COL 4, MIN 3

Mikko Rantanen saavutti maanantain kierroksella 20 maalin rajan ensimmäisenä Colorado Avalanchen pelaajana tällä kaudella. Hän merkkautti Minnesota Wildia vastaan tehot 1+1 ja laukoi joukkueelleen 4-3 voiton voittolaukauskilpailussa.

Avalanchen toinen tehopelaaja oli Nathan MacKinnon, jolle kirjattiin niin ikään 1+1 tehopistettä. Colorado venytti kotivoittojensa putken 14 ottelun mittaiseksi, mikä ei ole ihan jokavuotinen saavutus NHL:ssä, sillä edellinen yhtä pitkään kotihallissaan otteluita hallinnut joukkue on Washington Capitals, joka voitti 15 peräkkäistä kotiottelua kaudella 2016-17.
- Olemme jyränneet joukkueita illasta toiseen jonkin aikaa, joten meille on tärkeää pelata myös näitä tiukkoja otteluita. Viime kaudella emme juurikaan joutuneet ahtaalle, vaan voitimme vastustajia helpohkosti, ja se maksoi meille pudotuspeleissä, MacKinnon selitti ottelun jälkeen.
Ja tiukaksihan se meni maanantainakin, kun kolmannen erän seitsemännellä minuutilla Wildin Kirill Kaprizov tasoitti tilanteeksi 2-2. MacKinnon vei joukkueensa uudestaan johtoon, mutta Kaprizov pakotti ottelun ensin jatkoajalle ja sitten voittolaukauskilpailuun, kun hän tasoitti ottelun 3-3:een päätöserän loppuminuuteilla.
Rantanen saavutti 20 maalin rajan viidennen kerran
Läntistä konferenssia johtava Avalanche (25-8-3) on hävinnyt tammikuussa vain yhden ottelun (8-0-1) ja viimeksi pelatuista 15 ottelusta on tullut 13 voittoa. Coloradon tappioton kotijakso käynnistyi 11. marraskuuta, ja Rantanen on kerännyt siitä lähtien liigan pelaajista eniten tehopisteitä, 41. Ilmiliekeissä roihuava suomalaishyökkääjä pelaa kuudetta täyttä NHL-kauttaan ja on iskenyt nyt viidellä kaudella vähintään 20 maalia.

COL-MIN: Rantanen osuu kahden miehen ylivoimalla

Maanantain kierroksella Rantanen ohitti Wildin maalia vartioineen Kaapo Kähkösen ensimmäisessä erässä ylivoimalla ajassa 15.57 ja toisen kerran voittolaukauskilpailun neljäntenä laukojana.
- Colorado olisi voinut tehdä useammankin maalin ensimmäisessä erässä, mutta Kaapo pelasti meidät ja piti meidät pelissä mukana, Wildin hyökkääjä Kevin Fiala kehui suomalaismaalivahtia, joka torjui avauserässä 14 laukausta ja koko ottelussa kaikkiaan 35 kertaa.
MacKinnon nopeimmin 600 pisteeseen varausvuoden 2013 pelaajista
MacKinnon pelasi maanantain kierroksella 599. NHL-ottelunsa ja kirjautti 600. (219+381) tehopisteensä taalaliigassa. Hän on vuonna 2013 NHL:ään varatuista pelaajista ensimmäinen kyseisen rajapyykin saavuttanut pelaaja. Lähimpänä hänen saavutustaan on Florida Panthersin kapteeni Aleksander Barkov, joka on iskenyt 554 ottelussa 494 (196+298) tehopistettä.
MacKinnon on seitsemäs NHL:n aktiivipelaaja, joka on tarvinnut enintään 600 ottelua 600 tehopisteen kokoamiseen. Hän liittyi Connor McDavidin (421 ottelua), Sidney Crosbyn (430), Aleksandr Ovetshkinin (464), Jevgeni Malkinin (490), Jason Spezzan (589) ja Steven Stamkosin (595) seuraan.