NJD-ANA: Vatasen laukaus kimpoaa maaliin

Maalivahdit näyttelivät päärooleja keskiviikon NHL-kierroksella, kun Colorado Avalanchen Pavel Francouz, New Jersey Devilsin Mackenzie Blackwood ja St. Louis Bluesin Jake Allen torjuivat voitot joukkueelleen. Suomalaispelaajista Avalanchen Mikko Rantanen ja Devilsin Sami Vatanen iskivät maalin mieheen.

Chicago Blackhawks - Colorado Avalanche 1-4
Avalanche jatkoi väkevää menoaan ja otti yhdeksännen voiton 11 viime ottelun jakson aikana. Edellissä kohtaamisessa Avalanchen suomalaiset Mikko Rantanen ja Joonas Donskoi höykyttivät Blackhawksia kumpikin neljällä tehopisteellä, mutta tällä kertaa lukemat olivat maltillisemmat. Rantanen napsi pisteet 1+1, ja Donskoille ei kertynyt tehoja.
Avalanche nitisti vastustajansa toisessa erässä. Rantanen petasi Nathan MacKinnonille paikan 2-1 maaliin, ja pari minuuttia tämän jälkeen Andre Burakovsky tuplasi johdon. Kolmannessa erässä Rantanen teki loppulukemat tyhjään maaliin. Hänen lisäkseen kahden pisteen iltaa viettivät Ian Cole (1+1) ja Gabriel Landeskog (0+2).
Yksi Coloradon avainpelaajista oli 31 torjuntaan venynyt maalivahti Pavel Francouz. Blackhawksin Corey Crawfordille kertyi 32 torjuntaa. Chicagon suomalaispakki Olli Määttä jäi pisteittä ja plus-miinuslukemaan -1.

CHI-COL: MacKinnonin kuti painuu maaliin

New Jersey Devils - Anaheim Ducks 3-1
Sami Vatanen teki maalin entistä seuraansa vastaan pelaamassaan ottelussa, kun hän niittasi loppuluvut Ducksin verkkoon. Vataselle täysosuma oli kauden viides. Ducks sai hyvän alun otteluun, kun Adam Henrique vei joukkueen johtoon jo neljännellä minuutilla. Toisessa erässä Nico Hischier ja Kyle Palmieri kampesivat Devilsin tasoihin ja ohi. Kolmannessa Vatanen sinetöi voiton, joka oli Devilsille ensimmäinen tähtihyökkääjä Taylor Hallin myynnin jälkeen.
St. Louis Blues - Edmonton Oilers 2-1
Mikko Koskinen urakoi Oilersin maalilla 42 torjuntaa, mutta se ei riittänyt voittoon hallitsevaa mestaria vastaan käydyssä kamppailussa. Koskinen taipui ensimmäisen kerran toisessa erässä, kun Brayden Schenn teki ottelun avausmaalin. Kolmannessa erässä Mackenzie MacEachern vei Bluesin jo 2-0 johtoon, eikä James Nealin kavennukselle jäänyt kuin kiusanteon rooli. Neal pilasi Jake Allenin (35 torjuntaa) nollapeliaikeet alle kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Bluesille voitto oli jo kahdeksas 11 viime otteluun.

STL-EDM: Schenn tekee maalin läpiajosta

Ducksin päävalmentaja Dallas Eakins ihmetteli, miksei maaleja syntynyt paikoista huolimatta.
- Mielestäni meillä oli mahdollisuuksia luoda enemmänkin maalintekopaikkoja. Meillä oli silti aivan tarpeeksi paikkoja tehdä maaleja, mutta jostain syystä emme voineet tehdä, Eakins tuumi.
Devilsin päävalmentaja Alain Nasreddine oli tyytyväinen lopun taisteluun, kun pirupaidat kestivät neljällä kuutta vastaan.
- Kaverit tekivät fantastisesti hommia. Neljällä kuutta vastaan tarvitsee torjuntoja siellä täällä, mutta en muista vastustajan saaneen kovinkaan hyviä maalintekopaikkoja. Pidimme heidät poissa paikoilta, ja sitten kun he saivat paikan, siivosimme kiekon. Se oli iso käännekohta, koska peliä oli vielä jäljellä neljä minuuttia, Nasreddine suitsutti.
Avalanchen maalivahti Pavel Francouz oli mielissään voitosta.
- Olin aika yllättynyt siitä, miten dominoimme ensimmäisessä erässä. Olimme paljon parempi joukkue. Vastustaja oli onnekas, kun Crawford pelasi todella hyvin heidän maalillaan. Hän pysäytti monta maalintekotilannettamme, Francouz kehaisi virkaveljeään.