Mikkola 5 26

Niko Mikkola pisti moniin silmiin keskiviikkona, kun St. Louis Blues aloitti jatkoerän Colorado Avalanchea vastaan. Kolmospariin merkitty suomalaispuolustaja pääsi paraatipaikalle, kun päävalmentaja Craig Berube laittoi hänet yhdessä Colton Paraykon kanssa käynnistämään pelin tärkeimmän vaiheen.

Mikkola pelasi ottelussa yli 16 minuuttia, selkeästi enemmän kuin parissa aiemmassa koitoksessa. 26-vuotiaan otteet tekivät vaikutuksen valmennukseen.

Bozakin jatkoerämaali venytti sarjan kuutospeliin

• Hän pelasi loistavaa ottelua. Häntä vastaan on vaikea pelata ja kaikki tietävät sen. Hän puolusti läheltä ja halusin heidät pelaamaan Nathan MacKinnonin ketjua vastaan, Berube perusteli torstaina.
    Blues sai ottelusta haluamansa. Se nousi kolmannessa erässä mukaan voittotaisteluun, vei pelin jatkoerään ja voitti lopulta maalein 5-4. Näin se varmisti ainakin yhden kotiottelun lisää sarjan palatessa Missouriin kuudenteen peliin, joka on luvassa perjantaina. Silloin Coloradolla on taas mahdollisuus lunastaa paikkansa jatkoon.
    - Olimme hyviä laitojen lähellä molemmissa päädyissä ja syvällä. Siellä meidän myös pitää pystyä uurastamaan. Pääsimme hyvin kiekkoihin ja pidimme painetta päällä vaihdosta seuraavaan. Ennen pitkää se johtaa maaliin, mikä tuo taas lisää virtaa pelaamiseen. Siihen pystyimme ottelun jälkipuoliskolla todella hyvin, Berube kertasi omiensa onnistumisia.