nyr_121116a

New York Rangersin suomalaismaalivahti Antti Raanta sai vastuuta kolmannessa ottelussa peräkkäin ja torjui jälleen voiton upealla nollapelillä. Myös Minnesotan voittoputki jatkui. Useissa kierroksen otteluissa maalivahti oli joukkueensa suurin sankari.

New York Rangers - New Jersey Devils 5-0
New York Rangersin Antti Raanta on tällä hetkellä kuumin NHL-maalivahti. Hän on torjunut joukkueelleen jo kolme voittoa putkeen ja päästänyt noissa otteluissa vain yhden maalin. Viime yön kierroksella Raanta pelasi toisen peräkkäisen nollapelinsä. New Jersey Devilsiä vastaan Raanta torjui 19 kertaa, ja Rangers voitti ottelun 5-0.

Minnesota Wild - St. Louis Blues 3-1
Minnesota Wildin suomalaiset nousivat isoon rooliin ottelun ratkaisuhetkillä, kun joukkue nappasi neljännen peräkkäisen voittonsa peittoamalla St. Louis Bluesin maalein 3-1. Erik Haula merkkautti syöttöpisteen Nino Niederreiterin toisessa erässä tekemään 2-0-johtomaaliin, ja Mikael Granlund viimeisteli 3-1-loppulukemat varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla. Granlundin maalin alustanut Eric Staal saalisti NHL-uransa 800. tehopisteen. Granlundin ja Haulan tavoin myös Mikko Koivun plus-miinuslukema oli +1. St. Louisin Jori Lehterä jäi pisteittä, ja hänen plus-miinuslukemansa oli -1.
Anaheim Ducks - Ottawa Senators 5-1
Anaheim Ducksin ylivoimapeli oli kunnossa, kun joukkue voitti Ottawa Senatorsin lukemin 5-1. Anaheimin viidestä osumasta kolme syntyi ylivoimalla, ja viimeistelijöinä toimivat Corey Perry, Antoine Vermette ja Sami Vatanen. Perry teki joukkueensa toisen, Vermette kolmannen ja Vatanen viidennen maalin. Sami Vataselle maali oli kauden toinen.

Detroit Red Wings - Philadelphia Flyers 0-1 ja.
Hurjassa vireessä oleva Philadelphia Flyers otti jo yhdeksännen peräkkäisen voittonsa. Tällä kertaa voittoon riitti yksi tehty maali, ja 1-0-osuman viimeisteli jatkoajalla Brayden Schenn. Voittomaalin tehneen Schennin lisäksi toinen Philadelphian sankari oli tulokasmaalivahti Antony Stolarz (28 torjuntaa), joka pysäytti kaikki Detroit Red Wingsin maalintekoyritykset.
Chicago Blackhawks - Dallas Stars 3-1
Dallas Starsin suomalaismaalivahti Kari Lehtonen joutui antautumaan kolme kertaa ottelussa Chicago Blackhawksia vastaan. Chicagon Marian Hossa ja Artjom Anisimov käänsivät Dallasin karkumatkan Chicagon 2-1-johtoasemaksi toisessa erässä. Kolmannessa erässä Artemi Panarin sivalsi loppulukemiksi 3-1. Lehtonen torjui Starsin maalilla 24 kertaa. Dallasin suomalaispuolustaja Esa Lindell sai jälleen hyvin peliaikaa, lähes 20 minuuttia.
Toronto Maple Leafs - Colorado Avalanche 1-3
Colorado Avalanche kasasi itsensä hyvin edellisenä päivänä Montreal Canadiensille kärsityn 1-10 tappion jälkeen. Myös Toronto Maple Leafs laittoi Coloradon kovaan kiekkosateeseen. Maalintekijöiden lisäksi yksi Avalanchen voiton takuumiehistä oli maalivahti Semjon Varlamov, jolle kertyi peräti 51 torjuntaa.
Suomalaistulokas Mikko Rantanen iski voiton ensitahdit tekemällä 1-0-maalin avauserän lopussa. Seuraavat osumat nähtiin vasta kolmannessa erässä, ja Colorado jyräsi 3-1-voittoon. Toronton Leo Komarov sai peliaikaa vajaat 14 minuuttia ja jäi pisteittä.

Patrik Laine

Edmonton Oilers - Winnipeg Jets 3-2
Jesse Puljujärvi ei mahtunut Edmonton Oilersin kokoonpanoon ja Winnipeg Jetsin Patrik Laine (0+0=0, -1) jäi maaleitta, kun suomalaistulokkaiden joukkueet iskivät yhteen. Edmonton vei voiton maalein 3-2. Ratkaisijaksi nousi kaksi maalia päätöserässä iskenyt Mark Letestu.
Washington Capitals - Vancouver Canucks 3-0
Washington Capitalsin Aleksandr Ovetshkinin seitsemän ottelun maaliton putki katkesi, kun hän iski 1-0-johtomaalin Vancouver Canucksin verkkoon. Washingtonilta onnistuivat maalinteossa myös Justin Williams ja Tom Wilson. Vancouver puolestaan oli aseeton, ja Washingtonin maalivahti Braden Holtby piti 20 torjunnallaan maalinsa puhtaana. Vancouverin suomalaishyökkääjä Markus Granlundin saldoksi jäi plus-miinuslukema -1.