rinne soshnikov

Nashville Predatorsin suomalaismaalivahti Pekka Rinne nollasi St. Louis Bluesin ja pelasi kauden kuudennen nollapelinsä. Predators nousi voittonsa myötä jälleen Läntisen konferenssin kärkitaisteluun pisteen päähän Vegas Golden Knightsista.
Minnesota Wild otti arvokkaan voiton ja tarttui tiukemmin Central-divisioonan kolmossijaan. Anaheim Ducksin ja San Jose Sharksin asemat lännen pudotuspeliviivan tuntumassa paranivat yhdellä pisteellä.

Nashville Predators - St. Louis Blues 4-0
Pekka Rinne pysäytti Predatorsin maalilla 27 laukausta ja torjui kauden kuudennen nollapelinsä. Rinteen oma aiempi yhden kauden ennätys on seitsemän nollapeliä, johon hän on yltänyt kahdella kaudella. Suomalaisten nollapeliennätys on Miikka Kiprusoffilla, joka nollasi vastustajan kymmenen kertaa kaudella 2005-06.
Neljännen peräkkäisen voittonsa ottanut Predators venytti Bluesin tappioputkea jo kuuden ottelun mittaiseksi. Predators nousi voitollaan yksin Central-divisioonan kärkeen ja vain pisteen päähän Läntisen konferenssin kärkijoukkue Golden Knightsista. Joukkueen maalintekijöinä kunnostautuivat Colton Sissons, Kevin Fiala, Scott Hartnell ja Austin Watson. Predatorsin suomalaishyökkääjä Miikka Salomäki jäi pisteittä.

Minnesota Wild - San Jose Sharks 3-2 ja.
Wild nousi kahden maalin takaa tasoihin, kun Matt Cullen osui toisen erän viimeisellä minuutilla ja Eric Staal kolmannen erän loppupuolella. Jatkoaikaa oli pelaamatta vain 12 sekuntia, kun Jared Spurgeon ratkaisi arvokkaan voiton Wildille.
Ottelun suomalaiset Wildin Mikko Koivu ja Mikael Granlund sekä Sharksin Joonas Donskoi jäivät pisteittä. Wildille voitto oli neljäs peräkkäinen, ja joukkue kasvatti eronsa pudotuspeliviivaan jo viiteen pisteeseen. Sharks on kolme pistettä viivan paremmalla puolella.
Anaheim Ducks - Edmonton Oilers 5-6 vl.
Oilersin suomalaishyökkääjä Jesse Puljujärvi syötti kolmannen erän alussa Ryan Stromen 4-2-maalin, ja viimeistään Iiro Pakarisen 5-3-osuman piti ratkaista peli Edmontonille. Ducksin Rickard Rakell laukoi kuitenkin kaksi maalia varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla ja nosti joukkueensa tasoihin. Rakell sai päätöserässä hattutempun täyteen, sillä hän oli iskenyt avauserässä 1-1-tasoituksen.
Rakellin osumat varmistivat yhden pisteen Ducksille, joka tarvitsee pinnoja taisteluun pudotuspelipaikoista. Ottelu ratkesi vasta voittolaukauskilpailussa, missä Connor McDavid (0+3) teki voitto-osuman Oilersille. Ducksilta osui Rakell ja Oilersilta myös Leon Draisaitl.

Buffalo Sabres - Boston Bruins 4-1
Bruinsin peli on alkanut tökkiä pahalla hetkellä, kun runkosarja lähestyy loppuaan. Sabres aiheutti Bruinsille jo kolmannen tappion viiteen viime otteluun. Sabresin pelaajista Benoit Pouliot, Kyle Okposo, Evan Rodrigues ja Marco Scandella onnistuivat yllättämään Bruinsin maalivahti Anton Hudobinin. Rasmus Ristolainen nappasi syöttöpisteen Rodriguesin osumaan. Bruinsin ainokaisen teki Charlie McAvoy. Bruinsin tuore hankinta Rick Nash laukoi kahdesti kohti maalia mutta jäi pisteittä.
New York Rangers - Detroit Red Wings 2-3 ja.
Rangersilta löytyi vielä taistelumieltä, kun joukkue nousi kahden maalin takaa tasoihin. J.T. Miller ja Jesper Fast iskivät Rangersille maalit, joilla seitsemäs peräkkäinen tappio oli vältettävissä hetken. Trevor Daley kuitenkin ratkaisi pelin Red Wingsin eduksi, kun jatkoaikaa oli pelaamatta vain kuusi sekuntia. Bruinsista Rangersiin siirtynyt Ryan Spooner saalisti debyytissään kaksi syöttöpistettä.

Arizona Coyotes - Vancouver Canucks 1-3
Daniel Sedin laukoi kaksi maalia, kun Canucks kukisti hyvässä vireessä viime aikoina olleen Coyotesin. Sedin iski joukkueensa 1-0 ja 2-1-osumat. Velipoika Henrik Sedin saalisti yhden syöttöpisteen. Antti Raanta toimi Coyotesin luukkuvahtina. Markus Granlund oli yhä sivussa Canucksin kokoonpanosta loukkaantumisen vuoksi.
Pekka Rinne oli mielissään Predatorsin peli-ilmeestä.
- Teimme neljä maalia, mutta mielestäni paikkoja oli enempäänkin. Minun kannaltani isoin asia oli se, että puolustimme hyvin emmekä antaneet vastustajalle juurikaan paikkoja. Bluesilla on muutamia todella hyviä pelaajia, ja he saivat muutaman tilanteen. Teimme kuitenkin hyvin hommia, Rinne kertoi.
Rick Nash ei vielä päässyt pisteille Bruinsissa, mutta peliesitys oli lupauksia herättävä.
- Hän voitti kiekkoja, toimitti niitä maalille ja laukoi. Hän on tervetullut lisä joukkueeseemme. Hän ei nähnyt vielä Boston Bruinsia parhaimmillaan, ja luulenpa hänen tietävän, mihin pystymme, sanoi Bruinsin päävalmentaja Bruce Cassidy.