Rantanen

Mikko Rantanen syötti maalin ja lisäsi johtoaan suomalaispelaajien pistepörssissä, kun Colorado Avalanche kaatoi maanantaina Toronto Maple Leafsin. Kymmenennen peräkkäisen voittonsa ottanut Colorado Avalanche on ollut yhtä pitkässä voittoputkessa viimeksi 19 vuotta sitten. Mikael Granlund oli avainroolissa, kun Minnesota Wild repäisi kolmannessa erässä ratkaisevan etumatkan Ottawa Senatorsiin.

Toronto Maple Leafs - Colorado Avalanche 2-4
Kymmenennen peräkkäisen voittonsa ottanut Avalanche on pisimmässä voittoputkessa sitten talven 1999. Maple Leafs johti toisessa erässä 2-1 Patrick Marleaun ja Auston Matthewsin osumilla, mutta Nail Jakupov toi Avalanchen tasoihin. Blake Comeau iski päätöserässä 3-2-johtomaalin, ja Gabriel Landeskog viimeisteli loppulukemat ketjukaverinsa Mikko Rantasen syötöstä. Maple Leafsin suomalaishyökkääjä Leo Komarov nappasi syöttöpisteen Marleaun maaliin.

Minnesota Wild - Ottawa Senators 3-1
Wild jatkoi vahvaa menoaan ja otti askeleen kohti pudotuspelejä. Mikael Granlund merkkautti kolmannessa erässä pisteet 1+1 ja Mikko Koivu 0+1. Granlund teki 3-1-maalin ylivoimalla. Jason Zucker viimeisteli erän alussa Wildin toisen maalin suomalaisten syötöstä. Senatorsille tappio oli kolmas peräkkäinen.

New Jersey Devils - Detroit Red Wings 0-3
Maalivahti Petr Mrazek loisti Devilsiä vastaan. Hän torjui 37 kertaa ja piti vastustajan nollilla. Red Wingsin maalintekijöinä kunnostautuivat Tyler Bertuzzi, David Booth ja Dylan Larkin. Kolme ottelua sairastelun takia huilannut Cory Schneider palasi Devilsin maalille ja torjui paluuottelussaan 27 kertaa. Devilsin suomalaispuolustaja Sami Vatanen jäi plus-miinuslukemaan -1.
Chicago Blackhawks - Tampa Bay Lightning 0-2
Lightning ei antanut tappioputkensa venyä neljän ottelun mittaiseksi vaan otti voiton ja nousi takaisin koko sarjan sarjataulukon kärkeen. Maalivahti Andrei Vasilevski torjuin 40 kertaa ja piti maalinsa puhtaana seitsemännen kerran tällä kaudella. Lightningin maalintekijät olivat Chris Kunitz ja Yanni Gourde.

Arizona Coyotes - New York Islanders 3-2 ja.
Antti Raanta torjui Coyotesin maalilla 28 kertaa ja venytti joukkueensa pisteputken viiden ottelun mittaiseksi. Raanta pääsi peräkkäisten voittojen makuun ensimmäistä kertaa sitten marraskuun lopun. Voitto oli hänelle uran ensimmäinen Islandersista. Coyotesin tehomiehenä hääri Nick Cousins, joka teki 1-0-maalin, nappasi syöttöpisteen Brendan Perlinin 2-1-maaliin ja ratkaisi jatkoajalla voiton 3-2-maalillaan.
Calgary Flames - Buffalo Sabres 1-2 ja.
Rasmus Ristolainen syötti Sabresin voittomaalin, kun Jack Eichel upotti jatkoaikaosumallaan Flamesin. Tappio oli Calgarylle toinen peräkkäinen seitsemän ottelun voittoputken jälkeen. Matthew Tkachuk vei Flamesin johtoon avauserässä, mutta Sabresin Scott Wilson tasoitti vain 24 sekuntia myöhemmin. Seuraava osuma nähtiin vasta jatkoajalla. Ristolainen on summannut kymmenessä viimeisimmässä ottelussaan pisteet 3+7.

Red Wingsin Petr Mrazek piti maalinsa puhtaana toisessa ottelussa peräkkäin.
- Olen yrittänyt saada itseluottamusta jokaisesta ottelusta, jonka olen pelannut, ja jokaisesta torjunnasta, jonka olen tehnyt. En ole saanut kovin paljon peliaikaa tällä kaudella, mutta olen yrittänyt kovasti jokaisessa ottelussani, Mrazek tuumi NHL.comin Shawn P. Roarken haastattelussa.
Avalanchen maalivahti Jonathan Bernier otti yhdeksännen peräkkäisen voittonsa. Edellisen kerran Avalanchen historiassa maalivahti on torjunut yhdeksän voittoa peräkkäin vuonna 1999, jolloin Patrick Roy torjui 11 voittoa. Bernier loisti tällä kertaa entistä seuraansa Maple Leafsia vastaan pelatussa ottelussa.
- Tämä on yksi niistä peleistä, jotka katson kalenterista, haluan pelata ja ehdottomasti voittaa. Täytyy antaa tunnustusta kavereille, jotka taistelivat kovasti. Comeaun tasoitusmaali oli todella tärkeä, Bernier sanoi NHL.comin Dave McCarthyn haastattelussa.