rinne-1

Nashville Predators voitti Pittsburgh Penguinsin myös toisessa kotiottelussaan ja tasoitti finaalisarjan lukemiin 2-2. Neljännen ottelun lopputulos oli 4-1 (1-1, 2-0, 1-0). Ottelun parhaana palkittu Pekka Rinne pelasi Predatorsin maalilla mainion pelin torjuen 23 kertaa, ja Frederick Gaudreau vastasi voittomaalista. Finaalijoukkueet matkaavat seuraavaksi takaisin Pittsburghiin ja pelaavat ottelusarjan viidennen ottelun torstaina.
Viime kohtaamisessa kaksi ylivoimamaalia alustanut Calle Järnkrok aloitti ottelun maalinteon ensimmäisen erän lopulla. Järnkrok itse siirsi kiekon siniviivan tuntumasta vasemman B-pisteen takakaarelle Austin Watsonille, joka laukoi nopeasti kohti maalia. Maalin edessä päivystänyt Craig Smith sai mailaansa vedon väliin, mutta luukulle ajanut Järnkrok iski lopulta maalin paluukiekosta.

Penguins tasoitti ottelun vain hieman yli minuuttia myöhemmin. Brian Dumoulin antoi mainion syötön omalta siniviivaltaan Nashvillen puolustuksen taakse hiipineelle Sidney Crosbylle, joka pääsi nokikkain Pekka Rinteen kanssa. Crosby ujutti harhautuksen jälkeen kiekon rystypuolelta tolpan ja Rinteen luistimen kautta maaliin. Dumoulin osoitti hienolla alustuksellaan, että vaikka Penguinsin puolustus on kärsinyt loukkaantumisista, on siellä silti runsaasti taitoa ja tahtoa toteuttaa joukkueen pelitapaa.
- He ovat tehokkaita ja pystyvät auttamaan meitä kummassakin kenttäpäädyssä. He yrittävät pelata tilanteet oikein, ja pidän erityisesti heidän taistelutahdostaan. Kuten olen sanonut koko kauden ajan, he eivät ole täydellisiä mutta laittavat kaikkensa peliin, Penguinsin päävalmentaja Mike Sullivan kehui ottelun jälkeen.
Predatorsin Frederick Gaudreau jatkoi satumaista pudotuspelidebyyttiään tekemällä toisen erän alussa jo kolmannen maalinsa tämän kevään finaalisarjassa. Ryan Ellisin viivaveto meni ohi maalin, mutta Gaudreau nappasi kiekon haltuunsa maalin takana ja sulloi vanhanaikaisella pelivälineen rysään. Matt Murray näytti ensin venyttäneen kilpikätensä Gaudreaun yrityksen eteen, mutta videotarkistuksen jälkeen nähtiin, että kiekko kävi maaliviivan toisella puolella.
Gaudreaun varsinainen tie NHL:ään alkoi kutsusta Predatorsin kehitysleirille. Hän on pelaaja, joka on joutunut taistelemaan jokaisesta näytön paikastaan, ja Nashvillen päävalmentaja Peter Laviolette nostaa hänelle hattua.
- Tämä kertoo Freddystä kaiken, rehellisesti sanoen. Hän on kulkenut läpi valitsemansa tien, selvinnyt siitä, ja hän on nyt ratkaisupelaaja Stanley Cup -finaaleissa, Laviolette suitsutti.
Nashville siirtyi myöhemmin toisessa erässä jo kahden maalin johtoon. James Neal purki kiekon Predatorsin puolustusalueelta, Mike Fisher kamppaili punaviivan tuntumassa Malkinin kanssa ja onnistui kaatuessaan työntämään kiekon yhdellä kädellä Viktor Arvidssonille. Ruotsalaishyökkääjä pääsi yksin läpi ja ohitti Murrayn räväkällä rannelaukauksella hanskapuolelta.
Ottelun jälkeen Penguinsin päävalmentaja Mike Sullivan käytti Arvidssonin osumaa esimerkkinä siitä, että hänen joukkueensa täytyy pelata fiksummin kiekottomana.
- Meidän täytyy olla hereillä, kun kiekko ei ole meillä. Jos olisimme olleet, ei tuosta tilanteesta olisi syntynyt mitään, Sullivan kertoi lehdistötilaisuudessa.
Kolmannen erän ainoa maali nähtiin kolmisen minuuttia ennen ottelun loppua, kun Penguins pelasi ilman maalivahtiaan. Predators voitti oman pään aloituksen, ja Filip Forsberg laukoi kaukaa kiekon tyhjään maaliin kaukaa omasta kenttäpäädystä.
Pekka Rinne oli huikeassa vedossa Predatorsin maalilla. Rinteen paraatipelastus toisen erän puolivälissä laittoi Viasatin jääkiekkoselostaja Antti Mäkisenkin

.
Ottelun parhaina palkittiin Rinteen lisäksi Predatorsin Mike Fisher ja Frederick Gaudreau.