Rantanen

Colorado Avalanchen Mikko Rantanen saalisti pisteet 1+3=4, kun Avalanche kukisti Washington Capitalsin. Mikko Koivu ja Mikael Granlund pääsivät pisteille, kun Wild käänsi Nashville Predatorsia vastaan pelatun ottelun edukseen kolmannessa erässä. Jussi Jokinen pääsi pisteille ensimmäisessä ottelussaan Los Angeles Kingsin riveissä.

Colorado Avalanche - Washington Capitals 6-2
Avalanchen Mikko Rantanen oli kovassa pistevireessä ja rohmusi tehot 1+3=4. Hän nappasi syöttöpisteet joukkueensa 2-0, 3-0 ja 6-2-maaleihin ja teki itse 5-1-maalin. Rantasen kauden tehot 6+11=17 nostivat hänet kahden pisteen päähän suomalaisten pistepörssin kärkimiehestä Aleksander Barkovista. Avalanchen pelaajista Rantastakin paremmat tehot nakutteli Nathan MacKinnon, jonka saldo Capitalsia vastaan oli 1+4=5. Avalanchen ruotsalaiskapteeni Gabriel Landeskog teki hattutempun.

Minnesota Wild - Nashville Predators 6-4
Wild osoitti venymiskykyään, kun joukkue nousi voittoon päätöserässä seitsemän minuutin sisällä tekemiensä neljän maalin turvin. Predators johti ottelua parhaimmillaan 3-0 ja 4-2, mutta Ryan Suterin laukoma 3-4-kavennus käynnisti Wildin loppukirin. Eric Staal tasoitti, Mikko Koivu ja Mikael Granlund (0+2) alustivat Jason Zuckerin 5-4-osuman, ja Jared Spurgeon viimeisteli loppulukemat. Predatorsin Pekka Rinne torjui 30 ja Wildin Devan Dubnyk 26 kertaa. Predatorsin Miikka Salomäki jäi pisteittä.
Predators tiedotti nostaneensa AHL:stä mukaan maalivahti Anders Lindbäckin ja siirtäneensä Juuse Saroksen Milwaukee Admiralsin AHL-joukkueeseen. Lindbäck toimi Wild-ottelussa luukkuvahtina.

Los Angeles Kings - Boston Bruins 1-2
Jussi Jokinen nappasi syöttöpisteen ensimmäisessä ottelussaan Kingsin riveissä, kun hän syötti Drew Doughtyn 1-1-tasoitusmaalin ylivoimalla. Zdeno Chara kuitenkin iski Bruinsille 2-1-johtomaalin toisen erän jälkimmäisellä puoliskolla. Johtoasema kesti loppuun saakka. Tuukka Rask toimi Bruinsin luukkuvahtina.

New York Islanders - Carolina Hurricanes 6-4
Hurricanesin Sebastian Aho saalisti pisteet 1+1 ja Teuvo Teräväinen 0+2, mutta Islanders karkasi voittoon päätöserässä. Islandersin Josh Bailey kuittasi Ahon 4-3-maalin vähän ennen päätöserän puoliväliä, Johnny Boychuk laukoi Islandersille 5-4-johtomaalin ja Jordan Eberle viimeisteli loppulukemat.

Winnipeg Jets - Philadelphia Flyers 3-2
Joel Armia nappasi syöttöpisteen Jetsin 1-2-kavennukseen ja Patrik Laine 2-2-tasoitukseen, kun joukkue esitti venymiskykyään päätöserässä. Jetsin Mark Scheifele tasoitti 49 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Ottelu ratkesi lopulta voittolaukauskilpailussa. Jetsiltä onnistuivat Scheifele, Laine ja Bryan Little, jonka maali jäi voitto-osumaksi.

