VGK-NYR: Georgijev torjuu 38 kertaa nollapelissä

NHL-viikko päättyi viiden ottelun kierrokseen, jonka kaksi mieleenpainuvinta suoritusta olivat venäläisten maalivahtien käsialaa. New York Rangersin Aleksandar Georgijev nollasi Vegas Golden Knightsin, ja Florida Panthersin Sergei Bobrovski oli lähellä samaa temppua San Jose Sharksin isäntänä.

Vegas Golden Knights - New York Rangers 0-5
Golden Knightsin viiden ottelun pisteputki sai tylyn lopun Rangersin vieraillessa kasinokaupungissa. Rangers teki voittoon tarvittavat osumat heti ensimmäisessä erässä, sillä maalivahti Aleksandar Georgijev oli maalillaan lyömätön. Venäläisveskari torjui 38 kertaa matkalla toiseen nollapeliinsä reilun viikon sisällä. Hyökkäyssuuntaan Rangers sai puolestaan maalit kolmelta eri ketjulta.
Rangersin viime ajat ovat olleet sahaliikettä, mutta tappioiden jälkeen se on ollut erinomainen. Tällä kertaa alla oli yhden maalin häviö Montreal Canadiensille, ja joukkue on voittanut tappiota seuranneen ottelun nyt yhdeksän kertaa kymmenestä edellisestä.

VGK-NYR: Rangers iskee 14 sekunnin välein

Florida Panthers - San Jose Sharks 5-1
Sergei Bobrovski jatkoi mainioita otteitaan, kun Panthers nujersi Sharksin. Venäläismaalivahti torjui 30 kertaa ja antautui vain kerran. Ainoa Bobrovskin ohittaja oli Kevin Labanc, joka onnistui maalinteossa ylivoimalla. Myös Floridan erikoistilannepeli toimi, joten yksittäinen takaisku ei haitannut. Panthers teki jokaisessa erässä yhden ylivoimamaalin. Tasaviisikoin ottelun ainoa maalintekijä oli Floridan kapteeni Aleksander Barkov, joka kirjautti kaksi tehopistettä ja venytti pisteputkensa viiteen otteluun (3+4).
Floridan Aleksi Saarela pelasi 12.44 mutta jäi tehopisteittä. Panthers on nyt voittanut neljästä viime ottelustaan kolme.

Winnipeg Jets - Anaheim Ducks 3-2
Mark Scheifele johdatti Jetsin kotivoittoon Ducksista. Scheifele iski kaksi maalia ja Connor Hellebuyck torjui 31 kertaa matkalla Jetsin kolmanteen peräkkäiseen voittoon kotikentällä. Scheifele teki avausmaalin, jonka Anaheimin Jakob Silfverberg kuitenkin kuittasi puolessa minuutissa. Toisen erän lopussa Adam Lowry palautti kotijohdon, mutta Devin Shore tasasi lukemat toisen kerran. Ratkaisu nähtiin lopulta ajassa 55.38, kun Scheifele iski ylivoimalla.
Scheifele saavutti NHL-urallaan 400 tehopisteen rajapyykin. Winnipegin Patrik Laine ja Joona Luoto jäivät tehopisteittä. Anaheim hävisi vieraskentällä jo viidennen kerran peräkkäin.

WPG-ANA: Scheifele pyssyttää ylivoimalla

Chicago Blackhawks - Arizona Coyotes 3-4 vl.
Coyotes nappasi sunnuntain kierroksen todellisen taisteluvoiton noustessaan kahdesta kahden maalin tappioasemasta voittoon pitkän kaavan kautta. Jonathan Toewsin ja Alex DeBrincatin maalit veivät Chicagon 2-0 johtoon alle yhdeksässä minuutissa. Coyotes kavensi, mutta erän lopussa Blackhawks iski vielä kolmannen kerran. Toisessa erässä vieraiden rangaistukset kuitenkin kostautuivat ja Arizona teki kolmen ylivoimansa aikana kaksi maalia. Maalittoman päätöserän jälkeen ratkaisu venyi voittolaukauskilpailuun asti, jossa Nick Schmaltz ja Conor Garland veivasivat voiton kojooteille.
Olli Määttä ei ollut Blackhawksin pelaavassa kokoonpanossa. Antti Raanta toimi Arizonan luukkuvahtina. Coyotes nousi Pacific-divisioonassa tasapisteisiin kärkipaikalla olevan Edmonton Oilersin kanssa.

CHI-ARI: Lehner torjuu huippupaikan

Edmonton Oilers - Buffalo Sabres 2-3 ja.
Sabresin varhainen johto ei kestänyt Oilersin vieraana, mutta jatkoaika toi helpotuksen ja kaksi pistettä. Buffalon Kyle Okposo ja Johan Larsson osuivat heti ensimmäisessä erässä, mutta Sabres ei kyennyt pitämään painetta yllä. Toisessa erässä Riley Sheahan ja Joakim Nygård nostivat isännät tasoihin. Voittomaalin teki jatkoajan toisella minuutilla Colin Miller.
Sabresin Rasmus Ristolainen ja Henri Jokiharju sekä Oilersin Markus Granlund jäivät sunnuntaina kiikaritehoille. Edmontonin maalilla pelasi Mikko Koskisen sijaan Mike Smith.

EDM-BUF: Millerin rannelaukaus ratkaisee

Rangersin päävalmentaja David Quinn oli syystäkin innoissaan Suomessa pitkään pelanneen Georgijevin onnistumisista.

• Opimme jo viime vuonna, että hän on todella hyvä maalivahti. Nyt hän on todistanut sen ja vienyt pelaamistaan vielä seuraavalle tasolle. Hän pelaa entistä suuremmalla itseluottamuksella ja antaa meille mahdollisuuden rauhoittua, Quinn sanoi.