Kane2

Patrick Kane teki Chicago Blackhawksille kolme maalia, kun joukkue otti Pittsburgh Penguinsin kustannuksella viidennen peräkkäisen voittonsa. Blackhawks vahvisti asemiaan Läntisen konferenssin kärkitaistelussa. Puolustaja Victor Hedman teki kaksi maalia Tampa Bay Lightningille ja ratkaisi ottelun Carolina Hurricanesia vastaan.

Chicago Blackhawks - Pittsburgh Penguins 4-1
Blackhawksin Patrick Kane teki jo toisen hattutemppunsa viikon sisällä. Viime viikon torstain kierroksella Kane viimeisteli kolme maalia Arizona Coyotesia vastaan, ja tämän viikon keskiviikkona hän johdatti hattutemppunsa myötä Blackhawksin selkeään voittoon Penguinsia vastaan.
Kane teki toisen erän puolivälissä ottelun avausosuman. Kolmannessa erässä hän viimeisteli 3-1 ja 4-1-maalit, joista jälkimmäinen syntyi tyhjään maaliin. Voitto-osuman sai kuitenkin nimiinsä toisen erän loppuhetkillä onnistunut Richard Panik. Kanen lisäksi useampia tehopisteitä kirjattiin myös Nick Schmaltzille, joka syötti Kanen ensimmäisen ja toisen maalin.
Voiton myötä Blackhawks kavensi Minnesota Wildin sarjajohdon kolmeen pisteeseen, mutta Läntisen konferenssin kärkijoukkue Wild on pelannut kaksi ottelua Blackhawksia vähemmän. Penguins jatkaa Itäisessä konferenssissa kolmantena. Puolustaja Olli Määttä on edelleen loukkaantuneena eikä ollut Penguinsin kokoonpanossa.

Tampa Bay Lightning - Carolina Hurricanes 4-3 ja.
Tampa Bay otti tärkeän voiton pudotuspelipaikasta taistelun kannalta. Vastaavasti Hurricanesin osalta tappio vaikeutti entisestään mahdollisuuksia nousta mukaan playoff-viivan päälle. Toisen peräkkäisen voiton ottanut Lightning on nyt kolmen pisteen päässä Toronto Maple Leafsista, joka on kiinni viimeisessä Itäisen konferenssin pudotuspelipaikassa.
Hurricanes-ottelussa Lightningin ykköstykki oli Victor Hedman. Ruotsalaispuolustaja teki ottelun avausmaalin ensimmäisessä erässä ja viimeisteli voittomaalin jatkoajalla. Tampa Bay laukoi ottelussa 16 kertaa Hurricanesin maalia kohti, ja Eddie Läckille kertyi 12 torjuntaa. Toisessa kenttäpäädyssä Lightningin Andrei Vasilevski torjui 28 kertaa.
- Ainoastaan 16 laukausta ja neljä maalia, se ei ole hyväksyttävää. Minun täytyy löytää taas hyvä pelivire, Hurricanesin Läck kertoi NHL.comin Corey Longille.
Hedmanin lisäksi Tampa Bayn muita pisterohmuja olivat Tyler Johnson (1+2), Nikita Kutsherov (1+2) ja Ondrej Palat (0+2). Johnson ja Kutsherov nostivat kolmannen erän maaleillaan Tampa Bayn jälleen johtoon, mutta Hurricanesin Jay McClement tasoitti 3-3:een kaksi ja puoli minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.
Ottelun suomalaispelaajista Hurricanesin Sebastian Aho nappasi syöttöpisteen joukkueensa 1-1-tasoitusmaaliin. Joukkuetoveri Teuvo Teräväinen ei päässyt pisteille, ja hänen plus-miinuslukemansa oli -1. Valtteri Filppula ei ollut enää Tampa Bayn kokoonpanossa. Hän siirtyi keskiviikkona Philadelphia Flyersin riveihin.