Armia

Winnipeg Jetsin Joel Armia ja Carolina Hurricanesin Sebastian Aho viettivät kahden maalin iltoja joukkueidensa voitto-otteluissa. Pekka Rinne loisti Nashville Predatorsin ja Tuukka Rask Boston Bruinsin maalilla. Sami Vatanen teki ensimmäisen maalinsa New Jersey Devilsin riveissä.

Winnipeg Jets - Edmonton Oilers 4-3
Suomen parhaiden ysikasien Patrik Laineen ja Jesse Puljujärven kohtaamisessa suurimpaan rooliin nousi viisi vuotta vanhempi Joel Armia, joka iski Jetsille 2-1 ja 4-2-maalit. Jesse Puljujärvi vastasi Oilersin 2-2-tasoituksesta avauserän lopussa. Patrik Laine laukoi kuusi kertaa kohti Oilersin maalia, mutta jäi pisteittä. Armia laukoi viisi kertaa.

Minnesota Wild - Dallas Stars 4-2
Mikael Granlund nousi Wildin ratkaisijaksi, kun hän teki toisessa erässä ylivoimalla 3-2-maalin ja syötti päätöserässä Jason Zuckerin 4-2-osuman. Zucker ja Mikko Koivu nappasivat syöttöpisteet Granlundin maaliin. Starsin suomalaisista Esa Lindell merkkautti syöttöpisteen Tyler Seguinin 1-0-osumaan, mutta Julius Honka jäi pisteittä. Lindell jäi plus-miinustilastossa pakkaselle yhden pykälän verran.

Carolina Hurricanes - Montreal Canadiens 3-1
Suomalaishurrikaanit pyörivät jälleen tehokkaasti. Teuvo Teräväinen teki Hurricanesin 1-0-maalin avauserässä, ja Sebastian Aho viimeisteli kolmannessa erässä 2-1 ja 3-1-maalit. Hurricanes pysyi voitolla hyvin mukana taistelussa Itäisen konferenssin pudotuspelipaikoista.

St. Louis Blues - Nashville Predators 1-2
Predators nousi ohi Bluesista, joka oli Läntisen konferenssin jaetulla kärkisijalla ennen keskiviikon kierrosta. Pekka Rinne torjui Predatorsin maalilla 29 laukausta ja oli jälleen yksi voiton takuumiehistä. Predatorsin maalintekijät Craig Smith ja Calle Järnkrok osuivat ensimmäisessä ja toisessa erässä. Miikka Salomäki ei ollut Predatorsin kokoonpanossa, ja Juuse Saros toimi luukkuvahtina.
Colorado Avalanche - Arizona Coyotes 1-3
Mikko Rantanen teki avauserässä Avalanchen 1-1-tasoituksen, mutta tuon jälkeen Coyotesin maalivahti Antti Raanta ei ollut enää yllätettävissä. Raannalle kertyi lopulta 25 torjuntaa. Alex Goligoski teki toisessa erässä Coyotesille 2-1-maalin, ja päätöserässä Lawson Crouse viimeisteli loppulukemat.

Boston Bruins - Ottawa Senators 5-1
Tuukka Rask torjui Bruinsin pisteille jo kymmenennessä ottelussa peräkkäin, kun huomioon otetaan Raskin torjumat ottelut. Suomalaisveskari venyi kiekon tielle 25 kertaa, kun Bruins otti viidennen peräkkäisen voittonsa. Joukkueen tehomies oli pisteet 2+1 iskenyt Riley Nash, joka teki toisessa erässä 3-0 ja 4-1-maalit. Avauserässä hän nappasi syöttöpisteen Kevan Millerin 1-0-maaliin.
New Jersey Devils - Detroit Red Wings 3-1
Sami Vatanen teki ensimmäisen maalinsa Devilsin riveissä, kun hän viimeisteli 3-1-loppulukemat tyhjään maaliin. Ykkösvaraus Nico Hischier laukoi Devilsin kaksi ensimmäistä maalia.

Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets 5-4 vl.
Penguins otti maukkaan voiton Metropolitan-divisioonan taistelussa. Penguins oli kolmesti kahden maalin takaa-ajoasemassa, mutta nousi lopulta päätöserässä tasoihin Jevgeni Malkinin (1+2) ja Jake Guentzelin osumilla. Voittolaukauskilpailussa Malkin ja Sidney Crosby tekivät tarvittavat maalit, eikä maalivahti Matt Murray (29 torjuntaa) ollut yllätettävissä. Olli Määttä laukoi viidesti kohti Sergei Bobrovskin (33 torjuntaa) vartioimaa Blue Jacketsin maalia mutta jäi tehoitta. Määtän plus-miinuslukema oli -2. Blue Jacketsin Markus Nutivaara nappasi syöttöpisteen 1-0-maaliin. Markus Hännikäinen jäi pisteittä.
New York Islanders - Buffalo Sabres 3-2 ja.
Sabres oli reilun minuutin päässä voitosta, mutta Islandersin Josh Bailey tasoitti 1.09 ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Jatkoajalla Bailey pohjusti Mathew Barzalin voittomaalin. Sabresin Rasmus Ristolainen laukoi kahdesti kohti Islandersin maalia mutta jäi pisteittä.

New York Rangers - Washington Capitals 1-0 vl.
Maalivahdit näyttelivät pääosia vähämaalisessa kamppailussa. Rangersin Ondrej Pavelecille kertyi 30 ja Capitalsin Philipp Grubauerille 37 torjuntaa. Voittolaukauskilpailussa Pavelec torjui T.J. Oshien ja Aleksandr Ovetshkinin yritykset. Rangersin molemmat laukojat Mats Zuccarello ja Mika Zibanejad onnistuivat yllättämään Grubauerin.
Anaheim Ducks - Vegas Golden Knights 1-4
Golden Knights nousi yksin Läntisen konferenssin kärkeen. Joukkueen maalintekijät olivat Shea Theodore, Cody Eakin, William Karlsson ja David Perron. Erik Haula syötti Perronin osuman.
Joel Armia oli tyytyväinen kahden maalin iltaansa.
- Tunsin oloni hyväksi. Jalat toimivat hyvin koko ottelun ajan, ja silloin syntyy maalintekopaikkoja, Armia summasi NHL.comin Scott Billeckin haastattelussa.
Islanders sai 2-2-tasoituksensa vasta videotarkistuksen jälkeen, kun kiekon todettiin ylittäneen maaliviivan ennen kuin Robin Lehner sai räpylänsä väliin.
- En ollut aivan varma, oliko se maali. Näin hänen hanskansa olevan aika takana. Olisin mielelläni ottanut siitä maalin heti, mutta käy se näinkin. Sydän hakkasi aika kovasti, maalintekijä Josh Bailey tuumi NHL.comin Brian Comptonin haastattelussa.
Devilsin päävalmentaja John Hynes kiitteli joukkueensa alivoimapeliä.
- Alivoimapeli oli suuressa roolissa. Kun katsoo peliä, jäähyjä joita otimme, aikoja jolloin otimme jäähyjä ja jäähyjen määrää, ei sillä tavalla yleensä voiteta otteluita, Hynes sanoi NHL.comin Cristina Ledran haastattelussa.