laine_112918

Winnipeg Jetsin suomalaistykki Patrik Laine paukutti kaksi osumaa Chicago Blackhawksin verkkoon ja kasvatti kauden maalisaldonsa 21:een. Hän nousi jälleen yksin maalipörssin kärkeen, kun ennen torstain kierrosta tasalukemissa olleet Boston Bruinsin David Pastrnak ja Buffalo Sabresin Jeff Skinner jäivät maaleitta. Laineen illan ensimmäinen täysosuma oli 100. hänen NHL-urallaan.

Winnipeg Jets - Chicago Blackhawks 6-5
Patrik Laine laukoi ottelun avausmaalin alle kahden minuutin pelin jälkeen ja vei Jetsin johtoon. Blackhawks kuittasi ja nousi vielä toisenkin kerran tasoihin avauserän aikana sen jälkeen kun Nikolaj Ehlers oli vienyt Jetsin uudestaan johtoon. Toisen erän alussa Jets karkasi Ehlersin ja Jacob Trouban täysosumilla. Jan Rutta kavensi vielä 3-4:ään, mutta Laine ja hattutempun tehnyt Ehlers ratkaisivat pelin kolmannen erän maaleillaan. Laineen kauden pistesaldo on nyt 21+3=24. Hurjan marraskuunsa aikana hän summasi 12 otteluun pisteet 18+1=19.
Jetsin suomalaispuolustaja Sami Niku jäi pisteittä. Blackhawksin Henri Jokiharju oli sivussa loukkaantumisen vuoksi. Niku jäi kauden ensimmäisessä NHL-ottelussaan pakkaselle yhden takaiskumaalin verran.

WPG-CHI: Laine tekee reboundista sadannen maalinsa

Edmonton Oilers - Los Angeles Kings 3-2
Mikko Koskinen venyi 30 kertaa kiekon tielle ja torjui jälleen voiton, kun Oilers torppasi Kingsin voittohaaveet. Ottelun suomalaissankareihin lukeutui myös kauden toisen NHL-maalinsa tehnyt Jesse Puljujärvi, joka yrittää nyt vakiinnuttaa paikansa Edmontonin kokoonpanossa. Puljujärvi viimeisteli avausmaalin ottelun toisella minuutilla.
Oilers johti avauserässä 2-0, mutta Kings kampesi tasoihin. Päätöserässä Oscar Klefbom vei Oilersin johtoon, joka kesti loppuun saakka. Pistepörssin kärkitaisteluun mielivä Connor McDavid saalisti syötön Klefbomin (1+1) voittomaaliin.

EDM-LAK: Puljujärvi hyödyntää irtokiekon

Columbus Blue Jackets - Minnesota Wild 4-2
Blue Jackets nappasi voiton päävalmentaja John Tortorellan 1 200. ottelun kunniaksi. Ensimmäinen erä oli suomalaisten näytös, kun Mikael Granlund vei Wildin johtoon ja muutamaa minuuttia myöhemmin Markus Hännikäinen (+2) tasoitti pelin.
Sinitakit karkasivat toisessa erässä Cam Atkinsonin, Riley Nashin ja Artemi Panarinin täysosumilla. Zach Parise kavensi vielä Mikko Koivun syötöstä, mutta kahta maalia lähemmäs Wild ei yltänyt. Blue Jacketsin suomalaispuolustaja Markus Nutivaara jäi pisteittä.

CBJ-MIN: Granlund yllättää laukauksellaan Bobrovskin

Boston Bruins - New York Islanders 2-1 vl.
Tuukka Rask torjui Bruinsin maalilla 28 kertaa ja antautui vain avauserässä, kun Islandersin Anders Lee pääsi yllättämään. Toisessa erässä Brad Marchand tasoitti. Ottelu venyi lopulta voittolaukauskilpailuun, jossa Raskia ei yllätetty. Ryan Donato ratkaisi voiton Bruinsille.
Islandersin suomalaisista Valtteri Filppula epäonnistui voittolaukauskilpailussa ja jäi Leo Komarovin tavoin pisteittä peliajalla.

BOS-NYI: Rask torjuu Eberlen ja Barzalin läpiajot

Tampa Bay Lightning - Buffalo Sabres 5-4
Sabresin kymmenen ottelun voittoputki katkesi, ja joukkue jäi yhden voiton päähän uuden seuraennätyksen syntymisestä. Ottelun ratkaisijaksi nousi Cedric Paquette, joka viimeisteli voittomaalin vajaat kuusi minuuttia ennen loppua Mihail Sergatshevin syötöstä. Sabresin Rasmus Ristolainen nappasi yhden syöttöpisteen.

TBL-BUF: Paquette viimeistelee kolmannessa erässä

Ottawa Senators - New York Rangers 3-0
Craig Anderson venyi Senatorsin maalilla 27 torjuntaan ja petasi joukkueelleen mahdollisuuden voittoon. Drake Batherson (1+1) ja Magnus Pääjärvi tekivät maalit jo avauserässä, ja Matt Duchene (1+1) sinetöi loppulukemat toisessa erässä.
Nashville Predators - Arizona Coyotes 0-3
Adin Hill piti Coyotesin maalin puhtaana 29 torjunnallaan, kun Coyotes nollasi Predatorsin. Pekka Rinne torjui Predatorsin maalilla 22 kertaa, mutta joutui antautumaan Clayton Kellerin, Nick Schmaltzin ja Brad Richardsonin yritysten edessä. Predatorsin suomalaishyökkääjä Miikka Salomäki laukoi kaksi kertaa kohti Coyotesin maalia, muttei pystynyt yllättämään Hilliä.

NSH-ARI: Schmaltz tekee ensimmäisensä Coyotesille

Vancouver Canucks - Vegas Golden Knights 3-4
Alkusyksyn hapuilun jälkeen kovaan vireeseen yltänyt Golden Knights otti jo seitsemännen peräkkäisen voittonsa. Brock Boeser vei Canucksin johtoon avauserässä, mutta William Carrier tasoitti. Toisessa erässä Max Pacioretty teki ylivoimalla Golden Knightsin johtomaalin ja tuplasi johdon kolmannen erän alussa. Canucks nousi tasoihin Alexander Edlerin ja Boeserin maaleilla, mutta William Karlsson antoi lopullisen niitin erän puolivälin jälkeen. Canucksin suomalaishyökkääjä Markus Granlund jäi pisteittä.

VAN-VGK: Boeser viimeistelee Petterssonin syötöstä

Patrik Laineesta tuli NHL-historian neljänneksi nuorin 100 maalin rajan saavuttanut pelaaja Wayne Gretzkyn, Jimmy Carsonin ja Brian Bellowsin jälkeen.
- Tiesin, että se tapahtuisi. Kun tekee kovasti hommia, niin kyllä se jossain vaiheessa sieltä tulee. On hyvä saada tämä nyt alta pois ja alkaa tähytä 200 maaliin. Tämä oli hyvä voitto meille, Laine tuumi.
Senatorsin maalivahti Craig Anderson katkaisi neljän ottelun tappioputkensa ja torjui kauden ensimmäisen nollapelinsä.
- Tämä oli yksi niistä muutamista peleistä, joissa teimme yhdessä hommia koko 60-minuuttisen. Meillä on ollut hyviä jaksoja peleissämme, ja olemme näyttäneet, mitä voimme tehdä hyökkäyspelissä ja puolustuspelissä. Tänä iltana teimme sitä koko 60-minuuttisen ajan. Oli helppoa torjua tuollaisen joukkueen takana, Anderson kiitteli.

WPG-CHI: Ehlers johtaa maaleillaan Jetsin voittoon