finnish rounup 0307

Boston Bruinsin vahva vire jatkui, kun se nuiji Florida Panthersin viimeisen minuutin osumillaan. New York Islandersin Valtteri Filppula teki kaksi maalia. Mikko Koskinen torjui Edmonton Oilersille neljännen peräkkäisen voiton.

Boston Bruins - Florida Panthers 4-3
Aleksander Barkov (1+1) ja Jonathan Huberdeau (2+1) johdattivat Panthersin kahden maalin karkumatkalle toisessa erässä, mutta Bruins kiri tasoihin kolmannessa erässä. Huberdeaun toinen maali vei kissapedot johtoon vielä kolmannen erän puolivälissäkin, mutta Bruins iski kaksi maalia varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla. Matt Grzelcyk tasoitti 3-3:een ajassa 59.23, ja Patrice Bergeron teki voittomaalin 30 sekuntia myöhemmin. Bruins saalisti pisteitä jo 18. ottelusta peräkkäin. Tuukka Raskille kertyi Bostonin maalilla 22 torjuntaa. Panthersin Henrik Borgström jäi pisteittä.

BOS-FLA: Bruins tekee kaksi maalia 37 sekunnissa

Ottawa Senators - New York Islanders 2-4
Islanders nousi voitollaan Metropolitan-divisioonan jaetulle kärkipaikalle Washington Capitalsin rinnalle. Valtteri Filppula oli Islandersin tehomies, kun hän teki ottelun avausmaalin ja avauserän lopulla vielä 2-1 johtomaalin. Leo Komarov nappasi syötön Filppulan ensimmäiseen maaliin. Islanders ratkaisi pelin kolmannessa erässä Anthony Beauvillier'n ja Casey Cizikasin täysosumilla.
Edmonton Oilers - Vancouver Canucks 3-2
Oilers ilmoittautui vahvemmin taisteluun viimeisistä pudotuspelipaikoista, kun se otti neljännen peräkkäisen voittonsa. Leon Draisaitl pääsi pisteille jo 12. ottelussa peräkkäin, kun hän oli pohjustamassa Zack Kassianin 2-0 maalia. Oilersin karkasi kolmen maalin johtoon, kun myös Alex Chiasson ja Ryan Nugent-Hopkins onnistuivat maalinteossa. Jay Beagle yllätti Mikko Koskisen (35 torjuntaa) kavennuksella toisen erän lopussa, ja Alexander Edler onnistui maalinteossa kolmannessa erässä. Kolmatta kertaa Koskinen ei ollut enää yllätettävissä, vaan hän varmisti tärkeät pisteet joukkueelleen. Koskinen torjui muun muassa kaksi Markus Granlundin laukausta.

EDM-VAN: McDavid harhauttaa ja syöttää Kassianille

Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets 3-0
Matt Murray torjui Penguinsin maalilla 25 kertaa ja pelasi joukkueelleen erittäin tärkeän voiton. Penguins kasvatti sarjataulukossa eroaan Blue Jacketsiin, joka joutuu nyt todella jännittämään pudotuspelipaikkansa puolesta. Penguinsin maalintekijät olivat Phil Kessel, Nick Bjugstad ja Sidney Crosby. Blue Jacketsin Joonas Korpisalolle kertyi 28 torjuntaa. Markus Nutivaara jäi pisteittä.

PIT-CBJ: Kessel yllättää Korpisalon ylivoimalla

Detroit Red Wings - New York Rangers 3-2 vl.
Red Wingsin Andreas Athanasiou oli tehokkaalla pelipäällä, kun hän syötti toisessa erässä Tyler Bertuzzin 1-1 osuman ja teki itse 2-1 johtomaalin kolmannessa erässä. Voittolaukauskilpailussa Athanasiou upotti ainoan maalin ja ratkaisi pelin.
Tampa Bay Lightning - Minnesota Wild 0-3
Wild jatkoi yllätyksiään, kun se voitti tällä viikolla lännen kärkijoukkue Flamesin lisäksi myös idän kärkijoukkue Lightningin. Devan Dubnyk piti Wildin maalin koskemattomana 25 torjunnallaan. Jason Zucker teki Wildin kaikki maalit ja piti hattutempullaan Wildin pudotuspelihaaveet elossa.

