ARI-NYI: Raanta torjuu Toewsin yrityksen

Maanantain NHL-kierroksella tahkottiin viisi ottelua. Antti Raanta torjui Arizona Coyotesille voiton New York Islandersista. Colorado Avalanchen Mikko Rantanen, San Jose Sharksin Antti Suomela ja Florida Panthersin Aleksander Barkov pääsivät puolestaan pisteiden makuun. Huonojakin uutisia saatiin, kun sekä Rantanen että Suomela jättivät ottelut kesken loukkaantumisten takia.

Arizona Coyotes - New York Islanders 2-1
Antti Raanta onnistui torjumaan Arizonalle toisen peräkkäisen voiton, kun Islanders vieraili aavikolla. Raanta pysäytti kiekon 28 kertaa ja valittiin ottelun ykköstähdeksi. Hän on torjunut neljästä viime ottelustaan kolme voittoa ja päästänyt tänä aikana selkänsä taakse vain seitsemän maalia.
Clayton Keller vei isännät avauserässä 1-0 johtoon, ja Conor Garland iski voittomaaliksi jääneen osuman päätöserän alussa. Anthony Beauvillier teki kavennusmaalin ajassa 46.42, mutta Raanta ja Arizonan puolustus kestivät loppuun asti.
Tappio oli Islandersille kolmas peräkkäinen. Saarelaisten Leo Komarov pelasi ottelussa reilut 12 minuuttia ja jäi ilman tehopisteitä.

CGY-ANA: Flames tekee kaksi maalia 19 sekunnissa

Calgary Flames - Anaheim Ducks 6-4
Flamesilla kesti pitkään löytää vahvin vireensä, sillä Ducks siirtyi kolmannen erän alussa 3-1 johtoon Nicolas Deslauriers'n osuman turvin. Sen jälkeen jäällä juhli kuitenkin vain yksi joukkue, sillä isännät takoivat viisi maalia putkeen alle 15 minuutissa. Calgaryn 3-2 ja 3-3 maaleilla oli eroa vain 19 sekuntia. Kapellimestarina toimi Andrew Mangiapane, joka takoi ottelussa tehot 3+1. Maalinteossa onnistuivat myös Sam Bennett, Sean Monahan ja Matthew Tkachuk (1+1).

San Jose Sharks - Florida Panthers 3-5
Panthers palasi voittokantaan kahden tappio-ottelun jälkeen. Vieraiden voittomaali syntyi vasta kolmisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä, kun Anton Strålman latoi kiekon rysään Jonathan Huberdeaun ja Aleksander Barkovin esityöstä. Panthers oli vahvoilla etenkin päätöserässä, jossa se teki kolme täysosumaa.
Ottelun ainoat kahden tehopisteen miehet olivat Panthersin Aaron Ekblad (0+2) ja Sharksin Brent Burns (0+2). Isossa roolissa oli myös vieraiden maalivahti Sergei Bobrovski, joka torjui 29 kertaa.
Sharksin Antti Suomela sai syöttöpisteen joukkueensa avausmaaliin, jonka teki Dylan Gambrell. Toisessa ottelussa putkeen pisteille päässyt Suomela joutui kuitenkin jättämään ottelun kesken ylävartalovamman takia. Sharksin päävalmentaja Bob Boughner sanoi, ettei kyseessä ole todennäköisesti kovinkaan vakava vamma.

VGK-WSH: Ovetshkin lanaa Schmidtin vaihtopenkille

Vegas Golden Knights - Washington Capitals 3-2
Capitalsin alavireinen meno jatkui tällä kertaa Vegasissa, ja tuloksena oli jo neljäs tappio viiteen viime otteluun. Alavireistä lentoaan jatkoi myös Capitalsin kapteeni Aleksandr Ovetshkin, joka jäi maaleitta jo viidennessä ottelussa peräkkäin. Kyseessä on miehen pisin maaliton putki yli kahteen vuoteen. Venäläiskonkarin NHL-uran maalimäärä on siis yhä 698.
Vegas oli kaksi erää kuskin paikalla, ja se riitti voittoon. Nick Holden sekä Reilly Smith osuivat avauserässä, ja Max Pacioretty iski ratkaisumaaliksi jääneen 3-0 osuman toisessa erässä. T.J. Oshie teki päätöserässä kaksi häkkiä, jotka molemmat alusti Jakub Vrana, mutta tasoitusmaalia ei koskaan syntynyt. Puolustaja John Carlson sai syöttöpisteen Oshien toiseen maaliin, ja hänestä tuli kauden ensimmäinen puolustaja, joka on tehnyt vähintään 70 tehopistettä.

VGK-WSH: Pacioretty ampuu nopeasti kiekon maaliin

Colorado Avalanche - Tampa Bay Lightning 3-4 ja.
Tampan tähtihetki osui toiseen erään, johon se lähti 0-1 tappioasemasta. Alex Killorn ja Cameron Gaunce tekivät kaksi maalia 16 sekuntiin ja nostivat vieraat johtoon. Tämän jälkeen Steven Stamkos iski lukemiksi 3-1, mutta Nathan MacKinnon onnistui tekemään elintärkeän kavennusmaalin ennen toista taukoa. Colorado painoi pelin jatkoajalle Valeri Nitshushkinin osumalla, mutta voitto karkasi lopulta Tampalle, jonka sankariksi nousi Nikita Kutsherov.

COL-TBL: Kutsherov osuu läpiajosta jatkoajalla

Voitto oli Tampalle jo 11. peräkkäinen. Sen myötä joukkue on enää pisteen päässä Itäisen konferenssin ja koko NHL:n kärkipaikasta.
Coloradon Mikko Rantanen sai syöttöpisteen Andre Burakovskyn tekemään ottelun avausmaaliin, mutta suomalaistähti joutui jättämään ottelun kesken toisessa erässä törmättyään vauhdilla päin laitaa. Rantanen jätti kentän olkapäätään pidellen. Coloradon Joonas Donskoi kellotti jääajakseen 17.29 ja jäi pisteittä.
Arizonan otteet ovat ailahdelleet pitemmän aikaan, mutta maanantaina joukkue antoi lupauksia herättävän esityksen Antti Raannan johdolla, kun Islanders kaatui lukemin 2-1.
- Keskityimme puolustuspeliin. Jos pystymme rajoittamaan vastustajan paikkoja, meillä on parempi mahdollisuus voittaa. Mielestäni pelasimme viisaasti, painotti Raanta.
Islandersin paidassa debytoi puolustaja Andy Greene, joka siirtyi seuraan sunnuntaina New Jersey Devilsistä.
- Pelin edetessä minusta alkoi tuntua paremmalta. Yritin vain hitaasti rakentaa omaa peliäni. Olisimmepa onnistuneet tekemään yhden maalin lisää, mutta se ei jäänyt yrittämisestä kiinni, Greene jutteli ottelun jälkeen.
Washington Capitals elää tällä hetkellä hankalia aikoja. Capitals on voittanut helmikuun seitsemästä ottelustaan vain kaksi, minkä myötä pääkaupunkilaiset ovat tippuneet jo seitsemän pisteen päähän Itäisen konferenssin kärkijoukkue Boston Bruinsista.
- Pystyimme ottamaan hallinnan fyysisyydellämme ja riisumaan vastustajan aseistaan päätöserässä, mutta ottelun alun virheet maksoivat liikaa, harmitteli joukkueen päävalmentaja Todd Reirden Vegas-tappion jälkeen.

VGK-WSH: Oshie löytää tilaa yläkulmasta