finnish roundup 5-6

Suomalaiset viettivät perjantaina pisteiden osalta vaatimatonta iltaa, mutta verkot heiluivat neljän pudotuspelisarjan jatkuessa. Edmonton Oilers mässäili kahdeksalla maalilla, kun taas Boston Bruins kavensi ottelusarjan Carolina Hurricanesiä vastaan onnistumalla kotikentällään. Toronto Maple Leafs puolestaan katkaisi Tampa Bay Lightningin kotivoittojen putken.

Los Angeles Kings - Edmonton Oilers 2-8, voitot 1-2
Tehokas Edmonton laukoi Jonathan Quickin vaihtoon ennen kuin ottelu saavutti edes puolivälinsä Crypto.com Arenassa. Quick torjui 13 kertaa ja päästi neljä maalia Oilersin näyttäessä tehokkuutensa jo varhain.
Maalivahdin vaihtokaan ei lopettanut rynnistystä, vaan Edmonton teki toisen erän alkupuoliskolla kolme maalia kolmessa ja puolessa minuutissa päristellessään 5-0-johtoon. Kings sai kuparisen rikki Anze Kopitarin johdolla, mutta kiri jäi Edmontonin jäähyistä huolimatta torsoksi. Evander Kanen hurja kolmen maalin ilta ja Ryan Nugent-Hopkinsin kolme pistettä kolmannessa erässä viimeistelivät murskanumerot.
Jesse Puljujärvi kirjautti yhden syöttöpisteen, kun taas Connor McDavid ja Leon Draisaitl viettivät useamman tehopisteen iltaa. Draisaitlista (1+1) tuli viimeisten 30 vuoden kolmas pelaaja, joka on tehnyt maalin jokaisessa pudotuspelien kolmesta ensimmäisestä ottelustaan. McDavid (0+2) puolestaan on vuoden 1992 jälkeen ensimmäinen Oilers-pelaaja, joka on tehnyt pudotuspelien kolmesta ensimmäisestä ottelustaan jokaisessa enemmän kuin yhden pisteen.

Oilers murskavoittoon kahdeksan maalin vyörytyksellä

Boston Bruins - Carolina Hurricanes 4-2, voitot 1-2
Kahden maalivahdin loukkaantumisten jälkeen kolmosvaihtoehto Pjotr Kotshetkoviin turvautumaan joutunut Carolina Hurricanes ei kyennyt jatkamaan kahden ensimmäisen koitoksen voitokasta menoaan sarjan siirryttyä TD Gardeniin.
Brad Marchand teki yhden maalin sekä kolme pistettä ja David Pastrnak yhden maalin sekä kaksi pistettä Bruinsin noustessa 0-1-tilanteesta 4-2-voittoon. Charlie Coylen alivoimamaali ensimmäisen erän lopussa käynnisti kirin, jolla ykkösketju siivitti Bostonin ensimmäiseen voittoonsa.
Erikoistilanteet nousivat arvoonsa jäähyjentäyteisessä ottelussa. Illan aikana nähtiin kymmenen erikoistilannetta, joiden aikana Boston teki kolme maalia. Coylen alivoimalla iskemän avausosuman lisäksi Bruins onnistui kahdesti omilla ylivoimillaan. Ottelun kaikki neljä suomalaista jäivät pisteittä.

Marchandin kolme pistettä Bruinsin voiton takeena

Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs 2-5, voitot 1-2
Tampa tuli kotiavaukseensa voitettuaan kuusi edellistä pudotuspelien kotiotteluaan, mutta Toronton väkevä alku nosti Maple Leafsin uudelleen johtoon sarjassa. Vieraat tekivät kaksi maalia ensimmäiseen kymmeneen minuuttiin ja johtivat toisen erän alkuhetkillä jo 3-0.
Lightning pääsi mukaan peliin Ross Coltonin ylivoimalla tekemän kavennuksen jälkeen. Ondrej Palat teki 2-3-maalin kolmannen erän alussa, mutta tasoitusmaaliin hallitsevan mestarin rahkeet eivät enää riittäneet. Ilja Mikhejevin kaksi maalia tyhjään verkkoon sinetöivät vierasvoiton. Toronton viidestä maalista neljä tuli sen kolmos- ja nelosketjuilta.

Engvallille kolme syöttöpistettä kolmospelin voitossa

St. Louis Blues - Minnesota Wild 1-5, voitot 1-2
St. Louis jäi jyrän alle heti alussa Minnesotan ottaessa toisen peräkkäisen voittonsa. Kakkospelissä 6-2-numeroin juhlinut Wild aloitti tällä kertaa maalinteon jo 39 sekunnin kohdalla ja meni 2-0-johtoon ajassa 2.18.
Ville Husso torjui Bluesin maalilla 28 kertaa, mutta joutui antautumaan neljästi. Hattutempun edellisessä ottelussa viimeistellyt Kirill Kaprizov hääri jälleen Minnesotan kapellimestarina kahden pisteen illallaan. Bluesin ottelun ainokainen syntyi ylivoimalla kolmannen erän alussa, jolloin Wild oli jo neljän maalin karkumatkalla.
Blues sai ottelussa lisää jobinpostia, kun puolustaja Torey Krug loukkaantui taklauksen jälkeen. St. Louisin puolustuksesta ovat jo sivussa ensimmäisessä ottelussa loukkaantunut Nick Leddy ja toisessa ottelussa loukkaantunut Robert Bortuzzo.