TBL-MIN: Zucker johdattaa Wildin voittoon

Chicago Blackhawks - Buffalo Sabres 5-4 vl.
Artjom Anisimov teki varsinaisella peliajalla Blackhawksin 2-0 ja 3-3 maalit, mutta kaksi syöttöpistettä hankkinut Patrick Kane oli huomion keskipisteenä. Hän nousi 924 tehopisteellään Blackhawksin kaikkien aikojen pistepörssissä neljänneksi ohi Steve Larmerin. Edellä ovat enää Stan Mikita, Bobby Hull ja Denis Savard. Voittolaukauskilpailussa Kane niittasi joukkueensa toisen maalin ja oli mukana ratkaisemassa voittoa. Sabresin Rasmus Ristolainen jäi pisteittä.

CHI-BUF: Kane saa syöttöpisteen Anisimovin maaliin

Dallas Stars - Colorado Avalanche 4-0
Avalanche kärsi kauden tähän asti kenties kitkerimmän tappion, kun Stars jätti vierasjoukkueen nollille. Avalanche olisi tarvinnut voittoa helpottaakseen asemaansa taistelussa lännen viimeisistä pudotuspelipaikoista. Avalanchen kiusana häärivät hattutempun tehnyt Aleksandr Radulov ja 31 kertaa torjunut Ben Bishop. Avalanchen Mikko Rantasen plus-miinuslukemaksi jäi -2. Myös Starsin Roope Hintz, Miro Heiskanen ja Esa Lindell jäivät pisteittä, mutta Lindellin plus-miinuslukema oli mainio +3.

DAL-COL: Radulov iskee ensimmäisen NHL-hattutemppunsa

Arizona Coyotes - Calgary Flames 2-0
Flamesin heikko jakso jatkui, ja lännen kärkijoukkue hävisi jo neljännen ottelun peräkkäin. Coyotes pysyi voitolla pudotuspelipaikkojen tuntumassa. Kojoottien avainpelaaja oli 30 kertaa torjunut maalivahti Darcy Kuemper. Clayton Keller teki Arizonan avausmaalin ensimmäisessä erässä, ja Jakob Chychrun tuplasi johdon kolmannessa erässä.

ARI-CGY: Keller laukoo avausmaalin suoraan syötöstä

Los Angeles Kings - St. Louis Blues 0-4
Blues vahvisti otettaan pudotuspelipaikasta, kun se voitti tyylipuhtaasti Kingsin. Jake Allen torjui 28 Kingsin laukausta ja piti maalinsa koskemattomana. Blues ratkaisi pelin toisen erän lopun maaleillaan, kun Tyler Bozak viimeisteli 2-0 maalin ja Ryan O'Reilly iski reilu minuutti myöhemmin joukkueensa kolmannen osuman. O'Reillyn täysosuma syntyi vain kaksi sekuntia ennen erän päättymistä.
San Jose Sharks - Montreal Canadiens 5-2
Sharks kutisti Flamesin johdon lännessä yhteen pisteeseen, kun se otti kolmannen peräkkäisen voittonsa. Artturi Lehkonen laukoi Canadiensille toivoa 1-2 kavennuksellaan, mutta Sharks karkasi uudestaan. Joonas Donskoi nappasi syöttöpisteen Timo Meierin 4-2 maaliin. Antti Niemi torjui Canadiensin maalilla 20 kertaa. Joel Armian plus-miinuslukemaksi jäi -2. Jesperi Kotkaniemi ei ollut Canadiensin kokoonpanossa.

Blue Jacketsin päävalmentaja John Tortorella ei vaipunut epätoivoon, vaikka joukkue hävisikin tärkeän pelin.
- Pelissämme oli joitain hyviä asioita, mutta hyökkäyspäässä emme taaskaan päässeet kunnon flow'hun. Vastustaja blokkasi 24 laukausta. Meillä oli paljon laukauspaikkoja, mutta emme tehneet maalia, Tortorella sanoi.
Nollapelin torjunut Devan Dubnyk ihmetteli joukkueensa virettä, kun Wild onnistui jälleen jyräämään kärkijoukkueen.
- Oli syy mikä tahansa, niin näyttää siltä, että pelaamme parhaiten parhaita joukkueita vastaan. Tänä iltana fokus säilyi alusta loppuun asti. Olimme valmiita pelaamaan, tekivät he sitten mitä tahansa. Näin hyviä joukkueita vastaan kuuluukin pelata. Jos heille antaa mahdollisuuksia, tulee rumaa jälkeä, Dubnyk tuumi.