensä ja tappiosta on otettu opiksi.
Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran lauantaina. Jos Tortorellan kaavailut siirtyvät jäälle, ottelu sujuu suurin piirtein näin: sähäkkä Columbus ottaa ottelun haltuunsa heti avauskiekon pudottua, käyttää ylivoimatilanteet hyväkseen, ei epäröi ratkaisuissaan jäällä vaan toimii - ja pelaa kurinalaisesti mutta kuitenkin fyysisesti. Jäähyjä ei oteta, ei ainakaan hyökkäyspäässä, vaikka Bostonin rutistukseen vastataankin vähintään yhtä kovalla voimalla. Avausottelussa Columbus merkkautti 40 taklausta, Boston 31.

BOS-CBJ: Dubinsky ja Dubois osuvat 13 sekunnin sisään

• Boston on aggressiivinen ja fyysinen joukkue. Jo tämän sarjan ensimmäinen ottelu oli fyysisempi kuin kaikki Tampaa vastaan pelatut ottelut yhteensä. Mutta kyllä tässä ollaan menossa mukana, Dubinsky kuvaili meneillään olevan sarjan luonnetta.
    Torstaisen ottelun toinen erä saattoi olla jotain sen tyypistä pelaamista, mitä Tortorellalla on mielessään jatkoa ajatellen. Blue Jackets vei erän laukaukset nimiinsä 10-6 ja karvasi kovaa. Ainoastaan Raskin loistotorjunnat pitivät erän maalittomana.
    Nähtäväksi jää, kuinka Tortorella saa siirrettyä suunnitelmansa pelikirjan sivulta kaukaloon.