flyers_win1

NHL:n pudotuspelien ensimmäinen kierros saatiin päätökseen perjantaina, kun molemmissa vielä kesken olleissa ottelusarjoissa nähtiin lopullinen ratkaisu. Philadelphia Flyers ja Vancouver Canucks kaatoivat vastustajansa ja etenivät toiselle kierrokselle.

Montreal Canadiens - Philadelphia Flyers 2-3

Philadelphia kellisti Montrealin sarjan viidennessä matsissa ja ratkaisi ottelusarjan. Paikka toiselta kierrokselta varmistui otteluvoitoin 4-2.

Flyers oli selvästi päättänyt, että se niputtaa sarjan perjantaina. Ivan Provorov ja Kevin Hayes (1+1) veivät joukkueen kahden maalin karkumatkalle jo avauserän alussa, kun peliä oli ehditty pelata vain reilut viisi minuuttia. Canadiensin pudotuspelien sensaatiopelaaja Nick Suzuki (2+0) nosti joukkueensa kuitenkin vielä peliin mukaan ylivoimaosumalla ajassa 10.03.

Flyers jatkoi vahvoja erien aloituksiaan myös toisessa erässä. Tällä kertaa maalinteossa onnistui Michael Raffl, joka iski jo pudotuspelien kolmannen osumansa ajassa 24.26 ja vei Flyersin 3-1 johtoon. Suzuki toi jälleen Canadiensille toivoa, kun nuorukainen kavensi eron yhteen maaliin vain muutamaa minuuttia myöhemmin.

Päätöserään lähdettiin tiukasta tilanteesta. Canadiens osoitti sitkeytensä ja sai paineistettua vastustajaansa, mutta sarjan hahmoksi noussut Flyers-maalivahti Carter Hart jatkoi vahvoja otteitaan. Hart pysäytti perjantaina 31 laukausta ja toimi joukkueensa voiton takuumiehenä. Canadiensin Carey Price oli viidennessä pelissä selvästi vähemmän työllistetty 14 torjunnallaan.

Flyersin ratkaisupelin otteet kuvastivat hyvin koko ottelusarjaa. Joukkue ei ollut missään nimessä parhaimmillaan, mutta se teki jälleen tarvittavan.

Ottelun suomalaisista tehokkain oli Canadiensin Joel Armia, joka syötti molemmat joukkueensa osumat. Jesperi Kotkaniemi ja Artturi Lehkonen jäivät perjantaina ilman tehopisteitä.

Vancouver Canucks - St. Louis Blues 6-2

Bluesin kausi päättyi tylysti, kun Jacob Markstrom torjui sarjan kuudennessa matsissa 34 kutia ja johdatti Canucksin jättiyllätykseen. Hallitseva mestari ei pystynyt haastamaan nuorta vastustajaansa, joka eteni jatkoon toiselle kierrokselle voitoin 4-2.

Alkutahdit murskajaisille laukoi Canucksin konkarihyökkääjä Jay Beagle (1+1), joka iski ottelun avausmaalin ajassa 3.45. Nuottipaidat pääsivät kokeilemaan erän lopussa ylivoimalla kahteen otteeseen, mutta tuloksetta.

Ottelun ratkaisu nähtiin toisessa erässä, kun Canucksin Antoine Roussel, Troy Stecher ja Brock Boeser nakuttivat kolme maalia alle kuudessa minuutissa ja veivät joukkueensa 4-0 johtoon. Se riitti Bluesin maalilla pelanneelle Jordan Binningtonille, jonka joukkue korvasi Jake Allenilla.

VAN-STL: Stecher iskee Sutterin tarjoilusta

Hallitseva mestarin tunnelin päässä näkyi vielä hitusen valoa, kun Jaden Schwartz kavensi eron kolmeen maaliin päätöserässä ajassa 46.32, mutta loppukiri jäi vaisuksi. Canucksin Tyler Motte murskasi Bluesin haaveet viemällä joukkueensa jo 5-1 johtoon. Schwartz ja Motte iskivät matsin lopussa vielä illan toiset osumansa, mutta ne olivat enää numeroiden kaunistelua.

Flyersin maalivahti Carter Hartille Canadiensia vastaan pelattu playoff-sarja oli erityinen kokemus monessakin mielessä. Hart pääsi pelaamaan sarjassa lapsuuden idoliaan Carey Pricea vastaan.

• Tietysti katson häntä ylöspäin. Se oli minulle tärkeää, kun hän tuli kättelyissä vastaan, kehui ja sanoi seuraavansa otteitani myös jatkossa. Se oli jotain, mitä en unohda, hehkutti Hart.

Canadiensin kausi päättyi, mutta nuoren joukkueen vahvat otteet kantavat varmasti hedelmää tulevaisuudessa.

• Uskon, että koko valmennusporukka on ylpeä näistä jätkistä. Meillä on hyvä koostumus vanhoja ja nuoria pelaajia, ja oli hienoa nähdä heidän muotoutuvan tiiviiksi porukaksi tämän kokemuksen aikana. He pelasivat kovaa toisilleen, ja me yllätimme varmasti monet. Tämä kokemus on tuonut meitä tiiviimmin yhteen, kiitti Canadiensin vastuuvalmentajana toimiva Kirk Muller.