BOS-Rask-vs-PHI

Tuukka Rask palasi torstaina Boston Bruinsin maalille peräti 218 päivän mittaisen pelaamattoman jakson jälkeen. Pitkästä poissaolosta huolimatta Rask näytti omalta tutulta itseltään pelatessaan kauden ensimmäisen ottelunsa.

Lonkkaleikkauksessa kesällä käyneen suomalaisen marssimista omalle paikalleen oli selvästi odotettu, ja mikä parasta, paluu osoittautui voitokkaaksi. Rask nappasi 25 torjuntaa, kun Bruins kaatoi Philadelphia Flyersin kotiyleisönsä edessä maalein 3-2.

BOS-PHI: Rask torjui voiton paluuottelussaan

• Olihan tämä tunteikasta. Tämä ei tuntunut lainkaan normaalilta ennen peliä, varsinkin keskiviikkona. En ole tottunut pelipäivän rutiineihin. Edellisestä ottelusta on kulunut kuukausia, joten varamaalivahtina istuminen maanantaina auttoi varmasti, Rask sanoi voiton jälkeen.
    Ottelun kulkukaan ei ollut helpoin, ainakaan tavallista enemmän jännittäneelle maalivahdille. Torjuntoja ei tullut heti, mutta lopulta rytmi löytyi.
    - Ensimmäisiin minuutteihin ei tullut yhtäkään laukausta. Onneksi sitten tuli jokunen helpompi veto, joilla pääsee vauhtiin. Tämä oli hyvä ensimmäinen peli maalivahdin näkökulmasta, Rask tuumi.
    Bruins auttoi maalivahtiaan karkaamalla vastustajaltaan heti alussa. David Pastrnak iski avausmaalin alle kahden minuutin pelaamisen jälkeen ja tuplasi johdon ylivoimalla ajassa 5.27. Tshekistä tulikin illan suuri sankari hattutempulla, joka huipentui toiseen ylivoimamaaliin toisen erän loppuhetkillä.

BOS-PHI: Pastrnakin NHL-uran 11. hattutemppu

Rask oli silti ottelun puhutuin pelaaja. Nolla säilyi taululla lähes puoliväliin asti ennen kuin Cam Atkinson onnistui ylivoimalla. Flyersin toisen maalin teki Joel Farabee. Samat pelaajat saivat kuitenkin toisessa erässä myös maistiaisen Raskin kyvyistä, sillä molemmat pääsivät karkaamaan läpiajotilanteisiin, mutta joutuivat toteamaan suomalaisveskarin paremmakseen.
- Kiekon seuraamisen ja torjumisen osalta hän näytti tutulta Tuukalta. Puhuimme pelin jälkeen, eikä hänellä ollut ongelmia leikkauksen jäljiltä. Vähän tuntui arkuutta, mutta se johtui vain pelaamattomuudesta, Bruinsin päävalmentaja Bruce Cassidy summasi.
- Häntä testattiin lopussa, kun pelasimme pitkään omassa päädyssämme jäähyjen ja tyhjän maalin takia. Joukkue pelasi hänen edessään kovaa, varsinkin kun tarvitsimme sitä kahden miehen alivoimalla, jolloin he siivosivat maalin edustan. He tekivät hyvää työtä, ja Tuukka pystyi peittämään kiekot.

BOS 3, PHI 2

Raskin edellinen ottelu oli kesäkuun alkupäiviltä. Yhden vuoden sopimus Bruinsin kanssa varmistui aiemmin tällä viikolla, mutta paluuottelua oli ehditty odottaa jo tovi. Joukkueen mukana harjoitellut Rask oli aikeissa pelata jo aiemmin, mutta koronaviruksen aiheuttamat muutokset ohjelmaan viivyttivät ensimmäistä ottelua.
Ottelun alla Rask oli kertonut suurimpien haasteiden olevan todennäköisesti henkisellä puolella. Nyt ensimmäinen on saatu pois alta ja myös selvitettyä kunnialla. Ottelun jälkeen kuultiinkin tyytyväistä Raskia, joka sanoi huomanneensa eron viime vuoteen.
- Vammani ei tuskastuttanut joka pelissä, mutta tiesin aina takaraivossani, että tietynlainen liikkuminen oli rajallista. Tuntuu upealta, kun pystyn taas liikkumaan molempiin suuntiin. Kolmannessa erässä oli esimerkiksi vanhanaikaisen yritys, jossa jouduin venymään, ja sellaiset jutut olivat viime vuonna täysin poissuljettuja, Rask kuvaili.
Bruins voitti neljännen kerran peräkkäin ja seitsemännen kerran kahdeksan viime ottelun jaksolla. Seuraavaksi se pelaa lauantaina Nashville Predatorsia vastaan. Cassidy on kertonut, että aikomuksena on edelleen rytmittää maalivahtien pelaamista maltillisesti, joten Raskia tuskin halutaan käyttää ainakaan tässä vaiheessa jatkuvasti.
Huippumaalivahdin paluu oli kuitenkin arvokas uutinen joukkueelle, joka jahtaa Atlantic-divisioonan kärkikolmikkoa. Eroa ykköspaikalla olevaan Tampa Bay Lightningiin on jo 11 pistettä, mutta Boston on pelannut peräti viisi ottelua vähemmän.