Vancouver Canucks - Vegas Golden Knights 2-5
Erik Haula oli tehokkaalla pelipäällä Canucksia vastaan. Hän nappasi syöttöpisteen Golden Knightsin avausmaaliin ja teki itse 3-2-johtomaalin kolmannen erän alussa. Canucksin Markus Granlund jäi pisteittä.
Tampa Bay Lightning - Dallas Stars 6-1
Tampan tehokaksikko Steven Stamkos - Nikita Kutsherov osoittautui juuri niin vaaralliseksi kuin arvata saattoi. Stamkos iski pisteet 2+2 ja Kutsherov 1+2. Starsin Esa Lindell pelasi joukkueensa alakerrassa 19.44 ja jäi miinukselle yhden takaiskumaalin verran.

Toronto Maple Leafs - New Jersey Devils 1-0
Cory Schneider torjui Devilsin maalilla 24 ja Frederik Andersen Maple Leafsin maalilla 42 kertaa, kun joukkueet pelasivat maaleitta varsinaisen peliajan ja kolmea sekuntia vaille koko jatkoajan. William Nylander teki Maple Leafsille voittomaalin ajassa 64.57. Maple Leafsin Leo Komarov laukoi kahdesti kohti vastustajan maalia, mutta jäi pisteittä.
Montreal Canadiens - Arizona Coyotes 4-5
Antti Raanta torjui 33 kertaa ja pohjusti Coyotesille joukkueen kauden kolmannen voiton. Coyotes osoitti sisuansa nousemalla kolmesti tappioasemasta tasoihin. Derek Stepanin 4-4-tasoituksen jälkeen kojoottilauma ei enää päästänyt vastustajaa karkaamaan, vaan Christian Fischer iski 5-4-maalin Coyotesille. Canadiensin Antti Niemi toimi luukkuvahtina. Artturi Lehkonen ei ollut Montrealin kokoonpanossa.
Ottawa Senators - Pittsburgh Penguins 1-3
Penguins piti Senatorsin pääosin pois maalintekopaikoilta, ja Patric Hörnqvist, Jake Guentzel sekä Riley Sheahan kävivät tekemässä tuhojaan toisessa kenttäpäädyssä. Senatorsin Jean-Gabriel Pageau kavensi 1-2:een, ennen kuin Sheahan iski loppulukemat tyhjään maaliin Sidney Crosbyn syötöstä. Penguinsin Matt Murray torjui 21 ja Senatorsin Craig Anderson 26 kertaa. Olli Määttä nappasi syöttöpisteen Hörnqvistin avausmaaliin.

Edmonton Oilers - St. Louis Blues 1-4
Brayden Schenn otti Bluesin ratkaisijan roolin. Hän syötti toisessa erässä Alexander Steenin 2-1-johtomaalin ja viimeisteli kolmannen erän alussa kaksi kertaa. Oilersin Jesse Puljujärvi ja Iiro Pakarinen jäivät pisteittä. Pisteittä jäi myös Jussi Jokiseen vaihdettu Mike Cammalleri.
San Jose Sharks - Florida Panthers 0-2
Roberto Luongo torjui 35 kertaa ja nollasi Joonas Donskoin Sharksin. Panthersin maaleista vastasivat Colton Sceviour ja Nick Bjugstad. Aleksander Barkov jäi tällä kertaa pisteittä.
Carolina Hurricanesin päävalmentaja Bill Peters oli pettynyt omiensa suoritukseen, kun peli aaltoili ensimmäisessä erässä, ja voitto karkasi kolmannessa erässä.
- Olemme pelanneet menestyksekkäitä 60-minuuttisia, rullanneet neljän ketjun voimin ja kaikki ovat löytäneet tavan auttaa joukkuetta panoksellaan. Nyt emme onnistuneet siinä, Peters kertoi NHL.comin Brian Comptonille.
Toronto Maple Leafsin William Nylander teki 1-0-voittomaalin, kun jatkoaikaa oli jäljellä kolme sekuntia.
- En tiedä, kuinka paljon aikaa oli jäljellä, kun tein maalin, mutta olin vähän väsynyt. Tilanne meni jo ohi, mutta pääsin uudestaan laukaisupaikkaan ja kiekko meni maaliin, Nylander kuvaili pitkän vaihdon ja nousun päätteeksi syntynyttä maaliaan NHL.comin Dave McCarthyn haastattelussa.